Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Pirmajā maiņā: 20 gadus vecais Lapinskis izmanto savu iespēju Šveicē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pirmajā maiņā: 20 gadus vecais Lapinskis izmanto savu iespēju Šveicē
Oskars Lapinskis un Valteri Filpula. Foto: SCL Tigers

Latvijas hokeja izlase otrdien devās ceļā uz Tronheimu, kur tuvākajās dienās aizvadīs pārbaudes spēles pret mājinieci Norvēģiju un Dāniju. Galvenais treneris Harijs Vītoliņš kopā pulcējis gados jaunu sastāvu – vairāki spēlētāji vēl augustā pārstāvēja U20 izlasi. Viens no viņiem ir uzbrucējs Oskars Lapinskis, kurš nostiprinājies Šveices kluba Langnavas "SCL Tigers" pirmajā maiņā. "Skrienu, cīnos un atbrīvoju vietu partneriem," lomu vadošajā virknējumā sarunā ar portālu Sportacentrs.com skaidroja Lapinskis.

Augusta vidū Edmontonā notikušajā junioru pasaules čempionātā Oskars Lapinskis izlaida pirmās divas spēles, tad pret Slovākijas un Čehijas izlasēm laukumā pavadīja vairāk par 17 minūtēm, palīdzot iekļūt ceturtdaļfinālā. Tur pretī stājās vienaudži no Zviedrijas, bet Lapinskis atkal bija ārpus sastāva. Pie vainas bija savainojums.

"Vēl pirms čempionāta sākuma satraumēju roku. Visu sagatavošanās posmu mocījos, un vajadzēja ārstēties arī pēc čempionāta," stāstīja 20 gadus vecais Lapinskis. Savainojuma sadziedēšana prasīja visu septembri, viņam ierindā atgriežoties tikai Langnavas "SCL Tigers" sezonas septītajā spēlē. Tobrīd komanda bija iekrājusi 1-5 bilanci, vienīgo uzvaru izcīnot pagarinājumā.

"Sākums arī man bija švaks, kas laikam ir pašsaprotami. Taču par turpinājumu nevaru sūdzēties." Tīģeri atguvās pēc nesekmīgā sākuma un šobrīd atrodas desmitajā vietā, kas pavasarī ļautu piedalīties play-in sērijā. Komandai ar vienu no mazākajiem budžetiem tas būtu labs rezultāts. Savukārt pats Lapinskis jau ilgāku laiku iekārtojies pirmajā maiņā.

14 spēlēs četrus punktus guvušais uzbrucējs cenšas ar piespēlēm apgādāt komandas kapteini Hari Pesonenu un rezultatīvāko spēlētāju Marku Mihaeli. "Trenerim laikam patīk, kā ar viņiem spēlēju. Protams, mana loma šādā maiņā nav golu mešana. Arī pirmajā virknējumā vari iedot komandai enerģiju – jau no pirmās nomaiņas. Komanda uzvar, lietas notiek," pauda Lapinskis.

"Skrienu, cīnos, cenšos viņiem atbrīvot vietu. Varbūt kādreiz kādu labu piespēli atdodu. Pagaidām sanācis tikai vienu golu iemest, bet bijušas vēl vairākas iespējas," stāstīja bijušais Langnavas junioru komandas kapteinis. Viņam ar "SCL Tigers" ir spēkā līgums uz šo sezonu, taču vienībai ir iespēja automātiski turpināt sadarbību arī uz nākamo gadu.

"Pirms sezonas visi baigi baidījās, ka mēs varētu izkrist no augstākās līgas. Nekā – spēlējam labi, krājam punktus. Tabulas otrajā pusē situācija gan ir ļoti cieša. Taču noskaņojums komandā ir ļoti labs, ja salīdzinām ar citām sezonām," pauda Lapinskis. "Teikšu, ka man patīk spēlēt šāda kalibra komandā. Nav nekāda spiediena, ka jābūt pirmajā vietā. Vari izbaudīt katru spēli, izbaudīt savu darbu un neko lieki nedomāt."

Lapinskis Šveices spēcīgākajā līgā debitēja pagājušajā sezonā, un pagājušās sezonas beigās viņš debitēja arī Latvijas izlases kreklā. Turklāt viņš kopā ar valstsvienību devās uz pasaules čempionātu Tamperē. Viņš gan palika ārpus pieteikuma – ierodoties aizsargam Kristiānam Rubīnam, nācās atbrīvot vietu.

Ceturtdien pulksten 20:00 Latvijas izlase spēkosies pret Norvēģiju, bet 24 stundas vēlāk pretī stāsies Dānijas hokejisti. Lapinskis iekļauts komandas trešajā virknējumā, kur spēlēs līdzās šovasar Nacionālās hokeja līgas draftā izvēlētajam centra uzbrucējam Danam Ločmelim un Rihardam Melnalksnim, kuram aiz muguras 49 spēles Šveices augstākajā līgā, bet šosezon viņš cīnās pēc spēka otrajā līgā.

Lai gan Harijs Vītoliņš pulcējis jaunu sastāvu, kurā tikai diviem hokejistiem ir pāri 25 gadiem, virknējums Lapinskis (20 gadi) – Ločmelis (18 gadi) – Melnalksnis (23 gadi) ir izteikti jaunākais.

"Ar Danu vienā maiņā esmu spēlējis U20 izlasē. Ar Rihardu – tikai treniņos. Esam bijuši vienās komandās, bet viņš ir pāris gadus vecāks, tāpēc parasti spēlēja ar citiem partneriem," stāstīja Lapinskis.

Viņš pēdējo spēli pirms starptautiskās pauzes aizvadīja piektdien, nākamajā dienā devās vērot Melnalkšņa un viņa komandas biedra Naura Sējēja spēli Šveices otrajā līgā, bet svētdien visi trīs kopā lidoja no Cīrihes uz Rīgu.

"Jācīnās par vietu. Protams, gribētos sevi parādīt no labākās puses un izbaudīt spēles. Pats galvenais – tfu, tfu, tfu – ir iztikt bez traumām. Gribētos vinnēt abos mačos un savākt pāris punktus," mērķus ceturtdien un piektdien gaidāmajām spēlēm nosprauda Lapinskis.

     [+] [-]

, 2022-11-09 14:05, pirms gada
Nu būs Smirnova tipa uzbrucējs