Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

HK "Rīga" cīņā par play-off: Vilkoits atskatās uz sezonas pirmo pusi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

HK "Rīga" cīņā par play-off: Vilkoits atskatās uz sezonas pirmo pusi
Raimonds Vilkoits. Foto: HK Rīga

Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) cīņu par vietu izslēgšanas spēlēs turpina "Rīga", kas nedēļas ievadā divas dienas pēc kārtas atspēlēja 0:2 deficītu un izbraukumā pieveica vicelīderi Jaroslavļas "Loko". Play-off zona atrodas piecu punktu attālumā, un tuvākajās dienās paredzētas četras cīņas pret tiešajiem konkurentiem. Galvenā trenera postenī atgriezies Raimonds Vilkoits, kurš sarunā ar portālu Sportacentrs.com ieskicēja sezonas pirmo pusi.

HK "Rīga" no četru spēļu izbraukuma, kurā sniegums ar katru maču uzlabojās, atgriezās trešdien. Izbraukuma ievadā tika piedzīvoti divi zaudējumi pret Sanktpēterburgas "SKA-1946" (1:9 un 1:3), kam sekoja divas uzvaras pret Rietumu konferences un visas līgas vicelīderi Jaroslavļas "Loko". Abos mačos izdevās atspēlēties no 0:2. Pirmdien panākumu ar 4:2 nodrošināja Ģirta Silkalna reids mazākumā un kapteiņa Artūra Andžāna metiens tukšos vārtos, bet otrdien uzvaras vārtus iemeta Aleksis Burkits, tomēr par galveno varoni kļuva Kārlis Mežsargs, atvairot 48 no 50 metieniem.

"Ļoti labi, ka arī pie 0:2 spējam pieturēties pie ģērbtuvēs pārrunātajām lietām. Turpinām katrs darīt savu darbu, un rezultāts atnāk. Jāatzīst, ka uzvaras nebija bez veiksmes un apstākļu sakritības, bet tas nemaina sajūtas. Uzreiz ģērbtuvēs tiek pacelts garstāvoklis. Izbraukums bija smags, bet lēnā garā spējām pielikt," sacīja Raimonds Vilkoits, kurš pēc gada prombūtnes atgriezies "Rīgas" galvenā trenera amatā. Viņa pirmajā sezonā rīdziniekiem izdevās pēc četru gadu pārtraukuma sasniegt play-off. Arī tagad uzdevums nav nereāls, bet daudz pateiks nākamās spēles.

Piektdien un sestdien savā laukumā "Arēnā Rīga" jāuzņem Maskavas "Spartak" jaunā maiņa, kas ieņem devīto vietu, bet jaunās nedēļas ievadā pretī stāsies astotās vietas īpašniece "Mihailova akadēmija". Rīdzinieki atrodas 11. vietā, no nākamajiem pretiniekiem atpaliekot attiecīgi četrus un piecus punktus.

"Protams, gribam tikt play-off, bet tik tālu neskatāmies. Vairāk koncentrējamies nākamajai spēlei, nākamajam treniņam, lai katru dienu pieliktu un kļūtu labāki. Cenšamies strādāt katru dienu. Ir jāskatās uz vairākiem apstākļiem: situāciju kalendārā, spēlētāju veselību. Jāņem vērā viss. Šobrīd rit intensīvs darbs, ir daudz spēļu, un pēc katras cenšamies izdarīt secinājumus," sasniedzot regulārās sezonas ekvatoru, teica Vilkoits.

"Pats galvenais, kur mums jāpieliek – tā noteikti ir stabilitāte. Gribam labi aizvadīt visas 60 vai 65 minūtes, kā nu kurā mačā, spēlēt savu hokeju un pieturēties pie plāna. Pie detaļām, kuras iepriekš esam izrunājuši. Taču – pateikt ir vieglāk nekā izdarīt. Pretiniekus nešķirojam – vai pretī nāk augšgala komanda, vai tiešie konkurenti. Mūsu situācijā jāiet no dienas uz dienu. Analizējam, skatāmies, ko gribētu uzlabot, un tad treniņos pieslīpējam," pauda galvenais treneris, kurš līdzjutēju balsojumā tika izvēlēts par Zvaigžņu spēles vienu no treneriem. Vilkoits ir pirmais MHL spēlējušais treneris, kuram ticis šāds gods.

"Rīga" uzvarējusi piecās no pēdējām deviņām spēlēm, taču pirms tam bija tikai divi panākumi 17 maču nogrieznī, kas turnīra tabulā atmeta atpakaļ. Tagad rīdzinieki cīnās par atgriešanos play-off sacīkstēs.

Otro uzvaru pret "Loko" izdevās izcīnīt, neskatoties uz faktu, ka bija jāspēlē bez šīs sezonas diviem vadošajiem centra uzbrucējiem – Klāvs Veinbergs atrodas pie Rīgas "Dinamo", bet Deniss Vilmans kautiņa dēļ izcieta vienas spēles diskvalifikāciju. Vietu pirmās maiņas centrā ieņēma komandas rezultatīvākais spēlētājs Ģirts Silkalns, bet otrajā maiņā spēlēja Gustavs Millers, kurš atgriezies ierindā pēc savainojuma.

Sezonas ievadā viņš tika atzīts par MHL nedēļas labāko uzbrucēju, bet turpinājumā izkrita uz teju diviem mēnešiem. Pa vidu aizvadot vienu spēli. Oktobra vidū Millers jau centās atgriezties laukumā, bet aizvadīja vien sešas minūtes un atkal pievienojās lazaretei. "Pēc termiņiem un pašsajūtas viņš bija gatavs atgriezties, bet neveiksmīga kustība visu atjaunoja. Tagad viņš ir saārstējies un gatavs spēlēt," teica Vilkoits. Abās spēlēs pret "Loko" Millers atzīmējās ar rezultatīvu piespēli.

Ar 32 mačos sakrātajiem 24 punktiem rezultatīvākais komandā ir Silkalns, kurš turklāt ir arī labākais vārtu guvējs – 11 precīzi metieni. Pret "Loko" viņš pirmo reizi sezonā iemeta uzvaras vārtus, mazākumā izrēķinoties ar pretiniekiem.

"Pirmkārt, viņš ir laba personība. Ģērbtuvēs vienmēr pozitīvi uzlādēts un atbalsta komandas biedrus. Tas ir ļoti svarīgi. Otrkārt, uz ledus viņš ir nospraudis sev mērķus, par kuriem esam runājuši. Viņš katru dienu iet pretī saviem mērķiem – vai treniņā, vai spēlē. Nekautrējas uzdot jautājumus un motivēts spert nākamo soli. Protams, visam jānotiek īstajā laikā, tāpēc vispirms līdz galam jāizmanto junioru posms. Zinu, kā viņš vasarā strādāja. Darbs ir atmaksājies. Ja viņš pats redz darba augļus, tad ir motivēts strādāt vēl vairāk," par kreisās malas uzbrucēju teica "Rīgas" galvenais treneris.

No spēlēm Jaroslavļā jāizceļ arī fakts, ka 15 gadu vecumā "Rīgas" sastāvā debitēja uzbrucējs Ēriks Mateiko. "Izskatījās labi. Darbu, par ko runājām pirms spēles, viņš izpildīja tīri labi. Protams, varēja redzēt, ka satraucies, tāpēc nekādus neordinārus gājienus uzbrukumā no viņa negaidījām. Pamatlietas izdarīja labi un disciplinēti."

Nākamo spēli HK "Rīga" aizvadīs piektdien, 19. novembrī, pulksten 18:30 savā laukumā uzņemot Maskavas "Spartak". Rīdzinieku mājas spēles visas sezonas garumā vērojamas Sportacentrs.com TV tiešraidēs.