Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Būmīsters aizmainīts uz "Blues", Regērs uz "Kings"

Rolands Eliņš

Būmīsters aizmainīts uz "Blues", Regērs uz "Kings"
Džejs Būmīsters ar savas nu jau bijušās komanda vārtsargu Lelandu Īrvingu
Foto:AFP/Scanpix

Dienu pirms NHL maiņu darījumu beigām savus sastāvus patīrījušas kopvērtējuma lejasgala komandas „Sabres” un „Flames”. Aizsargs Džejs Būmīsters no Kalgari „Flames” ticis aizmainīts uz Sentluisas „Blues” komandu, savukārt „Sabres” uz „Blues” aizmainījuši Džordanu Leopoldu, bet uz „Kings” devies Robins Regērs.

Vērtīgu papildinājumu ieguvusi Sentluisas „Blues”, kuras rindās pēc maiņas darījuma ar „Flames” nonācis aizsargs Džejs Būmīsters. „Blues” pret 29 gadus veco aizsargu, kurš NHL 750 spēlēs guvis 300 punktus, atdeva šī gada drafta pirmās kārtas izvēli, kā arī tiesības uz šveiciešu vārtsargu Reto Berru un AHL spēlējošo aizsargu Marku Kundari. Būmīsters savulaik „Panthers” komandas sastāvā spēlēja kopā ar Kārli Skrastiņu.

Lai arī Būmīsters savas karjeras laikā vēl nav aizvadījis nevienu play-off spēli un šobrīd Kalgari „Flames” no tām atrodas pavisam drošā attālumā (turklāt iepriekš aizmainīts arī komandas kapteinis un simbols Džeroms Iginla), „Flames” ģenerālmenedžeris apgalvo, ka Būmīsters pats nav pieprasījis maiņu, bet gan tā bijusi „Flames” kluba iniciatīva kaut ko mainīt sastāvā, kā arī viņi neizslēdz turpmāku sastāva tīrīšanu.

Dienu iepriekš „Blues” ieguva vēl vienu aizsargu, Džordanu Leopoldu no Bufalo „Sabres”, pret kuru tika atdotas otrās un piektās kārtas drafta izvēles. Taču, ņemot vērā, ka Leopolda līgums beidzas jau pēc šīs sezonas, „Blues” ģenerālmenedžeris vēlējies kādu stabilitātes fragmentu, kuru atradis Būmīstera personā.

„Sabres” veiksmīgi aizmainījuši arī aizsargu Robinu Regēru, kurš tagad spēlēs Losandželosas „Kings” komandā. Pretī „Sabres” saņēma divas drafta izvēles, vienu šogad, otru nākamgad, tiesa, Regēram pirms darījuma apstiprināšanas vēl jāiziet medicīniskās pārbaudes. Stenlija kausa pašreizējie īpašnieki „Kings” šobrīd tīri labprāt izmantotu vēl viena aizsarga pakalpojumus, jo gan Villijs Mičels, gan Mets Grīns šobrīd ir savainoti un šosezon laukumā var arī neatgriezties. 32 gadus vecajam Regēram, kurš 931 spēli ilgās karjeras laikā guvis 170 punktus, līgums beigsies vasarā, kad viņš kļūs par neierobežoti brīvo aģentu.

Sastāvu papildinājusi arī līgas līdere Čikāgas „Blackhawks”, kuras formu nu pielaikos 36 gadus vecais slovāku veterāns Mihals Handzušs. Handzušs iepriekš spēlēja „Sharks” vienībā, kura pret viņu saņems ceturtās kārtas drafta izvēli. Slovākam gan šī sezona nav pati veiksmīgākā, jo aizvadītājās 28 spēlēs guvis tikai divus punktus un savācis negatīvu lietderības koeficentu mīnus deviņi, ko gan būs lieliska iespēja uzlabot „Blackhawks” sastāvā.

„Jā, mums šobrīd ir ļoti laba komanda, skatos un priecājos par saviem jaunajiem čaļiem,” saka „Blackhawks” menedžeris Stens Boumens, „taču izslēgšanas spēlēs nepieciešama pieredze, kuras Handzušam ir vairāk nekā pietiekami.”

Nedaudz mazāka mēroga darījumu veikusi cita līgas vadošā komanda Anaheimas „Ducks”, kura ieguvusi tiesības uz 25 gadus veco Hariju Zolnierčiku no Filadelfijas „Flyers”. Zolnierčiks, kurš pēdējo divu sezonu laikā „Flyers” sastāvā guvis tikai septiņus punktus, uzreiz nosūtīts uz „Ducks” fārmklubu AHL.

NHL maiņas darījumu termiņš beigsies rītdien.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  +2 [+] [-]

, 2013-04-02 09:17, pirms 12 gadiem
1. Liekas pareizi ir Būmīsters vai Boumīsters nevis *meisters, jo divus "ee" (Bouwmeester) tomēr izrunā kā "ī"

2. Ir vērts pieminēt, ka Toronto ir dota atļauja sākt sarunas ar Mikku Kiprusofu un tiklīdz kā Mikka akceptēs, ka vēlas spēlēt TOR, tā tiks sazīmēt kaut kāda darījuma shēma.

     [+] [-]

, 2013-04-02 09:18, pirms 12 gadiem
Lasu un brīnos- NHL spēlē man nezināms latvietis- Būmeistars (es pazīstu pāris cilvēkus ar šo uzvārdu, taču viņi nespēlē hokeju).

Taču tad attapos, ka SC autors Eliņš raksta par Kalgarī Flames aizsargu (kuš nule aimainīts uz Blues) Jay Bouwmeester!
Tikai Ziemeļamerikā Bouwmeester neviens nesauc par Būmeistaru,- ko tādu spēj tikai SC uzvārdu "latviskotāji" izdomāt".

     [+] [-]

, 2013-04-02 09:33, pirms 12 gadiem
kukberns rakstīja: 1. Liekas pareizi ir Būmīsters vai Boumīsters nevis *meisters, jo divus "ee" (Bouwmeester) tomēr izrunā kā "ī"

2. Ir vērts pieminēt, ka Toronto ir dota atļauja sākt sarunas ar Mikku Kiprusofu un tiklīdz kā Mikka akceptēs, ka vēlas spēlēt TOR, tā tiks sazīmēt kaut kāda darījuma shēma.
Rakstīt var kā gribi, bet sc autoriem trūkst prāta pie visiem idiotiski latviskotajiem vārdiem, vismaz minot pirmo reizi pielikt iekavās oriģinālvalodā.

Piemēram veikt t.s. "backtracking" pēc šiem latviskojumiem NAV IESPĒJAMS. Neviens normāls cilvēks neizlobīs, ka zem "būmīsters" izrādās slēpjas "bouwmeester".

sc autori acīmredzot dzīvo ilūzijā, ka pilnīgi visi lasītāji pārzina visus pasaules hokejistus un uzreiz ir skaidrs par kuru ir runa, kropļo viņa vārdu cik gribi.

drīz jau Lemieux tulkos kā Lemjūks un Raduvolu kā Raidūlofs

  +1 [+] [-]

, 2013-04-02 09:52, pirms 12 gadiem
ka kaut kas nepareizi uzrakstiits,tad sakas latviesu valodas stunda,laikam nav ko dariit

  +1 [+] [-]

, 2013-04-02 10:53, pirms 12 gadiem
Kārtējie "lētie" darījumi. Labus spēlētājus (Būmīsteru un Regēru, pieskaitām arī Handzušu) atdod par tādiem grašiem (vēlākas izvēles draftā

  +1 [+] [-]

, 2013-04-02 11:00, pirms 12 gadiem
Reaktors2 rakstīja: Rakstīt var kā gribi, bet sc autoriem trūkst prāta pie visiem idiotiski latviskotajiem vārdiem, vismaz minot pirmo reizi pielikt iekavās oriģinālvalodā.

Piemēram veikt t.s. "backtracking" pēc šiem latviskojumiem NAV IESPĒJAMS. Neviens normāls cilvēks neizlobīs, ka zem "būmīsters" izrādās slēpjas "bouwmeester".

sc autori acīmredzot dzīvo ilūzijā, ka pilnīgi visi lasītāji pārzina visus pasaules hokejistus un uzreiz ir skaidrs par kuru ir runa, kropļo viņa vārdu cik gribi.

drīz jau Lemieux tulkos kā Lemjūks un Raduvolu kā Raidūlofs
pagaidi kad saksies cempis tad istie brinumi naks aaraa no SC autoriem nekas viniem tik loti nesarezgij dzivi ka zviedru vardi,uzvardi

     [+] [-]

, 2013-04-02 12:02, pirms 12 gadiem
"Būmīsters savulaik „Panthers” komandas sastāvā spēlēja kopā ar Kārli Skrastiņu."

Senāk arī ar Ozoliņu.

     [+] [-]

, 2013-04-02 12:20, pirms 12 gadiem
M9 rakstīja: "Būmīsters savulaik „Panthers” komandas sastāvā spēlēja kopā ar Kārli Skrastiņu."

Senāk arī ar Ozoliņu.
Džeja dēļ Ozoliņu savulaik arī aizmainīja visai nesmukā veidā prom no Floridas.

     [+] [-]

, 2013-04-02 12:45, pirms 12 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Kārtējie "lētie" darījumi. Labus spēlētājus (Būmīsteru un Regēru, pieskaitām arī Handzušu) atdod par tādiem grašiem (vēlākas izvēles draftā
Tās vēlākās izvēles draftā var ļoti neslikti noderēt būvējot nākotnes komandu.

Tīri salīdzināšanai, ja ņem 5 gadus vecu draftu (2008., tb draftētie spēlētāju +/- jau ir sevi parādījuši - būs vai nē).

1. kārtā no 30 izvēlēm 18 bija samainītās (dažas - pat vairākkārt), 2. kārtā - 16, 3. kārtā - 17.
Ja paskatās ko komandas ieguva, tad tie spēlētāji nebūt nav švaki - tas pats Eriks Karlsons no OTT ir viens no viņiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-04-02 13:18, pirms 12 gadiem
phKRIII rakstīja: sīkāk.
FLA vadība uzskatīja, ka Ozoliņš šamiem nav vajadzīgs, jo ar viņa ampluā veicamajiem darbiem labi tiek galā Būmīsters.

Kādas 4 sezonas spēlēja neslikti, jā, taču kopumā skatoties - laikam jau netika galā... pie tam izslēgšanas spēlēs šamam vēl sava pirmā spēle vēl ir jānospēlē (pie 750 mačiem NHL regulārajā sezonā).

  +1 [+] [-]

, 2013-04-02 13:30, pirms 12 gadiem
phKRIII rakstīja: sīkāk.
Par nesmukumu - aizmainīja Uz tolaik Mighty Ducks tieši pirms All Star vīkenda, kas Ozo pamatīgi satracināja un viņš nemaz negribēja piedalīties All Star spēlē. Beigās spēlēja laikam ar Ducks kreklu, bet uz pleciem bija gan Ducks, gan Panthers logo. Pats Betmens mēģināja dabūt Ozo spēlē, jo spēle notika Maiami un Ozo bija vienīgais Panthers pārstāvis.

  +3 [+] [-]

, 2013-04-02 13:40, pirms 12 gadiem
Ocho cincho rakstīja: Par nesmukumu - aizmainīja Uz tolaik Mighty Ducks tieši pirms All Star vīkenda, kas Ozo pamatīgi satracināja un viņš nemaz negribēja piedalīties All Star spēlē. Beigās spēlēja laikam ar Ducks kreklu, bet uz pleciem bija gan Ducks, gan Panthers logo. Pats Betmens mēģināja dabūt Ozo spēlē, jo spēle notika Maiami un Ozo bija vienīgais Panthers pārstāvis.
+
Ozoliņš bija otrais populārākais hokejists fanu balsojumā.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-02 14:14, pirms 12 gadiem
Būmisteru sava sastāvā gribēja dabūt arī Detroita, bet Blues apsteidza.

     [+] [-]

, 2013-04-02 14:20, pirms 12 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Džeja dēļ Ozoliņu savulaik arī aizmainīja visai nesmukā veidā prom no Floridas.
Galā jau sanāca vēl labāk nekā būtu bijis Floridā. Laiks gan netika izvēlēts ētiski.
Piebilstot par to, ko rakstīji zemāk, tas laikam bija ar skatu nākotnē cerībā uz tāda tipa uzbrūkošo aizsargu, jo viņam tā vispār bija tikai pirmā NHL sezona.
Nez, Kīnans par šo gājienu negāja ar kādu bļaustīties...

     [+] [-]

, 2013-04-02 15:12, pirms 12 gadiem
Kopumā no Calgary skatu punkta - maiņa nav slikta (par ko man prieks Ja Blues šogad iekļūst play off, tad Calgary šīgada draftā ir 3 pirmās kārtas izvēles (savējā, Pitsburgas un Blues). Ja ne, tad šogad 2 pirmās kārtas + Blues 4.kārta, savukārt nākamajā gadā atkal divas pirmās (savējā un Blues 1.kārta).
Par abām piekabītēm (Kundari un Berra) grūti kaut ko spriest. Īpaši jau par šveicieti, kurš visu savu karjeru nospēlējis Šveicē un diezin vai pat plāno doties uz NHL (līdzīgā veidā Flames jau stāv rosterā "tiesības uz" Kari Ramo)...
Faktiski tagad ir palicis tikt vaļā no Kiprusova (par adekvātu samaksu) un iespējams arī Kamaleri (kaut arī viņš šogad labi spēlē un iederas komandā)... Līdz ar to Kalgari veiksmīgi "nolaižās" stipri zem algu griestu robežas un tieši tas ir manuprāt pats būtiskākais. Šorīt Calgary ģenerālmenedžeris to ļoti labi noraksturoja teikdams, ka nākamajā gadā kopējais "cap hit" samazinās (kontekstā ar kolektīvo līgumu), kas nozīmē, ka daudzām komandām nāksies meklēt iespēju tikt vaļā no saviem līderiem un to līgumiem. Attiecīgi tajā brīdī būs iespēja par daudz saldākiem noteikumiem tikt pie tāda pat līmeņa spēlētājiem kā Iginla vai Būvmīsters bet jau par labāku cenu Lai Fīsteram izdodas!

     [+] [-]

, 2013-04-02 16:53, pirms 12 gadiem
Interesanti, ka Boumisters pa visiem šiem gadiem nekad mūžā vēl nav nospēlējis nevienu PO spēli. Un vēl interesantāk ir tas, ka pārceļoties uz Sentluisu, nav nekādas garantijas, ka šosezon viņam tas varētu izdoties !!

Kiprusoffs šogad spēlē ļoti nevienmērīgi, nekur nav zvanīts, ka viņš Toronto īpaši spēs pastiprināt.
Bet nu Kalgari un Bufalo GM normāli sākuši ķerties pie lietas.Holmgrēns vēl ķepurojas...