Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Norvēģija atsakās no dalības Šveices turnīrā, Latvija sāks rīt pret Slovākiju

Norvēģija atsakās no dalības Šveices turnīrā, Latvija sāks rīt pret Slovākiju
Harijs Vītoliņš. Foto: LHF

Norvēģijas hokeja izlase īsi pirms Šveices pilsētā Fispā gaidāmā turnīra, kurā piedalīsies arī Latvijas izlase, lēmusi atsaukt savu dalību, jo pirmdien Norvēģijas valdība pieņēmusi Covid-19 izplatības ierobežojošus mērus, tostarp aicinot valsts iedzīvotājus nepamest valsti. Vēlāk ticis informēts, ka komandas izspēlēs apļa turnīru, Latvijai pirmo spēli aizvadot trešdienas vakarā pret Slovākiju.

Pārbaudes turnīrs Šveices pilsētā Fispā paredzēts no 16. līdz 17. decembrim un sākotnēji tajā plānoja piedalīties četras izlases - Šveice, Latvija, Norvēģija un Slovākija. Vēl pagājušonedēļ Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs skaidroja, ka Covid-19 pandēmijas dēļ turnīra norise ir zem jautājuma zīmes, taču vēlāk organizatori paziņoja par tā notikšanu kā plānots.

Šodien organizatori pavēstījuši, ka īsi pirms tā savu dalību atsaukusi Norvēģija. Saistībā ar Covid-19 pandēmiju pirmdien Norvēģijas valdība lēma valstī ieviest mājsēdi ar vairākiem nopietniem ierobežojumiem, tai skaitā aicinot nevienam bez īpašiem iemesliem neceļot ārpus Norvēģijas. Izņemot profesionālo līgu, mājsēdes laikā nenotiks arī pārējo hokeja čempionātu norise.

Valdības lēmums licis atcelt Norvēģijas izlasei doties uz turnīru, uz kuru bija plānots izlidot otrdienas rītā. Kā ziņo turnīra organizatori, tad šodien pēc konsultācijām ar Latvijas un Slovākijas hokeja federācijām tiks nolemts, kā un vai noritēs turnīrs.

Izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš uz Šveici bija plānojis vest trīs vārtsargus, astoņus aizsargus un 12 uzbrucējus. ''Sastāvs šim turnīram ir tuvāks olimpiskajam, bet tāpat turpinām sekot spēlētājiem,'' pirmdien preses konferencē atzina Vītoliņš.

Bija paredzēts, ka 16. decembrī Latvija spēlētu ar Šveici, bet Slovākija ar Norvēģiju, savukārt 17. decembrī savā starpā tiktos pirmo dienu uzvarētājas un zaudētājas. Pāris stundas vēlāk Šveices Hokeja federācija paziņoja, ka turnīrs sāksies dienu ātrāk 15. decembrī, visām izlasēm aizvadot divas spēles.

Latvija trešdien plkst. 21:30 spēkosies pret Slovākiju, bet ceturtdien 20:45 pret Šveici, kura dienu vēlāk šajā pašā laikā cīnīsies pret slovākiem. ''Paldies Latvijai un Slovākijai, kuras piekrita viena pret otru spēlēt uzreiz pēc tam, kad būs ieradušās Fispā. Šveices izlases spēļu laiki un datumi ir nemainīgi. Esam priecīgi, ka varam īstenot turnīru labākajā formātā,'' federācijas mājaslapā citēts Šveices izlašu direktors Larss Veibels.

Izmantotie resursi:
https://www.sihf.ch/de/national-tea...
https://m.sihf.ch/de/national-teams...


, 2021-12-14 13:19, pirms 2 gadiem
Šiem ar nekas cits neatliks, kā bišku pavalkāt riepas https://eturbonews.com/3011778/norw...
Vajadzēja braukt uz Šveici!
, 2021-12-14 13:43, pirms 2 gadiem
izspēlēs apļa turnīru un miers. tās pašas 2 spēles katram
, 2021-12-14 15:13, pirms 2 gadiem
tikmēr lhf lapā raksta, ka pret slovākiju otrā spēle

Līdz ar to turnīrā startēs trīs komandas: Latvija, Slovākija un Šveice.

Tāpat mainīts turnīra spēļu grafiks. Harija Vītoliņa vadītajai komandai pirmā spēle paredzēta jau trešdien plkst. 21:30 pēc Latvijas laika.

Tikmēr otrais Latvijas mačs paredzēts ceturtdien plkst. 20:45 pret Slovākijas komandu.

https://lhf.lv/lv/article/6989/norv...
, 2021-12-14 15:33, pirms 2 gadiem
u18 pēc pirmā grab čehiem 1-3. sīkais Bukijs iesita kaučuku!
, 2021-12-14 15:44, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: u18 pēc pirmā grab čehiem 1-3. sīkais Bukijs iesita kaučuku!
Pəc vakardienas diskusijas
Sīkais bukarts ep paaudzies līdz 181 cm🤣
, 2021-12-14 16:00, pirms 2 gadiem
purva_velns rakstīja: Pəc vakardienas diskusijas
Sīkais bukarts ep paaudzies līdz 181 cm🤣
strīms gan pilnīgā pakaļā šodien nav iespējams skatīties, sekoju tikai flešskorā .
p.s. kad agrāk man te bija topiks par hokeju ar bieži tika ep kļūdas labotas pēc mana topika datiem. gan jau autori turpina cītīgi lasīt komentārus un labot feilus, tur no Latvijas tak arī ir kas liek skaitlīšus statistikā un profilos.
Slēpts komentārs: Pirdien Priekšnieks
, 2021-12-14 17:14, pirms 2 gadiem
pamatīgi nograbējām pret čehiem 3-9
, 2021-12-14 17:15, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: pamatīgi nograbējām pret čehiem 3-9
Cienīgi
Desmit nedabūjām😉
, 2021-12-14 17:50, pirms 2 gadiem
Pirdien Priekšnieks rakstīja: Norvēģi ir pedūži. Geju nācija kur muslimi ņems virsroku
šaubos, ka tie, kā saki, pedūži spēlē hokeju. Tā kā... kāds sakars?
, 2021-12-14 17:55, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: izspēlēs apļa turnīru un miers. tās pašas 2 spēles katram
Mums tas pat ir izdevīgi, labāk pārbaudīties gan pret slovākiem, gan pret šveiciešiem, nekā pret norvēģiem un tikai pret vienu no diviem pirmajiem.
, 2021-12-15 06:54, pirms 2 gadiem
Vītoliņš ir olimpiskais čempions un tāda līmeņa treneris mums vēl nav bijis, tāpēc ir jāuzticas Harim.
Nils Mauriņš. Foto: IIHF
14

U18 čempionāta atklāšanas spēlē Latvijas hokejisti piekāpjas somiem

Ar zaudējumu Somijas pilsētā Espo pasaules U18 čempionātu nācies sākt Oļega Sorokina trenētajiem Latvijas puišiem, kuri ar 1:3 piekāpās mājiniekiem somiem. Vienīgos vārtus Latvijai nepilnas divas minūtes pirms spēles beigām guva Bruno Osmanis.
Sandis Smons. Foto: LFF
27

Izlasei uz Šveici līdzi nedodas Smons, Andžāns un Skrastiņš

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš nosaucis 27 hokejistus, kuri dosies izbraukumā, lai piektdien un sestdien aizvadītu pārbaudes spēles ar Šveices izlasi. Mājās nākas palikt trīs spēlētājiem - aizsargiem Sandim Smonam un Artūram Andžānam, kā arī uzbrucējam Kristapam Skrastiņam.
Eduards Tralmaks. Foto: LHF
2

Latvijas izlasi pirms pārbaudes spēlēm Šveicē papildina uzbrucējs Tralmaks

Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas papildinājis 27 gadus vecais uzbrucējs Eduards Tralmaks, paziņojusi Latvijas Hokeja federācija.