Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: "Puiši nežēloja sevi - divās spēlēs traumējušies seši spēlētāji"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vītoliņš: "Puiši nežēloja sevi - divās spēlēs traumējušies seši spēlētāji"
Oskars Batņa. Foto: LHF

Pēdējās desmit minūtēs ielaižot trīs vārtus, zaudējumu pārbaudes spēlē piedzīvoja Latvijas valstsvienība hokejā, kas savā laukumā ar 2:3 piekāpās Somijai. Galvenais treneris Harijs Vītoliņš preses konferencē norādīja, ka padotie beigās pārcentušies un gribējuši izdarīt par daudz.

"Pašatdeve atkal bija visaugstākajā līmenī, puiši nesaudzēja sevi. Pietrūka meistarība un aukstasinība. Pirmie zaudētie vārti izsita mūs no ritma. Sākās haoss, sākām zaudēt pozīcijas. Taču tas viss ir labojams. Labs mācību materiāls, gatavojoties nākamajam posmam. Puiši nežēloja sevi. Divās spēlēs esam zaudējuši sešus spēlētājus," pēc zaudējuma teica Harijs Vītoliņš.

Vakardienas spēlē savainojumos iedzīvojās aizsargs Roberts Mamčics un uzbrucēji Renārs Krastenbergs, Rihards Marenis, Toms Andersons un Haralds Egle. Egle šodien devās laukumā, pateicoties pretsāpju injekcijām, un guva Latvijas izlases abus vārtus. Spēles izskaņā lazareti papildināja pirmās maiņas centrs Oskars Batņa, kurš noslēdzošo sešu minūšu laikā uz ledus vairs nedevās.

"Somi arī cīnās par vietu sastāvā, un no tā rodas divcīņas. Pagaidām nezinām par savainojumu nopietnību. Andersonam tā ir hroniska trauma, Marenim arī, Krastenbergs neveiksmīgi izmežģīja. Hokejs ir traumatisks sporta veids. Gribam pašatdevi, un reizēm plīst. Līdz spēlēm pret Šveici ir lielāka pauze, lai atkoptos. Paskatīsimies, cik ilgs laiks traumētajiem būs vajadzīgs, lai atkoptos," pauda valstsvienības galvenais treneris.

Somijas labā visus vārtus iemeta aizsargs Olivers Kaski, izceļoties 52., 53. un 56. minūtē.

"Vakar no 0:2 mācējām atspēlēties, šodien nemācējām noturēt 2:0. Jāmācās noturēt. Trešā perioda pirmā puse bija laba. Atdevām iniciatīvu, bet somi tikai meta ripu iekšā zonā un gribēja nospiest. Spēlējām pareizi, meklējām pretuzbrukumus," teica Vītoliņš. "Pretenzijas būtu, ja spēlētu pasīvi. Taču puiši atdevās."

"Otrajos un trešajos vārtos pazaudējām spēlētājus. Gribējās parādīt, ka gribam palīdzēt, ka varam vinnēt, bet tādā veidā pazuda struktūra. Bet tā puiši norūdās. No studentu hokeja kļūst par večiem. Caur šādām spēlēm saproti, kur jānospēlē mierīgāk, kur aukstasinīgāk. Nevar pārmest, ka kļuvām pasīvi vai izvairījāmies no spēka spēles. Tā nebija," teica Vītoliņš.

Tagad Latvijas izlases hokejistiem priekšā ilgs treniņu cikls, jo nākamā pārbaudes spēle paredzēta tikai 26. aprīlī – izbraukumā pret Šveici. Vītoliņš atzina, ka treniņos tiks meklēts balanss starp individuālo darbu un taktikas slīpēšanu.

"Mums jāuzlabo individuālās īpašības – kā pareizi pieiet pretiniekam, kā iziet no divcīņām. Taktiski man šķiet, ka pret somiem spēlējām labi. Pietrūka aukstasinības. Vajadzēja pat pasīvāk – nostāties apkārt. Bet mēs centāmies agresīvi atņemt ripu, gājām virsū pa diviem. Tie ir mazie momenti, kas jāpievelk klāt," teica Vītoliņš.

Rīt Latvijas izlase uz ledus nekāps, taču aizvadīs fiziskās sagatavotības treniņu. Savukārt sestdiena paredzēta kā brīvdiena.

  -1 [+] [-]

, 2024-04-11 23:33, pirms 3 nedēļām
Uzbrucēji tad tik paliek 3 maiņas un nav teikts, ka drīzumā kāds pievienosies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2024-04-12 00:50, pirms 3 nedēļām
pirro uzvara

  -4 [+] [-]

, 2024-04-12 05:44, pirms 3 nedēļām
KO var muldēt, tas Vītoliņš visu laiku...

     [+] [-]

, 2024-04-12 09:19, pirms 3 nedēļām
Cīnās par tikšanu sastāvā, tas pat ir labi.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-12 10:10, pirms 3 nedēļām
Visu cieņu Eglem. Normāls kaplis un met iekšā. Ļoti gribu viņu čempī redzēt

     [+] [-]

, 2024-04-12 10:16, pirms 3 nedēļām
Spēlēt pārbaudes spēli uz pretsāpju injekcijām neizklausās pārāk gudri.

     [+] [-]

, 2024-04-12 11:11, pirms 3 nedēļām
KillerLoop rakstīja: Spēlēt pārbaudes spēli uz pretsāpju injekcijām neizklausās pārāk gudri.
Hz, gan jau čalim tas vienīgais veids, kā pacelt savu nonākšanas izlasē %, un, skatoties uz 2 goliem, nostrādāja

  +1 [+] [-]

, 2024-04-12 11:38, pirms 3 nedēļām
Āfrika12 rakstīja: Cīnās par tikšanu sastāvā, tas pat ir labi.
Vai vakar tu nebiji viens no tiem, kas pēc pirmās spēles drukāja, ka pārbaudes spēlēs nav ko bloķēt metienus un sisties?

     [+] [-]

, 2024-04-13 20:31, pirms 2 nedēļām
Pēc pārbaudes spēlēm treneris sadalīja spēlētājus divās grupās. Vienā bija tie, kas negūlās priekšā ripām, bet otrā - tie, kam traumas liedza piedalīties pasaules čempionātā.