Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Štāls: "Priecājos, ka kopā ar sirmajiem matiem ir pozitīvs noskaņojums"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Štāls: "Priecājos, ka kopā ar sirmajiem matiem ir pozitīvs noskaņojums"
Juris Štāls ne tikai guva vārtus, bet arī pašaizliedzīgi cīnījās aizsardzībā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Piektdienas vakarā nervozu uzvaru 2014. gada Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā izcīnīja Latvijas hokeja izlase, kas ar 3:2 uzvarēja Kazahstānu, sperot platu soli pretī ceturtajai olimpiādei pēc kārtas. Pirmos vārtus guva ceturtā maiņa, izceļoties Jurim Štālam, kurš pēc spēles sarunā ar portālu Sportacentrs.com vēlējās, kaut viņam būtu blondi mati. Tikmēr Roberts Jekimovs sacīja, ka viņa pārstāvētais virknējums šoreiz spēlējis labāk.

"Spēle bija emocijām pārbagāta. Tādā mačā ir jācīnās par katru laukuma centimetru, nedrīkst atdot nevienu divcīņu un, ja ir iespēja, tad jādod iekšā. Parādījām raksturu un izcīnījām svarīgu uzvaru," pēc panākuma atzina uzbrucējs Roberts Jekimovs, kurš abos mačos atzīmējies ar rezultatīvu piespēli.

"Šodien mūsu maiņa [Jekimovs, Ronalds Ķēniņš un Miķelis Rēdlihs] spēlēja labāk. Turējām ripu, spēle bija tendēta uz vārtiem," sacīja Jekimovs. Sadarbība palīdzējusi gūt vārtus. "Labi pacīnījāmies aiz vārtiem, bijām cits citam tuvu, palīdzējām, Miķelis lieliski uzmeta, un ripa iekrita."

Trešajā trešdaļā Jekimovs nokrita un ietriecās apmalē, sasitot celi, tomēr tas mača turpinājumā nav traucējis un viss esot kārtībā. Komentējot situāciju, kad Kazahstāna 24 sekundes pirms mača beigām dabūja ripu vārtos, bet tiesneši vārtus neieskaitīja, Jekimovs sacīja, ka "nekad nevari būt drošs, jo lēmumu pieņem cits tiesnesis, kurš skatās video. Viss beidzās labi".

Divus punktus (vārti un piespēle) nopelnījis arī uzbrucējs Juris Štāls, un arī viņa skatījums uz neieskaitītajiem vārtiem bija līdzīgs: "Nekad nevari zināt. Čaļi, kuri bija laukumā, teica, ka ir bijusi kustība ar slidu. Tomēr vienīgais, ko vari darīt, - cerēt un lūgties, kaut nebūtu vārtu."

"Uz zilās līnijas atradās brīvs aizsargs, kuram bija laiks sagatavot labu metienu. Turklāt vārtu priekšā labi nostrādāja Gints [Meija], nosedzot vārtsargu. Ja nemaldos, tieši no Ginta biksēm ripa veiksmīgi atlēca, un biju acīgākais. 80% rezultatīvo metienu ir tieši no vārtu priekšas," otrajā minūtē gūtos vārtus komentēja Štāls.

"[Latvijas izlases galvenais treneris] Teds [Nolans] vēlas, lai Latvija būtu vissmagāk strādājošā komanda turnīrā. Atliek tikai cīnīties par katru laukuma centimetru. Labi, ka arī mūsu maiņa dod kādu pienesumu," teica Štāls. Pēc vakardienas mača Nolans par labāko nosauca tieši Štāla trio.

"Par cik sirmiem matiem man ir vairāk? [Smejas] Kaut man būtu blondi mati, tad būtu grūtāk pamanīt. Zināju, ka spēle pret Kazahstānu, tāpat kā mačs svētdien pret Franciju, būs pilna emocijām, jo tāds ir hokejs. Ļoti priecājos, ka kopā ar sirmajiem matiem man ir pozitīvs noskaņojums [Smejas]," pēc panākuma prieku neslēpa uzbrucējs.

Olimpisko kvalifikācijas turnīru Latvijas valstsvienība noslēgs svētdien, pulksten 17:00 tiekoties ar Francijas izlasi, kas zaudēja Kazahstānai, bet noturēja uzvaru pret Lielbritāniju.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2013-02-09 00:42, pirms 11 gadiem
skatos tad neviens par Džeriņu vairs neraud

 +13 [+] [-]

, 2013-02-09 00:47, pirms 11 gadiem
Bez balss, bet par LIELU LATVIJU!... ARĒNA ar šodien iespārdija!

 +14 [+] [-]

, 2013-02-09 00:48, pirms 11 gadiem
NilsK rakstīja: skatos tad neviens par Džeriņu vairs neraud
Džeriņs ir ar mums. Šoreiz ir tā!!!

 +15 [+] [-]

, 2013-02-09 00:49, pirms 11 gadiem
NilsK rakstīja: skatos tad neviens par Džeriņu vairs neraud
Ko tur daudz raudāt. Man taisni liekas, ka Štāla maiņa ir izdevusies ļoti veiksmīga un rāda kārtīgu cīņassparu.

 +10 [+] [-]

, 2013-02-09 00:57, pirms 11 gadiem
NilsK rakstīja: skatos tad neviens par Džeriņu vairs neraud
Džeram neiekļūšana izlasē, cerams, dos tikai papildus stimulu attīstieties un censties vēl vairāk, jo pēdējos pāris gados nu neredz nekādus manāmus uzlabojumus viņa spēlē. Nav jau tā, ka izlases durvis viņam būtu aizvērtas uz visiem laikiem, viss atkarīgs no paša.
Slēpts komentārs: Raimonds Ļitviņenko

  -4 [+] [-]

, 2013-02-09 01:32, pirms 11 gadiem
Buivols rakstīja: Bez balss, bet par LIELU LATVIJU!... ARĒNA ar šodien iespārdija!
Nebija slikti, bija pilna, bet jāsaka, ka esmu bijis arēnā, kad 7000 skatītāji ir skaļāki, kā ši pilnā arēna...
Par spēli, samocīta, švaka, bet emocijām un spriedzi bagāta.
Saprotams, ka svarīga spēle, tapēc tāda lēna un saspringta, večiem ir kur tiekties, kur pielikt...

  +2 [+] [-]

, 2013-02-09 02:44, pirms 11 gadiem
KillerLoop rakstīja: Džeram neiekļūšana izlasē, cerams, dos tikai papildus stimulu attīstieties un censties vēl vairāk, jo pēdējos pāris gados nu neredz nekādus manāmus uzlabojumus viņa spēlē. Nav jau tā, ka izlases durvis viņam būtu aizvērtas uz visiem laikiem, viss atkarīgs no paša.
Čempis jau vēl priekšā! Domāju, ka tur viņš būs, ja ieliks kādu banku Dinamo statistikā!

     [+] [-]

, 2013-02-09 02:49, pirms 11 gadiem
Raitcha rakstīja: Nebija slikti, bija pilna, bet jāsaka, ka esmu bijis arēnā, kad 7000 skatītāji ir skaļāki, kā ši pilnā arēna...
Par spēli, samocīta, švaka, bet emocijām un spriedzi bagāta.
Saprotams, ka svarīga spēle, tapēc tāda lēna un saspringta, večiem ir kur tiekties, kur pielikt...
Visu laiku jau nebija supe atbalsts, bet īstajos brīžos, kad bija jāsapurina komanda, vai jāsatrauc pretinieks, līdzjutēji bija uz vienas nots!

Paldies visiem! Čempī (2008) nebija tik labs pārdzīvojums!

Tagad tik atbalstam uz Francijas sakaušanu!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-02-09 08:38, pirms 11 gadiem
Es gan teiktu, ka Džera būtu labaks par Armandu Bērzinu, kurš manuprāt spēlē "Pamīksti" un tīri fiziski, krīt ārā no LV sastāva, itsevišķi pret Kazahiem tas bija redzams...! Meija gan monstrs....Nokapāja godam...!!!
NilsK rakstīja: skatos tad neviens par Džeriņu vairs neraud

  +5 [+] [-]

, 2013-02-09 08:55, pirms 11 gadiem
Par vakardienas labāko nosauca Lauri Dārziņu, bet manuprāt tas bija Jānis Sprukts, kurš "NOMEDĪJA" Pārgalvīgo Dālmenu un Dārziņam spēles LV satāvā būtu beigušās, ja viņš no tās situācijas aizmestu garām vai virsū vārtsargam...!!!
Dārziņš pagaidām vispār spēlē 55% no savām spējām - Pauzē gaidot, ka viņa priekšā visi pretinieki sasals kā "Sāls stabi", no vairākām labām iespējām, ripu pēc Piena aizlaiž...,kad spēlēja Diņamkā, tad tādas ripas bira vārtos un katru spēli bija vismaz pāris veiksmīgu apvešanas momentu...,tā kā piedod Lauri, bet mana skatījumā BARSOS esi apstajies izaugsmē vai pat regresējis....!!! Saņemies, spēlē drošāk....!!!!

  +2 [+] [-]

, 2013-02-09 09:13, pirms 11 gadiem
Par Štālu arī prieks, žēl tikai, ka klubos šim tā neiet, moš nolans šamējo kur varētu iebīdīt, nebūtu slikti, jo pēc šīm divām spēlēl neticās, ka šis kapājas TIKAI pa ukrainas līgu..

  +1 [+] [-]

, 2013-02-09 10:16, pirms 11 gadiem
Niitty rakstīja: Par Štālu arī prieks, žēl tikai, ka klubos šim tā neiet, moš nolans šamējo kur varētu iebīdīt, nebūtu slikti, jo pēc šīm divām spēlēl neticās, ka šis kapājas TIKAI pa ukrainas līgu..
Štāls tak pārgāja uz no Ukrainas uz Slovākijas ekstralīgas klubu Poprad.Labi jau,ka Spruktu Jānis nozaga to ripu Dālmenam,jo līdz tai epizodei viņš spēlēja pašvaki-no idealās pozīcijas vārtu priekšā arī aizmeta garām.Izskatās,ka kļuvis lēnāks.Kas man nepatika vakardienas spēlē-kāpēc vairākumos tik maz meta aizsargi un uzbrucēji kaut ko tik muhļī,kamēr pazaudē ripu vispār bez metiena.Ar angļīem bija labs vairākums,bet vakar vājš.

     [+] [-]

, 2013-02-09 12:10, pirms 11 gadiem
KillerLoop rakstīja: Džeram neiekļūšana izlasē, cerams, dos tikai papildus stimulu attīstieties un censties vēl vairāk, jo pēdējos pāris gados nu neredz nekādus manāmus uzlabojumus viņa spēlē. Nav jau tā, ka izlases durvis viņam būtu aizvērtas uz visiem laikiem, viss atkarīgs no paša.
Es gan tā neteiktu un joprojām uzskatu,ka Džeram bija jābūt izlasē.Kurš tad nu mums te tā ir progresējis?Piem.Kuldas spēle izlasē
pagaidām galīgi neliecina par progresu un galu galā knapi izlīdām pret kazahiem.Vēl jau francūži jāuzvar,kuri arī sitīsies nopietni.

     [+] [-]

, 2013-02-09 13:51, pirms 11 gadiem
Armands labi spēlē, ja vien nepelnītu tās 2 min. Nekad jau neko nevar zināt, kad Latvijas izlase no spēlē ar Somiem 2 : 2, ko tad teikt viņiem?