Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ņujorkas "Islanders" uz astoņiem gadiem pagarina līgumu ar uzbrucēju Barzelu

Agris Suveizda

Ņujorkas "Islanders" uz astoņiem gadiem pagarina līgumu ar uzbrucēju Barzelu
Metjū Barzels. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Ņujorkas "Islanders" pavēstījusi par jauna līguma noslēgšanu ar vienu no uzbrukuma līderiem Metjū Barzelu, kurš nākamvasar būtu kļuvis par ierobežoti brīvo aģentu.

Kanādietis parakstījis astoņu gadu līgumu. "Islanders" darījuma detaļas neatklāj, taču TSN ziņo, ka uzbrucējs saņems 73,2 miljonus ASV dolāru jeb vidēji 9,150 miljonus sezonā. Jaunais līgums stāsies spēkā pēc gada, bet tagad rit trīs gadu ilgā un 21,0 miljonu vērtā līguma pēdējā sezona. Barzels tādējādi izvirzīsies komandas labāko pelnītāju vienvadībā – šosezon viņš pirmo vietu dala ar Endersu Lī, kurš arī saņem vidēji septiņus miljonus sezonā (septiņu gadu līgums par 49,0 miljoniem dolāru).

Barzels iepriekšējā sezonā aizvadīja 73 spēles un sakrāja 59 (15+44) punktus, 18 soda minūtes un negatīvu lietderību -15. Tikpat punktu bija arī Brokam Nelsonam, kurš 37 no 59 punktiem sakrāja ar vārtu guvumiem. Ņujorkas "Islanders" ar 84 punktiem 82 spēlēs ieņēma devīto vietu Austrumu konferencē un pārliecinoši nekvalificējas Stenlija kausam, no astotās pozīcijas atpaliekot par 16 punktiem.

Ņujorkas "Islanders" pirms septiņiem gadiem Barzelu draftēja ar 16. numuru. NHL karjerā Barzels aizvadījis 362 spēles un nopelnījis 311 (91+220) punktus, 192 soda minūtes un negatīvu lietderību -1, bet 49 izslēgšanas spēlēs ticis pie 38 (13+25) punktiem, 37 soda minūtēm un pozitīvas lietderības +4. Šogad Barzels Kanādas izlases rindās kļuva par pasaules vicečempionu, deviņās spēlēs atzīmējoties ar astoņiem (2+6) punktiem. 2018. gada viņš samierinājās ar ceturto vietu.

Visu NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/islanders/news/...