Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvijas lazarete: lauztas ribas, aizdomas par smadzeņu satricinājumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas lazarete: lauztas ribas, aizdomas par smadzeņu satricinājumu
Māris Bičevskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Gatavojoties 2016. gada pasaules čempionātam hokejā, pusi no astoņām pārbaudes spēlēm aizvadījusi Latvijas izlase. Spēki nav žēloti, tāpēc savainojumi ir likumsakarīga darba sastāvdaļa. Pēdējo maču vairāki spēlētāji izlaida traumu dēļ, bet Māris Bičevskis laukumu pameta ar asiņojošu seju.

Pagājušajā nedēļā Latvijas izlase izbraukumā izcīnīja divas uzvaras pret Dāniju - 6:4 un 4:3. Tomēr mači prasīja upurus. Pēc sadursmes ar pretinieku un laukuma apmali plecu savainoja aizsargs Ēriks Ševčenko, kuram otrdien tika veikta operācija. Atveseļošanās laiks tiek lēsts trīs mēnešu apjomā.

Tikai 12 sekundes pēc otrajā spēlē gūtajiem uzvaras vārtiem pretiniekam virsū metās un izkāvās pirmā virknējuma uzbrucējs Juris Upītis, kurš atriebās par netīro spēka paņēmienu. Viņš no vairāku metru attāluma tika iegrūsts laukuma apmalē. Lidojumā Upītis pazaudēja vienu no elkoņa sargiem, tāpēc nācās likt šuves un veikt rentgenu. Atveseļošanās laiks tika lēsts vienas nedēļas apmērā, tāpēc uzbrucējam tuvākajā laikā vajadzētu atgriezties galvenā trenera Leonīda Beresņeva rīcībā.

Pēdējā pārbaudes spēlē ar 3:2 pēcspēles metienos izdevās pieveikt Baltkrievijas valstsvienību. Laukumā savainojumu dēļ nevarēja doties un komandai nepalīdzēja uzbrucēji Gunārs Skvorcovs un Gints Meija. Abiem konstatēti sasitumi. Nopietnāka trauma Aleksandram Jerofejevam - pieredzējušajam aizsargam lauzta riba un nedēļu jāiztiek bez treniņiem. Pēcāk viņa situācija tiks vērtēta vēlreiz.

26. minūtē pēc divām ielaistām ripām laukumu pamest bija spiests vārtsargs Ivars Punnenovs, kuram sastiepta potīte. Par savainojuma nopietnību lielāka skaidrība būs pēc dziļākiem izmeklējumiem. Lai gan vārtsargs visas spēles garumā atradās uz rezervistu soliņa, laukumu viņš pameta lielām grūtībām komandas biedru pavadībā, svaru liekot tikai uz vienas kājas.

Maču nepabeidza arī centra uzbrucējs Māris Bičevskis. Aiz vārtiem izcēlās kārtējā grūstīšanās, un vissmagāk cieta tieši viņš, sadursmē ar apmali pārsitot pieri. Bičevskis pēc spēles bija kopā ar komandas biedriem ģērbtuvēs, lai atzīmētu kaujiniecisko uzvaru, bet ir bažas par smadzeņu satricinājumu.

Bičevskis aizvadīja ceturto pilnvērtīgo sezonu Kontinentālās hokeja līgas klubā Rīgas "Dinamo", 36 spēlēs izceļoties ar vieniem vārtiem un diviem punktiem. Punnenovs sargāja Šveices kluba Langnavas "Tigers" vārtus, 23 spēlēs atvairot 90,9% pretinieku metienu. Upītis sezonas vidū pārcēlās uz Krievijas pēc spēka otrās līgas klubu Ustjkamenogorskas "Torpedo", 21 spēlē tiekot pie desmit punktiem.

Gan Skvorcovs, gan Meija, gan Ševčenko, gan Jerofejevs aizstāvēja Rīgas "Dinamo" krāsas. Skvorcovs guva deviņus vārtus un savāca 20 punktus, aizvadot pārliecinoši rezultatīvāko sezonu karjerā. Meijas kontā 16 punkti, debitants Ševčenko izcēlās ar divām piespēlēm, tāpat kā Jerofejevs.

Jerofejevs laukumā devies sešos, Meija - piecos, bet Skvorcovs - vienā pasaules čempionātā.

  +3 [+] [-]

, 2016-04-16 02:14, pirms 8 gadiem
Ja Jerofejevs atkrīt, tad bez variantiem jāgaida Pujacs un Jēkabs nometnē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2016-04-16 02:49, pirms 8 gadiem
MachimoI rakstīja: Ja Jerofejevs atkrīt, tad bez variantiem jāgaida Pujacs un Jēkabs nometnē.
Nebūšu izbrīnīts, ja Beresņevs uz PČ paņems arī Rubīnu.
Šajā spēlē viņš bija OK un arī auguma parametri labi.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-16 02:54, pirms 8 gadiem
Ptfu, bla, pēc virsraksta gandrīz likās, ka arī Edžam kaut kas noticis.

  +8 [+] [-]

, 2016-04-16 03:57, pirms 8 gadiem
weedsmoker rakstīja: Idiotu tauta
Nespried pēc sevis par visiem!

  +1 [+] [-]

, 2016-04-16 08:54, pirms 8 gadiem
Rubīnu noteikti vajag paņemt uz PČ, var čalis ar degsmi parādīt sevi, pietam pirms drafta, būtu ļoti vēlami jau! Noteikti Pieredzējušais Pujacs vajadzīgs, Jēkabs arī būtu lietderīgs!

  +2 [+] [-]

, 2016-04-16 09:14, pirms 8 gadiem
Cerams mūsējiem viss kārtībā būs!

  +2 [+] [-]

, 2016-04-16 09:20, pirms 8 gadiem
zzk rakstīja: Nebūšu izbrīnīts, ja Beresņevs uz PČ paņems arī Rubīnu.
Šajā spēlē viņš bija OK un arī auguma parametri labi.
Man arīi Siksna patika.

     [+] [-]

, 2016-04-16 09:44, pirms 8 gadiem
un PČ vēl nav sācies!!! par ko cilvēki uz ledus domā?

  -2 [+] [-]

, 2016-04-16 09:45, pirms 8 gadiem
Ai kā te Raiču /Ivanānu/ vajadzēja,bet viens otrs to nesaprot.

     [+] [-]

, 2016-04-16 10:20, pirms 8 gadiem
es domaju ka starptautiskam korporacijam, kuras nodarbojas ar hokejistu ekipejumiem drizuma ir jaiveido jaunas hokeja brunas jo pat ar visiem jaunajiem speles noteikumiem traumu ir daudz vairak neka pirms 15 gadiem...kad bija atlauti tadi panemieni par kuriem tagad dot 2 minutes vai diskvalifice uz 5 spelem...spele ir palikusi atraka, to nevar noliegt...es ka lidzjutejs ar 18 gadu stazu nevaru atcereties ka 90to gadu izlasem butu tadas problemas, ka parbaudes izkrit no aprites gandriz 5 cilveki...bet varbut veci vienkarsi bija stipraki???

  -1 [+] [-]

, 2016-04-16 10:50, pirms 8 gadiem
zzk rakstīja: Nebūšu izbrīnīts, ja Beresņevs uz PČ paņems arī Rubīnu.
Šajā spēlē viņš bija OK un arī auguma parametri labi.
Neaizmirsti ari Siksnu,kurs labu iespaidu atstaja ar saviem speka panemieniem,sie divi rubins un siksna man patika ka vini abi megina iesakt uzbrukumu sos divus uz izlasi.

     [+] [-]

, 2016-04-16 11:00, pirms 8 gadiem
Nekādas biezākas bruņas nepalīdzēs, ja hokejisti spēlē ļoti asi un netīri, abas spēles ar baltkrieviem bija tieši tādas vakar vel 2,5 klopes. Atrodoties tribīnēs izskatījās, ka belariem vakar arī vismaz 2 tika satraumēti, tā kā nekāds pārsteigums.

     [+] [-]

, 2016-04-16 11:13, pirms 8 gadiem
ja šeit parādīsies tas OLUHS un gudri nokomentes,ka musejie jau pasi vainigi bija,provoceja utt,lai dievs nograbstas!

     [+] [-]

, 2016-04-16 12:10, pirms 8 gadiem
MachimoI rakstīja: Ja Jerofejevs atkrīt, tad bez variantiem jāgaida Pujacs un Jēkabs nometnē.
Pat bez visa taa vai Jerofejevs atkrit vai nee mums Pujaca paliidziba aizsardziiba(kas sevi ietver uzbrukumu) NOTEIKTI ir NEPIECIESHAMA.Nem veeraa ka par top 6 aizsargu nu ir kluvis piem., M.Sirokovs kas pats par sevi jau ir trauksmes signals.Reaali pamataa ir Galvinsh,Sotnieks,Cibulskis,Freibergs un traumeetais Jerofejevs.Taalaak mums ir M.Sirokovs kura iistaas "speejas" buus redzamas pret taadaam komandaam kaa Sveice, Zviedrija un Kanaada(sheit runa par vina atrumu un meistariibu pret nopietniem pretiniekiem).Rubins- kursh visticamaak buus izlase arii pasaules chemionaata, bet skaidrs ka vina uzdevums nebuus speeleet 1. vijoli, bet gan ruupeeties lai sev atveeleetaja laikaa vinsh nospeelee bez "kasakiem".Tad veel chali kas ciiniisies par atlikushajaam 2/1 vietu... gan Siksna, gan Ziile ir to saraxtaa, bet jaasecina ka vini ir paaraak jauni un bez pieredzes lai uznemtos liidera lomu izlasee, taapeec bez vardu runas jaacer ka Pujacs pievienosies izlasei un turpmaak iztiksim bez traumaam it iipashi starp pieredzeejushajiem aizsargiem.
P.S Kaut gan poziviivais ir tas ka piem., pagajushogad treneris Belavskis it nemaz nedomaaja Pasaules Chempii veltiit kaadu vietu kaadam jaunajam speeleetaajam.Piem., Jevpalovs manupraat bija atskaitiits loti nepamatoti... saliidzinoshi shogad... Siksna,Ziile,Rubins,Jelisejevs,Kulda,Punnenovs veel joprojaam atrodas komandaa un ciinaas par vietu sastaavaa.

     [+] [-]

, 2016-04-16 12:29, pirms 8 gadiem
Cerams Bičevskim būs viss ok, un ka uz PČ arī Punnenovs būs ierindā

     [+] [-]

, 2016-04-16 13:14, pirms 8 gadiem
Edgars rakstīja: Nekādas biezākas bruņas nepalīdzēs, ja hokejisti spēlē ļoti asi un netīri, abas spēles ar baltkrieviem bija tieši tādas vakar vel 2,5 klopes. Atrodoties tribīnēs izskatījās, ka belariem vakar arī vismaz 2 tika satraumēti, tā kā nekāds pārsteigums.
kaut ka neatceros, ka ar belariem mums bija tiras speles...laikam tikai pc... un 90tajos pec parbaudem mums izkrita nu maksimali 1-2 speletaji...parejie netika nemti meistaribas trukuma del...bet tada problema nav tikai mums...bet gandriz visam izlasem...un jau atkartosos noteikumi un hokejs musdienas kluva tiraki, neka pirms 10-15 gadiem...es domaju vairak seit ir problema tiesi atrumos...

     [+] [-]

, 2016-04-16 18:46, pirms 8 gadiem
[quote andza84]
Pat bez visa taa vai Jerofejevs atkrit vai nee mums Pujaca paliidziba aizsardziiba(kas sevi ietver uzbrukumu) NOTEIKTI ir NEPIECIESHAMA.

Pujacam vēl kā minimums 2 Playoff spēles un tās var ievilkties pat līdz 24.aprīlim.Jēkaba visticamāk,ka nebūs.Variem ilgstošas pārspēles par palikšanu Elitē.