Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ivanāna niknākais pretinieks Parošs paziņo par karjeras beigām

Juris Miņins
Juris Miņins

Ivanāna niknākais pretinieks Parošs paziņo par karjeras beigām
Džordžs Parošs saņem sitienu no Raita Ivanāna
Foto: AFP/Scanpix

Viens no aizvadīto gadu labākajiem kaušļiem Nacionālajā hokeja līgā (NHL), Džordžs Parošs ir paziņojis, ka liek punktu savai profesionālajai hokejista karjerai.

34 gadus vecais Parošs, kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja Monreālas "Canadiens" komandu, ir paziņojis, ka pēc deviņām lielajā līgā nospēlētajām sezonām pieliek punktu savai karjerai. Tās laikā Parošs ir pārstāvējis Losandželosa "Kings", Kolorado "Avalanche", Anaheimas "Ducks", Floridas "Panthers" un Monreālas "Canadiens" vienības, kuru sastāvos viņš ir guvis 18 vārtus un atdevis tieši tikpat rezultatīvu piespēļu.

Savu vārdu NHL viņš "uztaisīja" ne tikai pateicoties savam kolorītajam tēlam, kurā kuplajām ūsām bija galvenā loma, bet pateicoties aktivitātei dūru cīņās. 1092 soda minūtes un 177 kautiņi NHL karjeras laikā. Lai arī viņš bija supersmagsvars (196 cm, 105 kg), Parošs izcēlās ar lielu aktivitāti kautiņos, kas nav raksturīgi viņa kategorijas kaušļiem. 2010./2011. gada sezonā viņš pat kļuva par cīņām bagātāko kausli, jo cimdus bija nometis 30 reizes, bet pirmajā pieciniekā šajā rādītājā viņš savas karjeras laikā kopā ir bijis piecreiz.

2006./2007. gada sezonā Parošs kļuva par Stenlija kausa ieguvēju, kad pārstāvēja Anaheimas "Ducks" komandu.

Interesanti, ka, lai arī NHL Džordžs Parošs darīja "melno darbu", vēl pirms profesionāļa karjeras sākuma viņš ieguva bakalaura grādu ekonomikā, kad pārstāvēja prestižās Prinstonas universitātes hokeja komandu, ceturtajā gadā esot arī šīs komandas kapteinis. Turklāt, trīs sezonās no četrām, ko viņš pavadīja šajā skolā, topošais NHL "izsitējs" tika iekļauts "All-Academics" simboliskajā izlasē, kur iekļauj tos sportistus, kas ir uzrādījuši izcilus rezultātus mācībās.
Pateicoties savai iegūtajai izglītībai un zināšanām, Parošs bija aktīvs NHL spēlētāju arodbiedrības biedrs un bija ievēlēts spēlētāju padomē. Tāpat viņš bija viens no tiem, kas piedalījās sarunās ar NHL vadību par iespējamajiem risinājumiem 2012. gada lokauta izbeigšanai, pārstāvot arodbiedrību.

Latvijas hokeja līdzjutējiem varētu būt interesanti, ka savulaik tieši Parošs bija tas, kurš konkurēja uz Losandželosas "Kings" kaušļa-smagsvara ar Raiti Ivanānu. Kā zināms, šis duelis beidzās ar Ivanāna uzvaru. Savukārt, tā kā abi spēlēja Kalifornijas komandās, karjeras laikā tiešā cīņā viņi NHL līmenī tikās sešas reizes. Šajos kautiņos (līdzjutēju balsojumā) arī ir fiksēts Ivanāna pārākums – četras uzvaras un divi neizšķirti.

Džordža Paroša karjeras statistika

Raitis Ivanāns pret Džordžu Parošu (6.raunds)

Izmantotie resursi:
Hockey Fights at hockeyfights.com
Hockey Fights, Stats, Reviews and Trading

     [+] [-]

, 2014-12-05 20:58, pirms 10 gadiem
tiesam shhh burts jaliek...

     [+] [-]

, 2014-12-05 21:04, pirms 10 gadiem
kamēr tesiņš, visi atpūšas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-12-05 22:02, pirms 10 gadiem
Parošs ar savu Prinstonas koledžas diplomu nepazudīs!
Jautājums, ko pēc karjeras darīs Indraščis ar savām knapajām 9 klasītēm?

  +3 [+] [-]

, 2014-12-05 22:39, pirms 10 gadiem
Unikāls spēlētājs. Ar izcilību pabeigta Prinstona, atzīts par top6 gudrāko pro sportistu ASV. Visam pāri labs kauslis un arī Stenlija gredzens ir, un ne bez viņa palīdzibas Ducks to kausu paņēma.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-12-06 00:02, pirms 10 gadiem
Ko es varu teikt, ilgi būs jāgaida, kamēr mums būs Ivanāna aizstājējs!
Šajā video, Raitis bija galvas tiesu pārāks pār Prinstonas Ģēniju!

Vienalga, visu cieņu Džordža karjerai!

  +2 [+] [-]

, 2014-12-06 00:06, pirms 10 gadiem
Antiņš Lāčplēsis rakstīja: Unikāls spēlētājs. Ar izcilību pabeigta Prinstona, atzīts par top6 gudrāko pro sportistu ASV. Visam pāri labs kauslis un arī Stenlija gredzens ir, un ne bez viņa palīdzibas Ducks to kausu paņēma.
Nevajag arī aizmirst, ka viņš karjeras laikā nopelnīja 5.6 miljonus ASV dolāru. Neteiksim, ka pats veiksmīgākais bizness (622K gadā bruto), taču galīgi slikti ar nav.

Turklāt tagad, kad viņam vēl ir LIELA pieredze kā NHL spēlētāju arodbiedrības TOP cilvēkam, kopā ar viņa iegūto izglītību, Parošam nebūs nekādu problēmu vismaz uzturēt savus ienākumus vismaz tādā pat līmenī, ja ne uzlabot, ko gan nevar teikt par daudziem "skill position" spēlētajiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-12-06 00:56, pirms 10 gadiem
AlexUSA rakstīja: Né, nu ir jau labi, kad atmorozki iet pensijá. Varbút hokejs tuvákajos gados paliks par sporta spéli nevis par idiotu attiecíbu izskaidroshanás arénu?!
Paross ir atmarozoks? Smagsvari, atšķirībā no vidējiem svariem, ļoti labi jūt spēli un saprot ko un kad var. Sīkpirži to nezina, turklāt tāpēc ka ir sīkpirži, uzskata, ka var sist visus (ko smagsvari nekad neatļaujas).

Turklāt, ja Latvijas ministriem būtu tāda izglītība kā Parosam, tad valstī viss būtu DAUDZ labāk.