Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Otrajā spēlē Ņižņijnovgorodā "Rīga" gūst tikai vienus vārtus un zaudē "Chayka"

Otrajā spēlē Ņižņijnovgorodā "Rīga" gūst tikai vienus vārtus un zaudē "Chayka"
"Rīgas" vienīgo vārtu autors Antons Trastašenkovs. Foto: www.hkr.lv

Pēdējo spēli pirms gandrīz mēneša pārtraukuma Jaunatnes hokeja līgā (MHL) aizvadīja hokeja klubs "Rīga", kas viesos piekāpās Ņižņijnovgorodas "Chayka" ar 1:4. Vienīgos vārtus rīdzinieku labā guva Antons Trastašenkovs.

Vakardienas mačā "Rīga" izdevās apspēlēt turnīra tabulā zemāk esošo „Chayka” ar 5:3, lai gan jau spēles trešajā minūtē mājinieki izvirzījās vadībā. Arī šodien Ņižņijnovgorodas hokejisti iepriecināja savus skatītājus pirmajā periodā. „Chayka” pozicionālais uzbrukums noslēdzās ar to, ka neskatoties uz rīdzinieku hokejistu mēģinājumiem patraucēt, uzbrucējs Andrejs Pančuks izdarīja precīzu metienu no pustālās distances – 1:0. Turpinājumā „Rīga” pavadīja divas minūtes vairākumā, taču līdz pārtraukumam rezultāts nemainījās.

Otrā perioda sākumā mājinieki dubultoja pārsvaru. Pirmo vārtu Pančuks izcīnīja ripu pie apmales uzbrukuma zonā un piespēlēja maiņas partnerim Vjačeslavam Korotinam, kurš no tuvās distances pārspēja Niklāvu Rauzu – 2:0. Mača vidū rezultāts kļuva jau 3:0. Akims Kolomarovs uzvarēja iemetienu, pie ripas tika Milads Tomi, kura metienu Rauza atvairīja, taču ripu savāca Kolomarovs un iemeta to vārtos. Divas minūtes vēlāk „Rīgas” hokejisti labi nospēlēja uzbrukuma zonā, kad atņēma ripu pretinieku hokejistam, Jānis Švanenbergs no zilās līnijas precīzi piespēlēja vārtu priekšā esošajām Antonam Trastašenkovam, kurš paspēja izdarīt divus metienus, un pēc otrā ripa atrada ceļu vārtos – 3:1.

„Chayka” hokejisti uzreiz metās uzbrukumā un mājinieki bija tuvu, lai iemestu ceturto ripu Rauzas cietoksnī. Vārtsargs nospēlēja pārliecinoši, bet pie vārtiem izcēlās asumi, kuru rezultātā no katras komandas uz noraidīto soliņu devās pa diviem hokejistiem, bet vēl septiņas sekundes vēlāk mājinieku spēlētājs Vadims Šepeļevs izmeta ripu ārpus laukumā, līdz ar ko „Rīga” saņēma iespēju spēlēt piecatā pret trīs pretiniekiem gandrīz divu minūšu garumā, bet pēc tām vēl divas minūtes piecatā pret četriem. Tomēr šajā spēlē Aigara Ciprusa komandai nesanāca tik labi spēlēt vairākumā, kā tas bija iepriekšējos mačos, un pēc 40 nospēlētajām minūtēm rīdziniekiem bija divu vārtu deficīts.

Noslēdzošajā trešdaļā rīdziniekiem arī neizdevās atzīmēties ar vārtu guvumu. Spēles pēdējā minūtē Rauzā devās uz komandas soliņu, lai laukumā varētu iziet sestais spēlētājs, taču mājinieki veiksmīgi izmantoja šo situāciju, iemetot ceturto ripu jau tukšos viesu vārtos – 4:1.

Ar desmit uzvarām un 25 punktiem 34 spēlēs „Rīga” ieņem 13. vietu Rietumu konferencē, bet no „play-off” zonas Aigara Ciprusa komanda atpaliek par 11 punktiem.

Nākamo maču MHL čempionātā rīdzinieki aizvadīs 22. decembrī, kad Piņķos uzņemas Maskavas „Krasnaya Armiya”. Pārtraukums ir saistīts ar Latvijas U20 izlases dalību pasaules čempionātā 1A divīzijā, kas norisināsies Vācijas pilsētā Fisenē no 9. līdz 15. decembrim. Par vienīgo ceļazīmi uz eliti Latvija spēkosies ar Baltkrievijas, Vācijas, Francijas, Austrijas un Norvēģijas izlasēm. Atgādinām, ka vakar Kārlis Zirnis nosauca kandidātus, no 32 iekļautiem hokejistiem 14 pārstāv tieši „Rīgu”.

Jaunatnes hokeja līga, 29. novembris

Chayka - Rīga 4:1 (1:0; 2:1; 1:0)
Vārti: 12:16 Pančuks (Rodioničevs, Korotins) 1:0, 21:00 Korotins (Smirnovs, Pančuks) 2:0, 29:59 Kolomarovs (Platonovs, Tomi) 3:0, 31:51 Trastašenkovs (Švanenbergs) 3:1, 59:43 Tomilovs (t.v.)
Metieni: 32:20
Iemetieni: 28:19
Soda minūtes: 20:12
Vārtsargi: Danīls Andrejevs – Niklāvs Rauza (līdz 59:14, no 59:42)

Izmantotie resursi:
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт