Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvijas U20 izlase gatavošanos sāks 11. decembrī un aizvadīs pārbaudes spēles pret čehiem un norvēģiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas U20 izlase gatavošanos sāks 11. decembrī un aizvadīs pārbaudes spēles pret čehiem un norvēģiem
Dans Ločmelis. Foto: IIHF

Latvijas U20 izlase pēc mazāk kā mēneša, 26. decembrī ar dueli pret mājinieci Zviedriju, sāks pasaules čempionātu. Pirms tam paredzēts aizvadīt divas pārbaudes spēles Zviedrijā – pret vienaudžiem no Čehijas un Norvēģijas.

Latvijas U20 izlase sagatavošanos sāks 11. decembrī. Nedēļu vēlāk hokejisti lidos uz Zviedriju, kur paredzētas divas pārbaudes spēles – 19. decembrī pret čehiem un 21. decembrī pret norvēģiem. Savukārt pasaules čempionātā pretī stāsies Zviedrija, Kanāda, Somija un Vācija.

Izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis norādīja, ka pievienosies 15 hokejisti, kuri ikdienā spēlē Ziemeļamerikā. "Par sastāva dziļumu uzbrukumā ir laba priekšnojauta. Uzbrukuma kodols ir pietiekami meistarīgs, lai varētu gaidīt rezultatīvu spēli. Līdera lomas būs jāuzņemas Danam Ločmelim un Sandim Vilmanim, kuriem šis būs jau ceturtais U20 čempionāts. Sagaidām arī līderu cienīgu spēli no Rainera Rullera, Rodžera Bukarta, Emīla Veckaktiņa, Dāvja Borozinska un Ērika Mateiko, kurš demonstrē labu un rezultatīvu sniegumu Kvebekas junioros. Šie spēlētāji sevi labi apliecinājuši Ziemeļamerikas un Eiropas līgās," teica Kalvītis.

"Tāpat jāuzteic arī Latvijas Junioru izlases potenciālo vārtsargu līniju - Deivs Rolovs, Aksels Ozols un Linards Feldbergs, kuri aizvada labas sezonas savos klubos. Būs interesanti apskatīties konkurenci šajā līnijā."

Pēc Kalvīša domām, balsti aizsardzībā būs Kanādā spēlējošie Pēteris Bulāns un Niks Feņenko, kurš, tāpat kā Vilmanis un Ločmelis, spēlēs jau ceturtajā U20 pasaules čempionātā. "Abi spēlē daudz minūtes savos klubos un pārstāv tabulas augšgala komandas Kvebekā. No šiem aizsargiem būs arī atkarīgs, cik spējīgs būs mūsu vairākums. Gribētos ticēt, ka viņi spēs ar to tikt galā."

Latvijas izlasei, kuru vada Artis Ābols, izvirzīts mērķis sasniegt vismaz ceturtdaļfinālu.

Izmantotie resursi:
https://lhf.lv/lv/article/7527/u-20...