Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Čempionu līga hokejā: Bičevskim un Gudļevskim ceturtais zaudējums, Ķēniņš uzvar un saglabā cerības

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

Čempionu līga hokejā: Bičevskim un Gudļevskim ceturtais zaudējums, Ķēniņš uzvar un saglabā cerības
Ronalds Ķēniņš. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Hokeja Čempionu līgā pie otrās uzvaras tikusi Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne", kas savā laukumā ar 2:0 pieveica Lielbritānijas vienību "Cardiff". No cerībām izkļūt no savas apakšgrupas šodien atvadījās cita latvieša Māra Bičevska pārstāvētā Čehijas "Mlada Boleslav", kas ar 1:2 piekāpās Helsinku IFK, bet Bratislavas "Slovan" ar Kristeru Gudļevski vārtos piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas, ar 0:2 atzīstot Šveices "Fribourg" pārākumu.

Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne" atriebās par pirmajā kārtā piedzīvoto neveiksmi ar 1:4, saglabājot cerības iekļūt izslēgšanas spēlēs. Pirmos vārtus spēles 34. minūtē mazākumā iemeta Lūkass Friks, bet otra ripa lidoja jau tukšos "Cardiff" vārtos mača izskaņā. Ronalds Ķēniņš laukumā pavadītajā laikā sešas reizes meta pa vārtiem, bloķēja divus raidījumus un nopelnīja divas soda minūtes. Nākamajos divos mačos "Lausanne" vienībai būs iespēja izkarot vietu izslēgšanas spēlēs, jo būs jāspēkojas ar tabulā augstāk esošajām "Lukko" un Manheimas "Adler".

Diemžēl divu citu latviešu pārstāvētajām komandām cerības uz izkļūšanu no apakšgrupas jau izgaisušas. Kristers Gudļevskis tvēra 24 no 26 pa viņa vārtiem izpildītajiem metieniem, tomēr tas nelīdzēja Bratislavas "Slovan", kura piedzīvoja sauso zaudējumu 0:2 pret "Fribourg". Turnīra tabulā "Slovan" atrodas blakus Čehijas "Trinec" vienībai - abām ir pa 0 punktiem, un divās savstarpējās spēlēs komandas izspēlēs trešās vietas ieguvēju.

Ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja arī Māra Bičevska pārstāvētā "Mlada Boleslav", kas izlaida vadību un izbraukumā ar 1:2 zaudēja Helsinku IFK. Bičevskis desmit minūšu un piecu sekunžu laikā divreiz meta pa vārtiem un uzvarēja astoņos no 14 iemetieniem. "Mlada Boleslav", pateicoties zaudējumam, arī zaudējusi cerības izkļūt no savas grupas.