Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bez Praisa palikusī "Canadiens" atalgo Alenu ar 7,7 miljonu līgumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bez Praisa palikusī "Canadiens" atalgo Alenu ar 7,7 miljonu līgumu
Džeiks Alens. Foto: NHL

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Monreālas "Canadiens" uz divām sezonām par 7,7 miljoniem dolāru pagarinājis līgumu ar vārtsargu Džeiku Alenu. Līgums stāsies spēkā no 2023./24. gada sezonas.

Kopš 2007. gada Monreālas "Canadiens" pirmais numurs bijis Kerijs Praiss, taču augustā ģenerālmenedžeris Kents Hjūzs paziņoja, ka 35 gadus vecais vārtsargs ceļgala savainojuma dēļ tiks ievietots ilgtermiņa savainoto spēlētāju sarakstā. Izskanējusi versija, ka Praiss karjeras pēdējo maču jau aizvadījis.

Pagājušajā sezonā viņš laukumā devās tikai piecās spēlēs un atvairīja 87,8% metienu. Praisa prombūtnē galvenā vārtsarga loma bija jāuzņemas Džeikam Alenam, kurš 35 spēlēs tika galā ar 90,5% metienu un divas reizes palika nepārspēts. Taču "Canadiens" palika pēdējā vietā visā līgā, un komandas vājais sniegums lika uzdot jautājumus par Alena nākotni.

Viņam vēl ir spēkā līgums uz vienu sezonu par 2,875 miljoniem dolāru, bet no nākamās sezonas sāksies jaunais kontrakts – 7,7 miljoni uz divām sezonām jeb 3,85 miljoni par sezonu. Sagaidāms, ka 32 gadus vecais Alens vietu vārtos dalīs ar jaunākajiem Semu Montembo un Keidenu Primo.

"Nekad nespēšu aizstāt Keriju. Esmu tiešs, sakot tā. Man nav tāda talanta un tādu spēju, taču man ir sava spēle. Pateicoties tai, esmu bijis veiksmīgs un noturīgs NHL vārtsargs. Es būšu es, un domāju, ka Monreālā to novērtē," teica Alens. Arī pirms jaunās sezonas sākuma "Canadiens" tiek pieskaitīta vājākajām komandām NHL.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/jake-allen...

     [+] [-]

, 2022-10-03 21:45, pirms 2 gadiem
Labāk zīle rokā, nekā mednis kokā.