Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL treneru skandālā ierautais Krofords atgriežas uz "Blackhawks" soliņa

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NHL treneru skandālā ierautais Krofords atgriežas uz "Blackhawks" soliņa
Marks Krofords (no kreisās). Foto: Zuma Press/Scanpix

Nacionālo hokeja līgu 2019. gada izskaņā piemeklēja skandāls, kas bija saistīts ar treneru attieksmi pret spēlētājiem. Čikāgas "Blackhawks" pieņēma lēmumu līdz janvārim atstādināt galvenā trenera palīgu Marku Krofordu, kurš tagad atgriezies uz komandas soliņa.

Situācijai pastiprināta uzmanība tika pievērsta pēc tam, kad no Toronto "Maple Leafs" galvenā trenera amata tika atlaists titulētais un pasaulē pelnošākais hokeja treneris Maiks Bebkoks. Atklātībā nāca stāsti par viņa izturēšanos pret spēlētājiem, kas likuši uzdot jautājumus.

Drīz pēc tam Akims Aliu apsūdzēja Bilu Pītersu, kurš ilgāku laiku stažējies pie Bebkoka un bijis viņa palīgs, rasistiskos izteicienos. Notikušo apstiprināja vairāki Aliu bijušie komandas biedri. Pēc izmeklēšanas Pīterss ar negodu atkāpās no Kalgari "Flames" galvenā trenera amata. Tikmēr "Blackhawks" veica izmeklēšanu saistībā ar Kroforda paveikto pagātnē.

58 gadus vecais Krofords, kurš par "Blackhawks" trenera asistentu strādā pirmo sezonu, pirms tam bijis galvenais treneris piecās komandās. Tieši viņš 1996. gadā aizveda Kolorado "Avalanche" līdz Stenlija kausam, palīdzot trofeju izcīnīt Sandim Ozoliņam. Laika posmā no 2012. līdz 2016. gadam viņš bija Cīrihes "Lions" galvenais treneris, tur spēlējot Ronaldam Ķēniņam.

Krofords atvainojās vairākiem bijušajiem spēlētājiem – Šonam Eiverijam, Haroldam Drankenam, Patrikam O'Salivanam un Brentam Sopelam. Klajā nāca, ka viņš ne tikai pazemojis spēlētājus ar vārdiem, bet arī spēris viņiem. Pēc veiktās izmeklēšanas "Blackhawks" pieņēma lēmumu atstādināt Krofordu līdz janvārim, jo treneris jau pirms desmit gadiem vērsies pēc palīdzības pie psihoterapeita, apzinoties, ka viņa kādreizējā rīcība nav bijusi pareiza.

"Uzskatīju, ka spēle mainās, tāpēc jāmainās arī man. Man nepatika tas, kāds treneris biju," teica Krofords. "Nezinu, kāpēc spēle mainījās – varbūt lokauts, varbūt algu griestu ieviešana. Bet bija jūtams, ka hokeja kultūra mainās. Augu kā cilvēks. Ja vēlies palikt hokejā, tad ir nepieciešams pielāgoties, un tas bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc vērsos pēc palīdzības no malas."

"Esmu sazinājies ar daudziem, daudziem saviem bijušajiem spēlētājiem, un daudzi ir sazinājušies ar mani. Tas ir viss, ko varu pateikt," pauda Krofords. "Šis process turpinās. Gribu darīt pareizās lietas. Gribu klausīties un saprast. Jāsaprot, kā jūtas citi."

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/assistant-coach-...

     [+] [-]

, 2020-01-03 12:06, pirms 5 gadiem
Ivanāns jau arī stāstīja, ka Kraufords ģērbtuvē kliedz un ārdās. Bet tieši pie Marka savu karjeru labākos gadus aizvadīja Ozo, Ivanāns un Ķēniņš. Ceru, ka Balceram labākie gadi vēl priekšā.