Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: ''Metienu realizācija ir galvenais klupšanas akmens''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Vītoliņš: ''Metienu realizācija ir galvenais klupšanas akmens''
Harijs Vītoliņš. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas hokeja valstsvienība svētdien Anglijas pilsētā Koventri aizvadīja otro maču divās dienās pret Lielbritāniju, šoreiz uzvarot ar 6:3. Pēc mača valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš norādīja, ka galvenais klupšanas akmens šobrīd ir metienu realizācija. Piedāvājam plašāku trenera komentāru.

''Iesākšu tāpat kā pagājušajā reizē – jāsaka paldies visiem līdzjutējiem. Atkal bija pilnas tribīnes un likās, ka spēlējam mājās nevis Anglijā. Patiešām bija labs atbalsts. Šī spēle bija pavisam savādāka nekā iepriekšējā. Man patīk mazie laukumi – šis bija ekstrēmi mazs laukums. Pat mazāks nekā Kanādas laukumi. Spēle visu laiku bija interesanta. Man patika mūsu spēles zīmējums pirmajā trešdaļā, vienkārši neguvām vārtus. Otrajā periodā nospēlējām 3:3 un nospēlējām ne visai labi – nepatika, kā darbojāmies aizsardzībā. Spējām mača gaitu pārlauzt un trešajā trešdaļā atkal radījām labus momentus, bet joprojām pievīla realizācija. Tas ir mūsu galvenais klupšanas akmens šobrīd. Arī pirmajā spēlē no 50 metieniem iemest tikai divus vārtus ir ļoti maz. Jāpiestrādā pie realizācijas. Divi dažādi mači. Spēles zīmējums šodien bija labāks,'' par otro spēli pret Lielbritāniju teica Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Vaicāts, kādas atziņas gūtas pēc divām spēlēm pret Lielbritāniju, Vītoliņš norādīja, ka jārespektē katrs pretinieks un krietni jāuzlabo savu iespēju realizācija un spēle vairākumā: ''Nav vāju pretinieku. Jāgatavojas katram pretiniekam. Momenti ir un tie jārealizē. Tiklīdz vienu realizēsim, radīsies vairāk momentu. Darba joprojām ir daudz – jāpieslīpē vairākums. Tagad komandai pievienosies Roberts Bukarts un Rodrigo Ābols. Būs jauni virknējumi. Nākamajās divās nedēļās mēģināsim izveidot divus konstantus vairākuma pieciniekus. Tā ir ļoti svarīga spēles komponente. Ja šodien gūtu divus vārtus vairākumā, būtu pavisam cita spēle.''

Nākamajā nedēļā Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavoties maijā gaidāmajam pasaules čempionātam, ''Arēnā Rīga'' aizvadīs divas pārbaudes spēles pret Šveices hokejistiem 28. un 29. aprīlī. ''Jāgatavojas, ka būs ļoti ātra spēle. Mums nebūs laika ieslidoties. Šveice ir ātrākā komanda Eiropas hokejā. Būs interesanta un saspringta spēle. Momenti vienmēr būs, tie ir jārealizē,'' par spēlēm pret Šveici sacīja Vītoliņš.

Pārbaudes spēles

DatumsPilsētaPretinieceRez.
07.04.RīgaPolija3:5
08.04.RīgaPolija2:0
22.04.NotingemaLielbritānija2:3 P
23.04.KoventriLielbritānija6:3
28.04.RīgaŠveice
29.04.RīgaŠveice
04.05.viesosDānija

     [+] [-]

, 2023-04-24 11:29, pirms gada
Kad tas nav bijis klupšanas akmens LV hokejā?

     [+] [-]

, 2023-04-24 11:54, pirms gada
ja viņi spētu realizēt kaut 10% no saviem momentiem, spēlētu NHL !
Jāmaina uzbrukuma taktika, jāiet grūstīties pie vārtiem, jāmet no distances, jāspiež iekšā "ar gaļu " . Čaļi cenšas uz tehniku apspēlēt... laikam, jāpaskatās spogulī un uz pašreizējām darba vietām.. cik viņi ir meistarīgi un ātri, kādās līgās spēlē..

     [+] [-]

, 2023-04-24 12:19, pirms gada
Podā ari nevar trāpīt. Es to zinu, jo jakopj izlases gerbtuves un wc.

     [+] [-]

, 2023-04-24 14:57, pirms gada
Ir vienkārši pretīgi brīžiem vērot to spēli. Tu klausies sūdīgus komentētājus kuri muld vienā muldēšanā un skaties uz hokejistiem kuri varētu censties vairāk bet necenšas... Atslidinās un tad pēc perioda- mums jāspelē savu spēli viss izdosies... Lai pēc tam atkal izietu un neko nevarētu izdarīt.

  +1 [+] [-]

, 2023-04-24 15:02, pirms gada
Nav meistarības - nav realizācijas!

     [+] [-]

, 2023-04-24 15:32, pirms gada
To, ka metienu realizācija ir galvenais klupšanas akmens var pateikt jebkurš spirtacentra lietotājs! Vai dēļ šīs unikālās analīzes viņš ir galvenais treneris?

     [+] [-]

, 2023-04-24 15:33, pirms gada
Galvenais klupšanas akmens ir treneris.

  -1 [+] [-]

, 2023-04-24 18:25, pirms gada
Patiesība izlasi visu laiku varēja vadīt Beresnevs…naudu daudz neprasīja ,rezultātu deva…visi ārzemnieki bija tikai naudas tērēšanai ..

     [+] [-]

, 2023-04-24 20:23, pirms gada
Vītoliņš kā no mēness nokritis!Realizācija nav jau gadus 10-15 ,arī Dinamo tās nebija ar visiem leģionāriem.Zemgalei Somijā arī viss sliktākā realizācija.

     [+] [-]

, 2023-04-26 09:05, pirms gada
Metienu realizācijas atruna ir tikpat apmuļļāta,kā "jāspēlē sava spēle".
Nekā jauna,kā bija pirms 20gadiem,tā tagad