Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš domā tikai par vienvirziena līgumu NHL

Agris Suveizda

Daugaviņš domā tikai par vienvirziena līgumu NHL
Kaspars Daugaviņš
Foto:AFP/Scanpix

Latvijas hokejists Kaspars Daugaviņš pagājušajā sezonā kopā ar Bostonas "Bruins" iekļuva Stenlija kausa finālā, kur gan sešās spēlēs piekāpās Čikāgas "Blackhawks" (2-4). Tagad Daugaviņš meklē jaunu klubu un sarunā laikrakstā "Sporta Avīze" sacīja, ka pagaidām galvenais un arī vienīgais mērķis ir tikt pie vienvirziena līguma Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

"Gatavojos jaunai sezonai. Kur tā būs, to vēl nezinu. Cerams, ka kaut kur jau darbu dabūšu. Jāgatavojas. Ja nedabūšu darbu, būšu vismaz pats sev pastrādājis... Gan jau kāda komandiņa atradīsies. Pa­saulē hokeja komandu ir daudz. Pagaidām par karjeras beigšanu neesmu domājis," sacīja Kaspars Daugaviņš, kurš pagaidām cer tikai un vienīgi uz vienvirziena līgumu NHL. "Tas ir tas, ko aģents tagad strādā. Par neko citu neesmu domājis. Ceru, un it kā vajadzētu būt. Tā vismaz aģents saka, bet dzīvē gadās vi­sādi. Ticība iekšā man ir."

Sezonas gaitā Daugaviņš pievienojās Bostonas "Bruins", taču Kasparam netika teikts, tieši kādēļ viņu izvēlējās: "Konkrēti neko [neteica]. Neviens nesaka, ka tagad tu mums būsi mazākuma spēlētājs. Mazliet bi­ju šokā, ka mani savāca Bostona. Aģents teica, ka interese bijusi no klubiem, kur ir švaks mazā­kums. Man mazākuma statistika bija ļoti laba. Tas bija mans trumpis, bet aizbraucu uz ko­mandu, kur bija labākais mazākums visā līgā. Sezonas beigās neviens neko nemainīs, dažas reizes mazākumā dabūju spēlēt. Bet ne jau tikai tādēļ "Bruins" mani paņēma. Normāli sevi parādīju, bet tad atkal sakrita apstākļi. Ja būtu paveicies, būtu bijis labāk."

"Kas tie bija par apstākļiem? Viņiem izdevās parakstīt līgumu ar zvied­ru Sēderberju. Tas bija diezgan smieklīgs ga­dījums. Viņš angliski labi nerunāja un vispār bija jocīgs cilvēks, Bostonā nejūtoties sevišķi labi – pirmais ārzemju klubs 27 gadu vecumā. Viņu uzreiz spieda sastāvā. Lai viņš būtu vai­rākumā, mazākumā. Sākumā tas notika tik at­klāti, ka treneris uz soliņa ķēra pie galvas. Ilgu laiku "Bruins" bija mēģinājuši viņu dabūt uz Ameriku. Nu tas bija izdevies, viņam bija jādod iespēja. Bet tas uz laiku atņēma darbu man," Daugaviņš turpināja.

Pagājušajā sezonā Daugaviņš, kurš bija pēdējais iepriekšējā menedžera draftētais spēlētājs, izrādījās nevajadzīgs Otavas "Senators", tomēr saprata situāciju un bija priecīgs, ka viņam vismaz ļāva aiziet un mēģināt veiksmi citur: "Katram menedžerim ir savi uzskati par hokeju. Viens ir "baigais" uzbrukuma meistars, otrs liels speciālists, kā draftēt jaunos spēlētā­jus. Ienākot jaunā organizācijā, uzskati nemanās. Iepriekšējam menedžerim labāk patika Eiropas stila spēlētāji – tehniski, ar labām pie­spēlēm. Marejam arī patika Eiropas spēlētāji, bet viņam vajadzēja, lai tie noteikti būtu augstākās klases. Tas ir viņa lēmums."

Pilnu interviju gan par Kaspara Daugaviņa sezonu NHL, gan laiku Rīgas "Dinamo" lasiet jaunākajā "Sporta Avīzes" numurā.

1 2 59 komentāri

 +11 [+] [-]

, 2013-08-06 11:29, pirms 11 gadiem
Nu nu

     [+] [-]

, 2013-08-06 11:30, pirms 11 gadiem
Nu patusējas pa Latviju arī diezgan labi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-08-06 11:34, pirms 11 gadiem
Meistarība maza..
Pat viduvējā KHL komandā būtu viduvējs spēlētājs

 +27 [+] [-]

, 2013-08-06 11:39, pirms 11 gadiem
viņs nekad nebūs rezultatīvs , jo pats izvēlējās tadu spēles stilu , kura vrtu gušana nav pirmaja vietā .
naivi cerēt , ka viņs kāda komandā sāks katrā otrajā spēlē mest golus
KaputHitler rakstīja: Meistarība maza..
Pat viduvējā KHL komandā būtu viduvējs spēlētājs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-08-06 11:44, pirms 11 gadiem
ES pat ja godiigi nezinu nevienu komandu nhl kur vinsh butu piemerots bet gribas lai vinsh vel NHL speele

  -2 [+] [-]

, 2013-08-06 11:45, pirms 11 gadiem
Esi reālists - vienvirziena līgums nespīd

     [+] [-]

, 2013-08-06 11:47, pirms 11 gadiem
Kaapeec ne. NHL apkaart grozaas arii mazaak meistariigi ripulja dzenaataaji par Daugavinju.
Slēpts komentārs: rainmaker
Slēpts komentārs: blackx

  -3 [+] [-]

, 2013-08-06 11:51, pirms 11 gadiem
lai piesakās dinamo par kapeikām spēlēt, un sevi pierāda no jauna.
Slēpts komentārs: Zombijs
Slēpts komentārs: the best11
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +20 [+] [-]

, 2013-08-06 12:04, pirms 11 gadiem
Ha .. Kad Kaspars spēlēja SC finālā fanu te netrūka.. tagad atkal tik riet māk... kaut jūs aizrītos!!!

Lai Kasparam izdodas atrast labu klubu iekš NHL

Veiksmi!!!

  -3 [+] [-]

, 2013-08-06 12:17, pirms 11 gadiem
MrBayerns rakstīja: Ha .. Kad Kaspars spēlēja SC finālā fanu te netrūka.. tagad atkal tik riet māk... kaut jūs aizrītos!!!

Lai Kasparam izdodas atrast labu klubu iekš NHL

Veiksmi!!!
arii tad to atbalstitaju bija dikti maz un noriets vins tika pec katras mazakas vai lielakas kludas. Bet ko tur padaris - skaudiba ir tas, kas latviesiem raskturigs.
Veiksmi Daugavinam, un lai izdodas atkal izkapat vietu NHL.

     [+] [-]

, 2013-08-06 12:21, pirms 11 gadiem
Domāju, ka savus griestus Kaspars jau ir sasniedzis, tagad atliek tikai noturēt līmeni. Būtu jau labi, ja atrastu savu klubu, kurā ietu no rokas ( kā Hosam ).
Lai veicās !!!

     [+] [-]

, 2013-08-06 12:26, pirms 11 gadiem
Cereal Guy rakstīja: Tas sāk palikt smieklīgi
^this

  +2 [+] [-]

, 2013-08-06 12:30, pirms 11 gadiem
Nesaprotu, ko var nodir#t Kasparu, būtu priecājušies, ka vismaz viens latvietis spēlē NHL! No Girgensona varēsiet gaidīt golus iekš NHL, bet negaidiet to no 4.maiņas spēlētāja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-08-06 12:34, pirms 11 gadiem
Kas vinjam liedz naakt uz RD?? Paraadiitu sevi sheit no labaakaas puses un peec tam atrastu labaaku iespeeju NHL peec kaadaam 2vaam sezonaam. Vinsh sevi labaak pieraadiitu KHL lai NHL redz ko vinsh prot! + veel pats atveertos uz to momentu nobeigshanu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-08-06 12:40, pirms 11 gadiem
rY87z rakstīja: Kapēc lai man būtu baigi jālepojas ar to, ka cilvēks kas dzimis ar mani vienā valstī nevar iemest tukšos vārtos nhl finālā?
kaut vai tāpēc,ka tu nekad pat tuvumā tam nesasniegsi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-08-06 12:50, pirms 11 gadiem
Domāju, ka intevijā teiktajam ir reāls pamats un ka tās nav tikai tukšas Kaspara ilūzijas, par ko te daudzi komentētāji izsakās.
Lai vai cik viņš maz spēlē un cik ir mazrezultatīvs, kā saka - cilvēki kritizē, bet Kaspars turpina spēlēt NHL. Stipri šaubos vai mūsdienās NHL komandas iemaina vai noslēdz līgumus uz čuju, bet, laikam ejot, Kaspars komandās nepaliek, jo komandas, redz, ir apjēgušas, cik ļoti ir iegrābušās. NHL, kas ir hokeja augstākā klase, neaprobežojas tikai ar atrašanos laukumā un ripas iedabūšanu vārtos. Tur katrai niansei ir liela nozīme. Bez tam ir jāapzinās, ka to gribētāju ir daaaaudz vairāk nekā to NHL mandātu. Viss nepārtraukti mainās, un domāju, ka bieži vien, tā "pazemināšana" notiek ne tikai tāpēc, ka līmenis neatbilst, bet, ka var būt gadījumi, ka komanda iegūst spēlētāju, kas tajā brīdī liekas labāks risinājums.
Man ir cieņa pret Kasparu kaut var par viņa uzņēmību, jo man ir aizdomas, ka spēlēšana NHL komanda ir kas vairāk par 9-17 darbu, ka tā ir daudz lielāka slodze gan pašam spēlētājam, gan arī viņa ģimenei. Un ir jābūt bezmaz vai nelielam fanātismam, lai spētu sadzīvot ar tām ikdienas slodzēm. Ka NHL spēlē spēlētāji, ka mērķa sasniegšanai netaupās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-08-06 12:53, pirms 11 gadiem
StalkeR rakstīja: Kas vinjam liedz naakt uz RD?? Paraadiitu sevi sheit no labaakaas puses un peec tam atrastu labaaku iespeeju NHL peec kaadaam 2vaam sezonaam. Vinsh sevi labaak pieraadiitu KHL lai NHL redz ko vinsh prot! + veel pats atveertos uz to momentu nobeigshanu.
vins jau nevares neko ieks KHL pieradit.
Slēpts komentārs: fapfap
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2013-08-06 13:16, pirms 11 gadiem
latgalestauretajs rakstīja: Gan jau ka normāls līmenis. Turpinās spēlēt NHL paliks tikai labāks.
Kads NHL? Vinam neviens ligumu nedos.
1 2 59 komentāri