Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Bukmeikeri Latvijas izlasei prognozē palikšanu tūliņ aiz ceturtdaļfināla barjeras

Agris Suveizda

Bukmeikeri Latvijas izlasei prognozē palikšanu tūliņ aiz ceturtdaļfināla barjeras
Harijs Vītoliņš. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

No 12. līdz 28. maijam Latvijā un Somijā norisināsies IIHF pasaules čempionāts hokejā. Latvijas izlasei, kā ierasts, neoficiālais mērķis ir iekļūšana ceturtdaļfinālā, taču "Betsafe" bukmeikeru prognozes liecina, ka šoreiz to sasniegt varētu nepalīdzēt pat mājinieku statuss.

Latvijas hokeja izlase jau vairāk nekā 25 gadus nosargājusi vietu elites divīzijā, diemžēl vēl ne reizi nav izdevies turnīru noslēgt augstāk par septīto vietu. Turnīra pašreizējā formāta izteikta robežlīnija izveidojusies starp pirmo astotnieku, kas spēlē ceturtdaļfinālā, un pārējām komandām. “Skaudrā realitāte ir tāda, ka kopš 2009. gada Latvija ceturtdaļfinālā spēlējusi tikai vienreiz – 2018. gadā, kad trenera Boba Hārtlija vadībā izlase ieguva astoto vietu. Pārējos turnīros Latvija pārsvarā bijusi tieši aiz labāko astotnieka, iekārtojoties intervālā no 8. līdz 11. vietai,” komentē "Betsafe" pārstāvis.

Latvijas izlase spēles aizvadīs Rīgā, B apakšgrupā, taču no gaidītajiem izlases papildinājumiem sagaidītas divas vilšanās – Nacionālās hokeja līgas spēlētāji Elvis Merzļikins un Zemgus Girgensons izlasei snieguši atteikumu. Pagaidām viss liecina, ka ilgam "play-off" ciklam Lasvegasā noskaņojies Teodors Bļugers, kā arī mūsu AHL spēlētājiem vēl priekšā izslēgšanas spēles, un nav zināms, kad kļūs pieejami tādi spēlētāji kā Balcers, Tralmaks, Rubīns un Šilovs. “Par izlases sastāvu diskusiju noteikti netrūks. Izlases galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam sagaidāmas grūtas izvēles, īpaši vārtsargu līnijā, kas vēl nesen likās tik droša un spēcīga. Toties mūsu izlasei būs mājinieku priekšrocības. Hokejisti vienmēr slavējuši līdzjutēju spēcīgo atbalstu, tādēļ jācer, ka tas dos īpašu spēku spēlējot tepat Rīgā,” uzsver "Betsafe" pārstāvis.

Bukmeikeru prognozes liecina, ka savā apakšgrupā Latvijai būs jācīnās par 4.-5. vietu. Palikšanu sestajā vietā bukmeikeri vērtē ar 17% iespējamību, savukārt 3. vietas iegūšanai ir 11% iespējamība. Kā reālākā vieta pasaules čempionātā kopvērtējumā Latvijai tiek norādīta 10. vieta, ko bukmeikeri vērtē ar 25% iespējamību, savukārt tam seko 9. vieta ar 17% iespējamību. Labā ziņa, ka izkrišana no elites netiek prognozēta, proti, pēdējo vietu B apakšgrupā, bukmeikeri novērtējuši ar 5% iespējamību.

Latvijas izlasei jārēķinās ar spēcīgu apakšgrupu. Lai arī Somijas apakšgrupā grandu ir vairāk nekā Rīgas grupā, tomēr B apakšgrupa ir nedaudz spēcīgāka, un tas varētu spilgti izpausties tieši cīņā par ceturtdaļfinālu. Savas spējas parādīs Šveice un Slovākija, kā arī spēcīga būs Norvēģija, tādēļ Latvijai būs jāapsteidz vismaz divas no šīm valstīm, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā.

Nosacīto grupas pastarīšu lomā būs Kazahstāna un Slovēnija, taču abas ir spējīgas sarūgtināt vidusmēra izlases. Savā laukumā Latvija gan būs drošā favorītes lomā pret abām, bet aplūkojot spēļu kalendāru – spēles pret Kazahstānu un Slovēniju būs jāaizvada divu dienu laikā, viena pēc otras. Savukārt turnīra pirmajā pusē gaidāmas trīs spēles pēc kārtas, kurās Latvija nebūs favorīte, un scenārijs, ka 17. maija rītā Latvijai ir nulle vai tikai viens punkts, diemžēl ir pilnībā reāls. Tomēr tas neizslēdz iespēju iekļūt ceturtdaļfinālā, jo spēles, kurās uzvaras būs patiešām nepieciešamas, sekos nedaudz vēlāk. Tāpat jāpiemin, ka pastāv krietna iespēja, ka Latvijas liktenis atkal izšķirsies spēlē pret Šveici – tieši pret šo izlasi būs jāaizvada grupu turnīra pēdējā spēle 23. maijā.

Informāciju sagatavoja:
Betsafe

  -3 [+] [-]

, 2023-04-20 16:12, pirms gada
Lidos ārā grabēdami😂😂😂

  +1 [+] [-]

, 2023-04-20 16:28, pirms gada
Nav grūti būt bukmeikeram. Latvijas izlase piemēram šveiciešus pamatlaikā ir uzvarējuši 1 reizi un tas bija 2014.g. OS, vel ir pa vienai uzvarai OT un SO. Pret čehiem 0 uzvaras 2 OTL un 1 T, pret slovākiem tieši PČ elitē ir 3 uzvaras 3 spēlēs, bet pārējos turnīros tik kāsieni ar vienu izņēmumu. Pret norvēģiem kopš 2016.g. iet raibi, 5 spēlēs 3-1-1, ir bijuši zaudējumi gan kazahiem, gan arī slovēņiem.

Viegli nebūs. Un starp citu, šī sezona ir Latvijas atjaunotās izlases 31. sezona un tiks iesākta jau 4. desmitgade. Laiks lido...

     [+] [-]

, 2023-04-20 18:32, pirms gada
Diez gan augstu mūs vērtē

     [+] [-]

, 2023-04-20 18:57, pirms gada
Ja tiks tādi kadri kā Daugaviņš ar Indraši tad netiksim pat tik augstu.

     [+] [-]

, 2023-04-20 21:20, pirms gada
edgefall23 rakstīja: Ja tiks tādi kadri kā Daugaviņš ar Indraši tad netiksim pat tik augstu.
Mazliet neizprotams komentārs, lai cik negribētu Jūs ticēt, šie čali arī vilks čempi. Ja, runājam par Daugaviņa, savi principi viņam arī ir, ja cālim dos vadošo lomu, domāju var to apliecināt.

     [+] [-]

, 2023-04-21 01:05, pirms gada
Ko irs? Nezinu kā nākotnē, bet pagātnē abi bija labi

     [+] [-]

, 2023-04-21 07:15, pirms gada
Izlidos, nevis paliks "aiz"

     [+] [-]

, 2023-04-21 09:56, pirms gada
un tā vienmēr. esam labi, bet ne tik, lai bieži tiktu Top8. teorētiski, kamēr kaimiņi ir izslēgti, iespējas ir lielākas. bet ja kāds no lielajiem neizgāžas grūti ir tikt