Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Masaļskis: "Lai atgrieztos pārliecība, vajag labi iesākt, izturēt pirmo mazākumu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Masaļskis: "Lai atgrieztos pārliecība, vajag labi iesākt, izturēt pirmo mazākumu"
Linards Feldbergs cīņā pret Kanādu. Foto: IIHF

Latvijas junioru hokeja izlase pasaules čempionātu Gēteborgā sākusi ar diviem sausajiem zaudējumiem divās dienās. Šodien lielākajai daļai komandas brīvdiena, uz ledus kāpa tikai četri hokejisti – vārtsargi Deivs Rolovs un Aksels Ozols, kā arī turnīram nepieteiktie rezervisti Kristers Ansons un Elvis Laškovs. Kopā ar viņiem laukumā bija vārtsargu treneris Edgars Masaļskis.

"Protams, arī vārtsargu trenerim noskaņojums pēc tādām spēlēm nav pārāk labs, taču – visu vēl varam labot, viss vēl var izvērsties ļoti labi. Pozitīvais varbūt ir tas, ka jau visi tikuši pie debijas," sarunā ar portālu Sportacentrs.com pasmaidīja Edgars Masaļskis. "Domāsim, kā spēlēt tālāk. Tās labākās sajūtas nav ne tikai treneriem un spēlētājiem, bet arī vārtsargiem. Katrs pats sevi šausta, un tas ietekmē pārliecību. Mūsu uzdevums ir atgriezt pārliecību. Esmu pārliecināts, ka viņi var spēlēt labāk."

Pret kanādiešiem vārtu drošība tika uzticēta Linardam Feldbergam, kurš pēc septītās ielaistās ripas tika nomainīts, viņa vietā nākot Akselam Ozolam. Feldbergs pirmo ripu no saviem vārtiem laukā ķeksēja mazākuma piektajā sekundē, kad viņu pārspēja Konors Gīkijs, Nacionālās hokeja līgas draftā ar 11. numuru izvēlēts uzbrucējs, kurš šosezon 26 spēlēs guvis 20 vārtus.

"Linards spēlē HS "Rīga", Gīkijs ir citā līmenī, nākamsezon viņš būs NHL. It kā var teikt, ka netverams metiens, bet – ja nospēlētu agresīvāk, varbūt aizķertu ar plecu. Ja nu, varbūt… Tas bija vakar. Kopā ar vārtsargiem esam izanalizējuši visas epizodes, viss ir izrunāts. Tagad jāsāk no nulles. Labākais, ka mums vēl ir iespēja visu sagriezt kājām gaisā," teica Masaļskis.

Latvijas juniorus rīt un parīt gaida cīņas pret Somijas un Vācijas U20 hokejistiem. Iekļūšanai ceturtdaļfinālā, kas latviešiem izdevies vienu reizi vēsturē, visdrīzāk pietiktu ar vienu uzvaru pamatlaikā.

"Ja divās spēlēs ielaistas 16 ripas, arī es meklēju, ko varēju izdarīt labāk. Vārtsargi ir tikai cilvēki. Katrs sevi kritizē, bet ir svarīgi šodien to visu nokratīt nost un laukumā atkal iziet ar pozitīvām domām, ar pozitīvu iekšējo sajūtu. Zinām, ka varam spēlēt labāk. Mums pretī bija pasaulē labākie šajā vecumā, daudzi tur ar vienu kāju ir NHL. Nevaram būt lepni par to, kā spēlējām, taču labā ziņa, ka visu vēl varam mainīt."

Masaļskis nebija gatavs atklāt, kuram vārtsargam tiks uzticēta spēle pret Somiju, bet viņš norādīja, ka tālākais plāns ir izstrādāts.

"Tikt cauri grūtībām var ar darbu. Jo vairāk darīsi, jo labāk sanāks. Lai atgrieztos pārliecība, vajag labi iesākt spēles. Ne tikai vārtsargiem, bet arī laukuma spēlētājiem. Jāiztur pirmais mazākums, jāatvaira pirmie metieni, jāieiet spēlē, jāaizķeras. Tad būs varianti. Cik ātri pārliecība pazūd, tik ātri tā atgriežas," norādīja Masaļskis.

Latvijas U20 izlases kalendārs

DatumsLaiksPretinieceRez.
26.1220:30Zviedrija0:6
27.1220:30Kanāda0:10
29.1215:30Somija
30.1220:30Vācija

     [+] [-]

, 2023-12-28 18:26, pirms 9 mēnešiem
Vajag kopīgi brīvdienā visiem aiziet uz bāru

     [+] [-]

, 2023-12-28 21:07, pirms 9 mēnešiem
A,kurš ir rezultatīvākais mūsu komandā?