Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

„Kurbads” pēcspēles metienos uzveic „Mogo”, „Zemgalei” pārliecinoša uzvara pār HS „Rīga99/HK Tukums

„Kurbads” pēcspēles metienos uzveic „Mogo”, „Zemgalei” pārliecinoša uzvara pār HS „Rīga99/HK Tukums
HK Kurbads otro spēli pēc kārtas izlaiž uzvaru pamatlaikā, tomēr izcīna panākumu 'bullīšos'
Foto: HK Mogo

Trešdien, 16. decembrī Latvijas Virslīgas hokeja čempionātā tika aizvadītas divas spēles. pagājušās sezonas fināla atkārtojumā HK ''Kurbads'' pēcspēles metienos ar 3:2 pieveica HK ''Mogo''. Savukārt HK „Zemgale/LLU” viesos ar 8:0 pārliecinoši uzveica HS „Rīga99/HK Tukums”.

Mogo hokejisti, ielaižot divus vārtus, spēles pirmajā trešdaļā nokļuva iedzinēju lomā ar 0:2 – Renāru Kazanovu divas reizes pārspēja Gatis Gricinskis. Otrajā trešdaļā Agris Saviels vispirms samazināja rezultāta starpību, bet trešā perioda beigās Andrejs Lavrenovs panāca izlīdzinājumu. Pagarinājumā neviena no komandām vārtus neguva, un uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles metienu sērijā. Mogo hokejistiem Ronaldam Cinkam, Rustamam Begovam un Edgaram Lipsbergam neizdevās iemest ripu vārtos, bet HK Kurbads uzvaru nodrošināja veiksmīgs Toma Hartmaņa izgājiens – 3:2.

''Zemgale/LLU'' maču viesos iesāka ar negaidīti ātru noraidījumu, bet to izturēja, un Juris Ziemiņš drīz vien guva pirmos vārtus. Līdz perioda beigām ''HS Rīga 99/HK Tukums'' nonāca iedzinējos jau ar 0:3. Atlikušajās 40 minūtēs jelgavnieki guva vēl piecus bezatbildes vārtus un noslēdza spēli ar graujošu 8:0. Divi vārti un divas rezultatīvas piespēles Jurim Ziemiņam. Vārti un divas rezultatīvas piespēles uzvarētāju sastāvā sakrāja Olafs Aploks, Raimonds Vilkoits, Aldis Āboliņš un Sandis Zolmanis.

Latvijas hokeja čempionātā ar 36 punktiem līderpozīcijas saglabā ''Liepāja'', ''Mogo'' ar 34 punktiem ir otrā, bet ''Kurbads'' iekrājusi 30 punktus un noslēdz labāko trijnieku.

Nākamā Virslīgas spēles ir paredzētas 22. decembrī, kad HK „Liepāja” uzņems HS „Rīga99/HK Tukums” un HK „Prizma” savā laukumā sacentīsies ar HK „Mogo”.