Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Makinnons: "Nevēlos tikai mācīties - gribu dot ieguldījumu jau pirmajā sezonā"

Agris Suveizda

Makinnons: "Nevēlos tikai mācīties - gribu dot ieguldījumu jau pirmajā sezonā"
Neitans Makinnons
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt Nacionālās hokeja līgas draftā Kolorādo "Avalanche" ar pirmo kopējo kārtas numuru izvēlējās kanādiešu centra uzbrucēju Neitanu Makinnonu. Nepilnus 18 gadus vecais Makinnons nevēlas samierināties tikai ar atrašanos komandā un ir apņēmības pilns jau pirmajā sezonā dot artavu "Avalanche" panākumos.

"Kad mans vārds tika paziņots...Pagriezos pret savu tēvu un vairākas reizes viņu apskāvu. Tas bija neticami, un tas joprojām ir sirreāli. Visu mūžu strādāju, lai tiktu draftēts, un tas piezagās visai ātri. Tas bija ļoti lepns brīdis," sacīja Neitans Makinnons. "Man ir tā paveicies, ka man uzaugot bija tik lieliska ģimene. Bez tās šobrīd nebūtu šeit. Ir tik jauki, ka viņi ir šeit un svin kopā ar mani."

"Kolorādo "Avalanche" ir ļoti daudzsološa komanda ar ļoti daudziem talantīgiem spēlētājiem, un ceru, ka varēšu būs tās daļa," Makinnons turpināja. "Tas būs aizraujošs gads, un domāju, ka spēšu palikt NHL un dot komandai tik daudz, cik vien varēšu. Domāju, ka man nākamgad komandā būs liela ietekme. Vēlos būt gatavs spēlēt. Protams, "Avalanche" ir spēcīga veterānu grupa, bet noteikti nevēlos tikai būt komandā un mācīties. Vēlos būt labākais spēlētājs, kāds vien iespējami varēšu būt."

"Lai tiktu tik tālu, bija jāiet garš ceļš, bet tas noteikti bija gaidīšanas vērts," teica Makinnons. "Pirms drafta ceremonijas bija tik daudz spekulāciju, un man patiesi nebija ne jausmas, uz kurieni došos. Notikt varēja pilnīgi viss, un dzirdēju darījumu pārrunas ar Aleksandru Barkovu, Džonatanu Druānu un Setu Džounsu. Tā bez šaubām bija visai neticama diena."

Aizvadītajā sezonā Makinnons kopā ar Halifaksas "Mooseheads" izcīnīja Memoriālo kausu, tieši kanādiešu uzbrucējam iegūstot vienlaikus kausa izcīņas vērtīgākā, kā arī rezultatīvākā spēlētāja balvu.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  -3 [+] [-]

, 2013-07-01 09:54, pirms 11 gadiem
tātad uz laukuma būs vēl viens neizglītots tupenis
Slēpts komentārs: luisnani

  +7 [+] [-]

, 2013-07-01 10:29, pirms 11 gadiem
luisnani rakstīja: kamēr viņš kļūs par miljonāru sezonas laikā (ja pierādīs sevi)
...un blakus vienam tādam miljonāram ir desmitiem tūkstoši citu, kas tikai vicināja nūju un nemācījās... McDonald's tos gaida.

(lai gan raksts nemaz nav par studēšanu, bet gan mācīšanos no citiem hokejistiem, utt)

  +1 [+] [-]

, 2013-07-01 10:38, pirms 11 gadiem
Jau pirms pāris gadiem teicu, ka Makinons būs pirmais un te nu tas ir Tikai rakstā ir kļūda, proti, Makinonam 18 vēl tikai paliks septembrī. Skaidrs, ka viņš uzreiz spēlēs, tā galu galā ir Avs.

Prieks par Druinu, jo domājams, ka Tampā viņš uzreiz tiks iespēlēts lielajā komandā.

Nedaudz pārsteidz Panthers izvēle, jo Granlunds manuprāt parādīja, ka spilgta statistika SM neko vēl nenozīmē.

  +5 [+] [-]

, 2013-07-01 10:40, pirms 11 gadiem
Kā rāda prakse(Čikāga - Keins, Teivzs, Pitsburga- Sids, Žeņka), tad lai izveidotu franšīzi un SC cienīgu komandu, tad nevajag katru gadu draftēt pa kādam 1-2. nummuram.... pietiek, ja tev ir 2-3 šāda līmeņa kadri, kuriem apkārt arī veido komandu! Kas notiek ar Edmontonu un arī tagad ar Kolorado, kas it kā "pārbūvējas"? "Bērnudārza" komandas, kur pirmās divas maiņas veido pirmās drafta kārtas top izvēles, bet no kuriem lielas jēgas tāpat nav, jo komanda pat plovos netiek.... pie kam Edmontonas gadijumā tas jau ir klīniski - jau n-tos gadus vāc drafta pirmos nummurus un tik gaida, ka nu tik čaļi atvērsies, bet tolka nav nekāda .... tagad Kolorado izskatās taisās iet to pašu Edmontonas ceļu.... varētu padomāt, ka līgā vairs nav labu (pat ļoti labu) un pieredzējušu spēlētāju(arī ar kausa spēļu pieredzi) no kuriem daudzi tagad būs brīvo aģentu statusā. Katrā ziņā komandas, kas neieciklējas tikai vākt sev apkārt talantīgu bērnudārzu, arī kaut ko izcīna! To var teikt par jebkuru pēdējo gadu SC čempioni! Čikāga ir labākais piemērs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-01 11:02, pirms 11 gadiem
luisnani rakstīja: no viņiem neviens neprasa augstāko izglītību. kam tev izglītību, ja spēj pelnīt miljonus bez tās ?

tev gan jau ir kāds bakalaurs, bet strādā par max 500Ls mēnesī, kamēr viņš kļūs par miljonāru sezonas laikā (ja pierādīs sevi)
nu Tu jau gribētu būt miljonārs ar 9 klašu izglītību

redzēsim kāds viņš būs uz laukuma

p.s. parasti liela daļa ar saviem miljoniem aizrijās ar gadiem, nošņaucās un nonarkojās, notriec piķi uz galdiem vai iegulda ļoti labās investīcijās
bet neņemt mani par pilnu, vienkārši piedūros

  +3 [+] [-]

, 2013-07-01 11:19, pirms 11 gadiem
Skatos, nav kā kolhozā, kur drafta pirmais numurs uz ceremoniju ieradies lielā, begaumīgā uzvalkā un botās!

  +1 [+] [-]

, 2013-07-01 11:23, pirms 11 gadiem
sandis444 rakstīja: ko Tu iesaki vinjiem draftaa njemt? Protams ka vinji njems liderus pec iespejas vairak.. ne jau vissi atversies, bet buus kads kas buus zvaigzne un ap kuru veidos komandu..komandas pārbūve nenotiks pāris gadu laikā.. tam vajag daaaudz laika.. un šis laiks ir dots lai vinji izkristalizētu kurš tad no šiem drafta prospektiem der un kurš nē..
Var jau neņemt neko, bet piem. šīs drafta tiesības iemainīt pret kādiem jau pieredzējušiem un sevi pieradijušiem spēlētājiem! Edmontonai un Kolorado algu griesti to atļauj! Vai šiem ir maz jau to jauno talantu un katru gadu bezjēgā vajag tik viņu rindas papildināt? Cik ilgi tad tā testēsi tos jaunos talantīgos? Vai nebūtu prātīgāk ap tiem pāris jaunajiem talantīgajiem (kā tas ir piem. Čikāgā) lasīt tiešām jau nopietnu komandu, jo katru gadu brīvajos aģentos ir ko paņemt vai galu galā var arī takl kaut ko iemainīt!
Vai katru gadu ir jāvāc talantīgs bērnudārzs? Varbūt, ka prātīgāk būtu ap šiem pāris talantīgiem čaliem veidot komandu, kas tiešām jau var kapāties vismaz par PO un arī SC. Manuprāt, skaidri ir redzams, kurš ceļš ir pareizāks. Čikāga, Pitsburga, LAK, tā pati Bostona u.t.t. neaizraujas ar jauno talantu "grābšanu" bezjēgā un viņiem arī ir kaut kādi rezultāti! Kas ir Edmontonai, tagad arī Kolorado jau pāris gadus gadu no gada....? Protenciālie pirmie drafta nummuri kurus viņi tik bezjēgā tagad "kolekcionē"!

     [+] [-]

, 2013-07-01 11:29, pirms 11 gadiem
Daugaviņš vēl mācās...
Bet veiksmi jaunajam

     [+] [-]

, 2013-07-01 11:32, pirms 11 gadiem
Daugavinam patiesam vel jatrenejas,Girgengsons sava vecuma vel iedos ieksas pasam Daugavinam

  -1 [+] [-]

, 2013-07-01 11:52, pirms 11 gadiem
lasot rakstu , rodas sajūtas , ka šis čalis ir baigi iedomīgs un augstpratīgs . Gan jausezonas laikā nosēdisies uz zemes

     [+] [-]

, 2013-07-01 12:11, pirms 11 gadiem
Bildē bišk uz Breivīka pusi velk

     [+] [-]

, 2013-07-01 12:18, pirms 11 gadiem
als rakstīja: Var jau neņemt neko, bet piem. šīs drafta tiesības iemainīt pret kādiem jau pieredzējušiem un sevi pieradijušiem spēlētājiem! Edmontonai un Kolorado algu griesti to atļauj! Vai šiem ir maz jau to jauno talantu un katru gadu bezjēgā vajag tik viņu rindas papildināt? Cik ilgi tad tā testēsi tos jaunos talantīgos? Vai nebūtu prātīgāk ap tiem pāris jaunajiem talantīgajiem (kā tas ir piem. Čikāgā) lasīt tiešām jau nopietnu komandu, jo katru gadu brīvajos aģentos ir ko paņemt vai galu galā var arī takl kaut ko iemainīt!
Vai katru gadu ir jāvāc talantīgs bērnudārzs? Varbūt, ka prātīgāk būtu ap šiem pāris talantīgiem čaliem veidot komandu, kas tiešām jau var kapāties vismaz par PO un arī SC. Manuprāt, skaidri ir redzams, kurš ceļš ir pareizāks. Čikāga, Pitsburga, LAK, tā pati Bostona u.t.t. neaizraujas ar jauno talantu "grābšanu" bezjēgā un viņiem arī ir kaut kādi rezultāti! Kas ir Edmontonai, tagad arī Kolorado jau pāris gadus gadu no gada....? Protenciālie pirmie drafta nummuri kurus viņi tik bezjēgā tagad "kolekcionē"!
Piekrītu, bet tomēr salīdzināt ar Pitsburgas un Čikāgas varenajiem duetiem nu gan nevarētu. Hals, Hopkinss, Jakupovs, Eberle, Pājarvi, Landeskogs, Tavaress tomēr nav viņu kalibrs. Tāpēc arī Edmontona (un citi) gribēja izvilkt lielo lozi, katru gadu ņemot labāko, bet kā nesanāca tā nesanāca. Slikts laiks būt sliktākajai komandai līgā

     [+] [-]

, 2013-07-01 13:22, pirms 11 gadiem
tr00 rakstīja: Piekrītu, bet tomēr salīdzināt ar Pitsburgas un Čikāgas varenajiem duetiem nu gan nevarētu. Hals, Hopkinss, Jakupovs, Eberle, Pājarvi, Landeskogs, Tavaress tomēr nav viņu kalibrs. Tāpēc arī Edmontona (un citi) gribēja izvilkt lielo lozi, katru gadu ņemot labāko, bet kā nesanāca tā nesanāca. Slikts laiks būt sliktākajai komandai līgā
Nu bet tapēc arī saku, kāda jēga ir šīm divām komandām visu laiku ņemt tik augstos pirmās kārtas pikus un zīlēt sanāks nesanāks jaunais Sakiks vai Forsbergs, Mesjē vai Greckis.... ir jau viņiem jaunais materiāls, kuriem blakus vajadzētu pielikt normālus SC piesvīdušo gaisu paostijušus večus un vai nebūtu labāk paņemt un iemainīt tos augstos drafa pikus pret jau kādu gatavu labu kadru vai vienkārši no FA paņemt jau kādu labu un sevi pierādijušu kadru nevis tik vislaik cerēt, kad nu tagad jaunais censonīs būs īstais lietaskoks, kas klubu tuvākajos gados pie SC aizvedīs.... ne nu ved ne nu kā!

  +1 [+] [-]

, 2013-07-01 13:43, pirms 11 gadiem
mrPO rakstīja: tātad uz laukuma būs vēl viens neizglītots tupenis
ev veci tas neizgitotais tupenis pelnis iespejams limonus , taka piedoma ko raksti

  +1 [+] [-]

, 2013-07-01 14:56, pirms 11 gadiem
als rakstīja: Nu bet tapēc arī saku, kāda jēga ir šīm divām komandām visu laiku ņemt tik augstos pirmās kārtas pikus un zīlēt sanāks nesanāks jaunais Sakiks vai Forsbergs, Mesjē vai Greckis.... ir jau viņiem jaunais materiāls, kuriem blakus vajadzētu pielikt normālus SC piesvīdušo gaisu paostijušus večus un vai nebūtu labāk paņemt un iemainīt tos augstos drafa pikus pret jau kādu gatavu labu kadru vai vienkārši no FA paņemt jau kādu labu un sevi pierādijušu kadru nevis tik vislaik cerēt, kad nu tagad jaunais censonīs būs īstais lietaskoks, kas klubu tuvākajos gados pie SC aizvedīs.... ne nu ved ne nu kā!
Tā jau ir, bet baigā jēga no tiem pieredzējušajiem spēlētājiem, ja nav franšīzes spēlētāja ap kuru būvēt komandu? Pitsburga arī 3-4 gadus draftēja ar pirmajiem numuriem (2002.gadā Raiens Vitnijs 5.numurs, 2003.gadā Flerī 1.numurs, 2004.gadā Malkins 2.numurs, 2005.gadā Krosbijs 1.numurs, 2006.gadā Džordans Stāls 2.numurs) un tikai pēc tam viņi 2007.gadā atkal iekļuva play-off un dabūja pa mizu no Otavas, 2008.gadā tā jau bija komanda ceļā uz kausu. Lai izveidotu labu komandu ir vajadzīgi pāris gadi ar top drafta izvēlēm. Jāatrod īstie spēlētāji, jāļauj viņiem spēlēt NHL pirmajās maiņās, gūt pieredzi un progresēt. Un tikai, kad viņi izkuļas no pēdējām vietām pašu spēkiem (kā Edmontona šogad), tad ir jāsāk piesaistīt veterāni ar kuriem sastāvā jau varēs kosties par play-off un kausu. Kolorado derētu vēl viens labs jaunais aizsardzībā (nākošgad Ekblads) un iespējams pēc pāris gadiem Landeskogs ar Makinonu cels kausu Denverā. Edmontonai ir viss, lai spēlētu play-off, jauda uzbrukumā, OD Šulca izskatā, atliek Dubnikam atvērties, sazīmēt vēl kaut ko solīdu aizsardzībā un komanda būs starp līderiem. Veterānu tur netrūkst.

     [+] [-]

, 2013-07-01 19:07, pirms 11 gadiem
Marka1111 rakstīja: Tā jau ir, bet baigā jēga no tiem pieredzējušajiem spēlētājiem, ja nav franšīzes spēlētāja ap kuru būvēt komandu? Pitsburga arī 3-4 gadus draftēja ar pirmajiem numuriem (2002.gadā Raiens Vitnijs 5.numurs, 2003.gadā Flerī 1.numurs, 2004.gadā Malkins 2.numurs, 2005.gadā Krosbijs 1.numurs, 2006.gadā Džordans Stāls 2.numurs) un tikai pēc tam viņi 2007.gadā atkal iekļuva play-off un dabūja pa mizu no Otavas, 2008.gadā tā jau bija komanda ceļā uz kausu. Lai izveidotu labu komandu ir vajadzīgi pāris gadi ar top drafta izvēlēm. Jāatrod īstie spēlētāji, jāļauj viņiem spēlēt NHL pirmajās maiņās, gūt pieredzi un progresēt. Un tikai, kad viņi izkuļas no pēdējām vietām pašu spēkiem (kā Edmontona šogad), tad ir jāsāk piesaistīt veterāni ar kuriem sastāvā jau varēs kosties par play-off un kausu. Kolorado derētu vēl viens labs jaunais aizsardzībā (nākošgad Ekblads) un iespējams pēc pāris gadiem Landeskogs ar Makinonu cels kausu Denverā. Edmontonai ir viss, lai spēlētu play-off, jauda uzbrukumā, OD Šulca izskatā, atliek Dubnikam atvērties, sazīmēt vēl kaut ko solīdu aizsardzībā un komanda būs starp līderiem. Veterānu tur netrūkst.
Edmontona jau gadus 5 dabū pa kādam top nummuram vai nepietiks beidzot tos jaunos gurķus "kolencionēt"?! To pašu var par AVS teikt! Ir tagad Dušeins, Landeskogs + vēl tagad Makinnons! Ap viņiem var taisīt komandu un nav vairs jāvāc viens vienīgs bērnudārzs. Vai tā avs darīs? Stipri apšaubu....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-01 20:30, pirms 11 gadiem
Cereal Guy rakstīja: Čalis cer būt kā Ovečkins
Nop.. Viņs grib būt kā Krosbijs.. Šitas čalis māk spēlēt ari aizsardzībā!

     [+] [-]

, 2013-07-01 23:14, pirms 11 gadiem
als rakstīja: Edmontona jau gadus 5 dabū pa kādam top nummuram vai nepietiks beidzot tos jaunos gurķus "kolencionēt"?! To pašu var par AVS teikt! Ir tagad Dušeins, Landeskogs + vēl tagad Makinnons! Ap viņiem var taisīt komandu un nav vairs jāvāc viens vienīgs bērnudārzs. Vai tā avs darīs? Stipri apšaubu....
Nu re, Tu jau apšaubi nākotnes sakarā, bet vai vajag... Labi, var piekrist, ka Edmontona tieši uz uzbrucējiem, bet ja arī par Kolorado, šajā sakarā vairāk piekrītu Markam - tad par Pitsburgu līdzīgi varēja runāt - cēla ārā Malkinu, Krosbiju, Stālu (bet kā necelsi), vienīgi pirms tam vēl vārtsargu Flerī.