Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

"Deutschland Cup 2020" Vācijā tiek izcelts kā plats solis pretim DEL sezonas sākumam

Rolands Eliņš

"Deutschland Cup 2020" Vācijā tiek izcelts kā plats solis pretim DEL sezonas sākumam
Foto: City-Press

Vakar Krēfeldē noslēdzās "Deutschland Cup 2020", kurā uzvarēja Latvijas hokeja izlase. Vācijas hokeja pārstāvji šo turnīru atzīmēja kā veiksmīgi aizvadītu, iztiekot bez Covid-19 infekcijas klātbūtnes vietējā burbulī, kā arī cer, ka šī turnīra veiksmīgais piemērs palīdzēs sākt Vācijas hokeja līgas sezonu.

"Kopumā šis turnīrs bija ļoti pozitīva lieta," Vācijas Hokeja federācijas mājaslapā citēts izlases kapteinis Morics Millers. "Esam ļoti priecīgi, ka varējām spēlēm un izbaudīt to. Turnīram arī bija liela sportiskā vērtība, diemžēl mums pietrūka, lai izcīnītu uzvaru. Bija ļoti svarīgi, ka hokejisti var tikt pie spēļu prakses starptautiskā līmenī. Redzēju vairākas pozītivas atsauksmes, esam parādījuši piemēru, cilvēki redz, ka ir iespējams spēlēt."

"Mēs ļoti vēlējāmies uzvarēt, bijām tam tuvu. Varam izmantot šo pieredzi, lai gan skaidrs, ka pirmā vilšanās ir liela," pēc zaudējuma finālā pret Latviju teica Markuss Aizenšmids. "Paveicām labu darbu šajā burbulī, parādījām apkārtējiem, ka varam spēlēt arī šajos apstākļos."

Par turnīru kā simbolisku ziņas nodošanu izteicās arī Vācijas izlases veterāns Janniks Zaidenbergs: "Spēles ziņā mums pietrūka tikai nedaudz, spējām uzlabot sniegumu turnīra gaitā. Izmantojām laiku šajā turnīrā, lai trenētos un attīstītos. Šeit bija paveikts viss, lai mēs varētu turnīru aizvadīt droši, un mēs stingri pieturējāmies pie higiēnas noteikumiem. Parādījām, ka hokeju var spēlēt, un nosūtījām svarīgu ziņu."

Vācijas vietējā līgā spēles joprojām netiek aizvadītas, un šī sezona vēl nemaz nav sākusies. Vācijas līgas vadība 19. novembrī kopīgi lems par iespējamo sezonas sākšanu. Vācijas Hokeja federācija organizētajā izlašu turnīrā kopā veica 500 Covid-19 testus, to vidū 300 eksprestestus un 200 PCR testus, kuri visi bija negatīvi. Tāpat tika kontrolēta spēlētāju atrašanās vieta un ierakstītas visas kontaktpersonas.

"Ceru, ka DEL sezona atsāksies ļoti drīz," sacīja Vācijas olimpiskās izlases jaunais talants Lūkass Raihels, kurš nesen tika draftēts NHL drafta pirmajā kārtā, taču sezonas pirmo pusi bija plānojis aizvadīt Berlīnes komandā.
Tagad Vācijas hokejam priekšā ir nākamais eksāmens, cerot uz sezonas atsākšanos. Astoņas DEL komandas piedalīsies "MagentaSport" kausa izcīņā, kas sāksies 11. novembrī un turpināsies visu mēnesi. "Esam daudz runājuši par to, ko nevar un kas nesanāk," Vācijas mediji citē Tomasu Popiešu, treneri, kurš vadīja Vācijas izlasi Toni Sēderholma slimības laikā. "Tagad mums jāparāda, kas ir iespējams. Šobrīd izdevies ir tas turnīrs, kas norit bez Covid-19. Mums ir jāpierāda, ka hokeju iespējams spēlēt, neskatoties uz ierobežojumiem."

Tam piekrita arī Vācijas izlases spēlētājs Matiass Plāhta: "Piekritām visiem ierobežojumiem, lai tikai varētu spēlēt un sports būtu iespējams. Domāju, ka šis turnīrs bija plats solis uz DEL sezonas sākumu."

Izmantotie resursi:
https://www.sportschau.de/weitere/e...
https://www.deb-online.de/2020/11/0...

     [+] [-]

, 2020-11-09 17:48, pirms 3 gadiem
To Del mierīgi var pievienot OHL, ja grib līmeni pacelt.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-09 18:22, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: To Del mierīgi var pievienot OHL, ja grib līmeni pacelt.
OHL ir stiprāks jo kaus ir mūsu

  +1 [+] [-]

, 2020-11-09 18:28, pirms 3 gadiem
hokejists77 rakstīja: OHL ir stiprāks jo kaus ir mūsu
Vācijā vēl nav atsākusies regulārā sezona

     [+] [-]

, 2020-11-09 18:30, pirms 3 gadiem
Ne jau burbuļos tur tā lieta. Vakar spēles komentētāji teica (un pieļauju, ka šajā sakarā tās nebija Auziņa muļķības), ka DEL negrib aizvadīt sezonu bez skatītājiem, jo peļņa iet secen. Savukārt, no spēļu translācijas tiesībām piķis nav pārāk liels, tāpēc šie nevar, kā futbolā La Liga vai EPL spēlēt bez skatītājiem un pelnīt naudu. Klubiem būs nopietnas finansiālas problēmas. Vēl arī teica kko par Šveici, ka šie negrib aizvadīt pilnu sezonu bez skatītājiem, jo klubiem nauda aptrūksies, tādēļ apsver iespēju apturēt sezonu (šajā sakara gan hz vai to viņš reāli kkur dzirdēja vai izfantazēja pats)

Nav jau kolhozs, kur RU oligarhi tik grūž iekšā piķi savos SKA, Avangardos un ģinamkās bez peļņas iespējām.

     [+] [-]

, 2020-11-09 19:11, pirms 3 gadiem
Atlantique rakstīja: Ne jau burbuļos tur tā lieta. Vakar spēles komentētāji teica (un pieļauju, ka šajā sakarā tās nebija Auziņa muļķības), ka DEL negrib aizvadīt sezonu bez skatītājiem, jo peļņa iet secen. Savukārt, no spēļu translācijas tiesībām piķis nav pārāk liels, tāpēc šie nevar, kā futbolā La Liga vai EPL spēlēt bez skatītājiem un pelnīt naudu. Klubiem būs nopietnas finansiālas problēmas. Vēl arī teica kko par Šveici, ka šie negrib aizvadīt pilnu sezonu bez skatītājiem, jo klubiem nauda aptrūksies, tādēļ apsver iespēju apturēt sezonu (šajā sakara gan hz vai to viņš reāli kkur dzirdēja vai izfantazēja pats)

Nav jau kolhozs, kur RU oligarhi tik grūž iekšā piķi savos SKA, Avangardos un ģinamkās bez peļņas iespējām.
Tur jau tā lieta , ka bez skatītājiem nebūs nekāda aršanas . Paliks beigās tik TOP līgas kurām ir labi TV līgumi un pārējie kļūs pa pusprofesionāĺiem

     [+] [-]

, 2020-11-09 19:35, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: To Del mierīgi var pievienot OHL, ja grib līmeni pacelt.
JAHL