Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Eiropas Parlaments aicina IIHF atņemt čempionātu Baltkrievijai

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Eiropas Parlaments aicina IIHF atņemt čempionātu Baltkrievijai
Aleksandrs Lukašenko ar dēlu Nikolaju 2011. gada 3. jūlijā
Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Parlaments ceturtdien, 15. martā, apsprieda rezolūciju par ekonomisko sankciju piemērošanu pret Aleksandra Lukašenko režīmu un 2014. gada Pasaules hokeja čempionāta pārcelšanu uz citu valsti. Balsot par rezolūzijas projektu paredzēts pēc divām nedēļām.

Rezolūcijas projekts sastāv no 14 punktiem.

Astotais punkts vēsta, ka Eiropas Parlaments aicina “Eiropas Savienības dalībvalstu nacionālajām hokeja federācijām un pārējām demokrātiskajām valstīm pieprasīt Starptautiskajai hokeja federācijai nākamajā kongresā Helsinkos vēlreiz apspriest lēmumu par 2014. gada Pasaules hokeja čempionāta norisi un pārspriest iespēju pārcelt turnīru uz citu valsti līdz laikam, kamēr netiks atbrīvoti visi politiskie ieslodzītie, kurus starptautiskās tiesību aizsardzības organizācijas atzinušas par sirdsapziņas ķīlniekiem, un kamēr režīms neparādīs cieņu cilvēku tiesībām un likuma virsvarai.”

Eiropas Savienības dalībvalstu vēstnieki pirms divām nedēļām atstāja Baltkrievijas galvaspilsētu Minsku. Domas par ekonomisko sankciju apmēriem un formu dalās. Virkne deputātu uzskata, ka jāvēršas tikai pret diktatoru Lukašenko un Baltkrievijas varas eliti, jo ekonomisko sakaru pārtraukšana nelabvēlīgi ietekmēs gan Baltkrievijas, gan tās tuvāko robežvalstu ekonomiku. Citi tautas priekšstāvji uzskata, ka jāatņem režīmam iespēja izmantot starptautiskus pasākumus iekšpolitiskas propagandas ielūkos.

Iniciatori – Štjastnijs un Migaļskis

Eiropas Parlamenta deputāts no Slovākijas, divkārtējais Pasaules čempions hokejā Peters Štjastnijs ceturtdien, 1. martā, kopā ar poļu kolēģi Mareku Migaļski sāka parakstu vākšanu internetā pret 2014. gada Pasaules čempionāta rīkošanu Baltkrievijā.

Štjastnijs un Migaļskis aicināja atņemt čempionāta rīkošanas tiesības valstij, kuras priekšgalā jau astoņpadsmito gadu atrodas Aleksandrs Lukašenko. Baltkrievija čempionāta rīkošanas tiesības ieguva 2009. gadā.

“Lukašenko režīms nedrīkst tikt atalgots ar 2014. gada Pasaules čempionāta rīkošanu laikā, kad Baltkrievijas pilsoņi atrodas cietumā par dalību mierīgās protesta akcijās savu pilsonisko tiesību aizstāvībai,” teikts paziņojumā.

“Mēs pieprasām Starptautiskajai hokeja federācijai (IIHF) atcelt lēmumu par čempionāta rīkošanu Baltkrievijā 2014. gadā, ja Aleksandrs Lukašenko – diktators, kurš jau sen kontrolē varu valstī, neatbrīvos visus politiski ieslodzītos un neatcels nāves sodu,” aicina Štjastnijs un Migaļskis.

Deputāti izveidojuši mājas lapu Start , kurā iespējams parakstīties pret čempionāta norisi Baltkrievijā.

Izmantotie resursi:
Европарламент отложил принятие резолюции по...

 +19 [+] [-]

, 2012-03-15 19:29, pirms 12 gadiem
āksti ibio
Slēpts komentārs: ponchikss32

 +22 [+] [-]

, 2012-03-15 19:33, pirms 12 gadiem
Nejaukt sportu ar politiku!

 +20 [+] [-]

, 2012-03-15 19:33, pirms 12 gadiem
Sports nav politika!!!

 +15 [+] [-]

, 2012-03-15 19:36, pirms 12 gadiem
Vai baltkrievu tautai būtu dēļ baķkas jācieš? Belari tur kaut ko var izdarīt? Nē tapēc pa lielam cietēji būs tikai belaru boļelas un neko diži pašam baķkam tās EP jefiņu akcijas nekaitēs pat, ja IIHF arī tiešām noņems baķkam to čempi! Vai varbūt ZAmurikāņi un EP cer, ka baķka tagad noraustīsies atbrīvos visus politieslodzītos un sāks dzīvot pēc rietumu standartiem?? Protams ka ne! Vairāk izskatās, ka viņi drīzāk vienkārši grib tikai atņemt belariem to čempi, lai kāda no Eiropas "demokrātiskajām" hokeja valstīm (vai iespējams pat kāda Francija/Itālija) varētu "na haļavu" sarīkot to čempi tā teikt "ārpuskārtas".... tā teikt - atrada iemeslu...

 +20 [+] [-]

, 2012-03-15 19:37, pirms 12 gadiem
prichom tur hokejs..

 +18 [+] [-]

, 2012-03-15 19:38, pirms 12 gadiem
Skumji, Ķīnā rīkoja olimpiādi, bet tagad Baltkrievijā atteiks čempionātu? Nezinu gan... Kas ir ļaunāk - slepkavot cilvēkus Tibetā, vai turēt cilvēkus ieslodzījumā? Nu jā, te tikai atkal pierādās, ka lielās valstis mazās neņem vērā. Latvieši, saņemās un radam bērnus, mūsu izmēra valstī mierīgi var 20 miljoni sadzīvot!

  +6 [+] [-]

, 2012-03-15 19:39, pirms 12 gadiem
Neredzu būtiskus ieguvumus šādai iniciatīvai.Iespējams, ka baltkrievu politieslodzītie domā savādāk.

 +16 [+] [-]

, 2012-03-15 19:45, pirms 12 gadiem
wtf? dos Somijai?

  +3 [+] [-]

, 2012-03-15 19:49, pirms 12 gadiem
Lukasenko jau visu dikte hokeja ar es par atcelshanu + var atras piemerotaku vietu

 +11 [+] [-]

, 2012-03-15 19:56, pirms 12 gadiem

un tad pie reizes par demonstrācijas apspiešanu un vēlēšanu rezultātu viltošanu Krievijai atņemt Soču olimpiādi, PK futbolā.
Amerikai par akcijas "Volstrītas ieņemšana" (vai kā savādāk tika dēvēts) mierīgo demonstrantu vardarbīgu izklīdināšanu un apcietināšanu atņemt tiesības rīkot SUPER BOWL (pārcelt uz Meksiku vai Panamu) un NHL Stenlija kausa izcīņu (izspēles organizēt tikai Kanādā)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-15 20:44, pirms 12 gadiem
als rakstīja: Vai baltkrievu tautai būtu dēļ baķkas jācieš? Belari tur kaut ko var izdarīt? Nē tapēc pa lielam cietēji būs tikai belaru boļelas un neko diži pašam baķkam tās EP jefiņu akcijas nekaitēs pat, ja IIHF arī tiešām noņems baķkam to čempi! Vai varbūt ZAmurikāņi un EP cer, ka baķka tagad noraustīsies atbrīvos visus politieslodzītos un sāks dzīvot pēc rietumu standartiem?? Protams ka ne! Vairāk izskatās, ka viņi drīzāk vienkārši grib tikai atņemt belariem to čempi, lai kāda no Eiropas "demokrātiskajām" hokeja valstīm (vai iespējams pat kāda Francija/Itālija) varētu "na haļavu" sarīkot to čempi tā teikt "ārpuskārtas".... tā teikt - atrada iemeslu...
Tas ir prasts, nevarīgs politiskais spiediens, izskatās vienkārši ķeksīša pēc, tāpat neviens netic ka IIHF varētu atņemt un pārcelt PČ uz citu valsti.
Ja Baķka vēl kādus nopietnus sūdus sāks vārīt, tad varētu būt ka IIHF izdomās olimpiskajos gados nerīkot PČ un Belaru čempi pārcels uz kādu 2020, bet arī šis variants ir maz ticams.

  +8 [+] [-]

, 2012-03-15 20:55, pirms 12 gadiem
Pilnīgi muļķīga iniciatīva.
Kur visi šie gudrinieki bija, kad OS notika Pekinā 2008. gadā? Kur viņi bija, kad 2008. gada vasarā Krievija iebruka Gruzijā? Un kāpēc pēc tā visa Krievijai vēl ir iespēja rīkot Ziemas olimpiskās spēles Sočos un PK futbolā? Jā, Baltkrievija noteikti te ir tā nedemokrātiskākā un cilvēktiesību pārkāpumu ziņā līdere. Kā tad!

Tā ir pilnīgākā liekulība - ar mazām valstīm šādi var atļauties, ar Ķīnu (kas aizdod Eiropai) un ar Krieviju (energoresurus atkarība) neko nevar atļauties. Un tur ir gatavi pieciest Ķīnā gan Tibetu, gan Taivānu, gan interneta cenzūru, Krievijā gan prezidenta un parlamenta vēlēšanas, mediju kontroli, politiski motivētus spriedumus, jaukšanos Igaunijas un Latvijas iekšējās lietās utt.

Nekāda jēga nav no tā Eiropas parlamenta, padārgs pasākums, kurā ir daži labi apmaksāti deputāti arī no LV, no kuriem jēgas nekādas praktiski nav.

Tā parakstu vākšanas mājas lapa pilnīgi smieklīga - tur ir pat parakstījies kāds kā Hitlers, ko dod tāda fiktīva parakstu vākšana?

     [+] [-]

, 2012-03-15 21:43, pirms 12 gadiem
Agris 77 rakstīja: Tas ir prasts, nevarīgs politiskais spiediens, izskatās vienkārši ķeksīša pēc, tāpat neviens netic ka IIHF varētu atņemt un pārcelt PČ uz citu valsti.
Ja Baķka vēl kādus nopietnus sūdus sāks vārīt, tad varētu būt ka IIHF izdomās olimpiskajos gados nerīkot PČ un Belaru čempi pārcels uz kādu 2020, bet arī šis variants ir maz ticams.
A jēga ta kāda? Ja reāli tās tāpat ir tikai tukšas "pupu mizas" un tukša pabļaustīšanās, kas reāli neko ietekmēt nevarēs (vismaz pie belariem un viņu situācijas)! Neba nu baķka tagad ņems un sabīsies un laidīs ārā visus politieslodzītos vai paliks par baigo demokrātu.... Protams, ka tā nebūs, tad nafig vispār visa šitā akcija ir vajadzīga?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja