Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Divīzijas līderes "Flames" kapteiņa palīgam Monahenam arī šajā pavasarī jāveic gurna operācija

Agris Suveizda

Divīzijas līderes "Flames" kapteiņa palīgam Monahenam arī šajā pavasarī jāveic gurna operācija
Šons Monahens (pa labi). Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Klusā okeāna divīzijas līdere Kalgari "Flames" palikusi bez kanādiešu centra Šona Monahena, kuram gurna operācijas dēļ šī sezona jau ir beigusies.

Pagājušajā maijā Monahenam tika veikta kreisā gurna operācija, bet tagad viņu moka problēmas labajā gurnā. "Pagājušajā gadā viņam bija tāda pati procedūra, un viņš izlaida, šķiet, četrarpus mēnešus. Tagad ar kreiso gurnu viss ir kārtībā, bet nu viņam priekšā jauns izaicinājums. Viņam būs gana laika, lai savestu visu kārtībā, taču nav šaubu, ka tā ir liela vilšanās. Vakar daudz runājām, un ir tā, kā ir. Ja ķermenis saka, ka nevar, tad nevar," teica "Flames" ģenerālmenedžeris Breds Trelivings.

Monahens ir ilggadējs "Flames" kapteiņa palīgs un ar trešo lielāko algu komandā – šī viņam ir sestā sezona septiņu gadu līgumā par 44,6 miljoniem ASV dolāru. Kanādietis labāko sezonu karjerā aizvadīja 2018./19. g., kad 78 spēlēs sakrāja 82 (34+48) punktus, tomēr viņa produktivitāte mazinājusies ar katru sezonu. 27 gadus vecais centrs šosezon 65 spēlēs nopelnījis tikai 23 (8+15) punktus, 24 soda minūtes un negatīvu lietderību -15, kas ir sliktākā komandā. Monahens pārsvarā spēlējis ceturtajā maiņā.

Kalgari "Flames" ir piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas, taču ar 89 punktiem 68 spēlēs joprojām saglabā pirmo vietu Klusā okeāna divīzijā. Četru izbraukuma spēļu sēriju "Flames" sāks otrdienas rītā, divīzijas līderu duelī viesojoties pie Losandželosas "Kings", kurai 71 spēlē ir 86 punkti. Divīzijas tabulā tālāk seko Edmontonas "Oilers" (83 punkti 69 spēlēs) un Lasvegasas "Golden Knights" (80 punkti 70 spēlēs), kas pašlaik aizņem pēdējo vietu izslēgšanas spēļu zonā.

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/sean-monah...