Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Vītoliņa sastāvs – pieci no "Zemgales", pārstāvēta arī Šveice un Slovēnija

Agris Suveizda

Vītoliņa sastāvs – pieci no "Zemgales", pārstāvēta arī Šveice un Slovēnija
Renārs Krastenbergs. Foto: LOK/Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš izvēlējies 23 spēlētāju sastāvu, kas otrdien dosies uz pārbaudes turnīru Norvēģijā, kur tiksies ar mājiniekiem norvēģiem (10. novembrī) un dāņiem (11. novembrī). Kandidātos iekļauti trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un divpadsmit uzbrucēji.

Lielākā pārstāvniecība ir "Mestis" jeb Somijas otrajai spēcīgākajai līgai, no kuras izsaukti ne tikai pieci Jelgavas "Zemgales" spēlētāji (vārtsargi Ēriks Vītols un Mariuss Bajaruns-Galejs, aizsargi Daniels Goršānovs un Harijs Brants un uzbrucējs Artūrs Homjakovs), bet arī Somijas klubu aizsargi Roberts Kaļķis, Miks Tumānovs un Artūrs Andžāns. Bez jelgavniekiem no Latvijas čempionāta izsaukts arī Rūdolfs Lazdiņš (Rīgas "Dinamo"), tādējādi vārtsargu līniju veidos vienīgi Latvijas klubu pārstāvji.

Pieci spēlētāji kandidātos ir no Šveices. Augstāko līgu pārstāv uzbrucēji Deniss Smirnovs un Oskars Lapinskis, bet otrajā līgā spēlējuši Nauris Sējējs, Rihards Melnalksnis un Darels Dukurs, kurš meistarību slīpē arī Šveices U20 līgā. No Zviedrijas junioru līgas izsaukts Dans Ločmelis, bet no Zviedrijas otrās līgas – Georgs Golovkovs un Renārs Krastenbergs. Izlasē ir spēlētāji arī no Čehijas (Kristofers Bindulis, Mārtiņš Dzierkals) un Slovākijas (Filips Buncis, Patriks Zabusovs, Patriks Ozols) augstākajām līgām, kā arī no Slovēnijas kluba "Jesenice" (Rūdolfs Polcs)., kas spēlē Alpu līgā un Kontinentālajā kausā šomēnes būs "Zemgales" pretinieks.

7. novembrī plkst. 19:00 "Daugavas" stadiona ledus hallē mūsu izlase aizvadīs vienīgo treniņu pirms došanās uz Norvēģiju. Uz Tronheimu Latvijas nacionālā hokeja izlase izlidos 8. novembrī, kur divas dienas pirms turnīra aizvadīs ledus nodarbības. Latvijas nacionālā hokeja izlase 10. novembrī plkst.20:00 tiksies ar mājinieci Norvēģiju, bet dienu vēlāk, Lāčplēša dienā, plkst.20:00 spēkosies ar Dānijas izlasi. Mačus tiešraidē plānots translēt "Go3" platformā un "TV6 Latvija". Vītoliņam Tronheimā būs jauni palīgi - ilggadējais izlases uzbrucējs Lauris Dārziņš un NHL spēlējušais soms Peteri Nummelins, kuram ir milzīga pieredze Somijas izlases sastāvā. Nummelina kontā ir pasaules čempionāts zelts, četras sudraba godalgas un divas bronzas, kā arī viena olimpisko spēļu sudraba medaļa un divas bronzas godalgas.

Latvijas izlases pretiniece šajā turnīrā – Norvēģija būs mūsu komandas sāncense arī 2023. gada Pasaules čempionātā, kurš norisināsies Rīgā un Tamperē. Tā kā Norvēģijā dzīvo liels skaits Latvijas valsts piederīgo, šo novembra turnīru plāno apmeklēt arī 2023. gada Pasaules čempionāta Rīgas orgkomiteja, kā arī turnīra galvenais talismans – ezis Spaikijs. Mūsu hokeja izlase Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) noteiktajā decembra pārtraukumā dosies Slovākiju. Latvija šajā turnīrā tiksies ar Norvēģiju un turnīra organizatoriem Slovākiju.

Latvijas izlase

Vārtsargi: Ēriks Vītols, Mariuss Bajaruns-Galejs (abi “Zemgale/LLU”, Somija/Latvija) un Rūdolfs Lazdiņš (Rīgas “Dinamo”, Latvija).

Aizsargi: Kristofers Bindulis (“Česke Budejovice”, Čehija), Roberts Kaļķis (“IPK”, Somija), Patriks Ozols (“Dukla Trencin”, Slovākija), Nauris Sējējs (“GC Kusnacht Lions”, Šveice), Miks Tumānovs (“Roki”, Somija), Artūrs Andžāns (“Tuto Hockey”, Somija), Daniels Goršānovs un Harijs Brants (abi “Zemgale/LLU”, Somija/Latvija);

Uzbrucēji: Georgs Golovkovs (“Almtuna IS”, Zviedrija), Mārtiņš Dzierkals (“Česke Budejovice”, Čehija), Filips Buncis (“Nitra”, Slovākija), Renārs Krastenbergs (“Sodertalje SK”, Zviedrija), Artūrs Homjakovs (“Zemgale/LLU”, Somija/Latvija), Deniss Smirnovs (“Servette”, Šveice), Rihards Melnalksnis (“GC Kusnacht Lions”, Šveice), Patriks Zabusovs (“Dukla Michalovce”, Slovākija), Rūdolfs Polcs (“Jesenice”, ALSPHL), Oskars Lapinskis (“SCL Tigers”, Šveice), Darels Dukurs (“Langnau”, Šveice) un Dans Ločmelis (“Lulea J20”, Zviedrija).

Izmantotie resursi:
https://lhf.lv/lv/article/7189/pazi...

  +4 [+] [-]

, 2022-11-02 13:05, pirms 2 gadiem
Normāli.
Priekš tā jau šādi turnīri domāti, lai varētu apskatīt tuvākās rezerves.

  +2 [+] [-]

, 2022-11-02 13:24, pirms 2 gadiem
Patīk ka daudzi jaunie paņemti kā Ločmelis, Lapinskis un Dukurs.

     [+] [-]

, 2022-11-02 13:36, pirms 2 gadiem
vēzējās to egli ņemt

  -3 [+] [-]

, 2022-11-02 13:48, pirms 2 gadiem
Virsrakstu izlabojiet! Kāda vēl Slovēnija?

  +4 [+] [-]

, 2022-11-02 13:54, pirms 2 gadiem
perikls rakstīja: Virsrakstu izlabojiet! Kāda vēl Slovēnija?
Ja tu esi lohs, varbūt tad necenties to īpaši izrādīt. No Slovēnijas kluba ir Polcs

  +2 [+] [-]

, 2022-11-02 14:01, pirms 2 gadiem
perikls rakstīja: Kāda vēl Slovēnija?
Ir tāda neliela valsts Eiropā. Varbūt esi dzirdējis par Anži Kopitaru vai Luku Dončiču?

  +3 [+] [-]

, 2022-11-02 14:02, pirms 2 gadiem
perikls rakstīja: Virsrakstu izlabojiet! Kāda vēl Slovēnija?
Trešajā rindkopā teikts, ka Slovēnijas klubā "Jesenice" spēlē Rūdolfs Polcs.

  +3 [+] [-]

, 2022-11-02 14:20, pirms 2 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Ir tāda neliela valsts Eiropā. Varbūt esi dzirdējis par Anži Kopitaru vai Luku Dončiču?
Un Janu Oblāku vēl pilnai laimei. Traki, patiesībā, priekš vienas mazas Slovēnijas.

  +2 [+] [-]

, 2022-11-02 15:31, pirms 2 gadiem
Razgals laikam galīgi aizmirsts

  +1 [+] [-]

, 2022-11-02 15:36, pirms 2 gadiem
normāls sastāvs pārbaudes turnīram, būtiski lai vārtos nepeldētu caurs siets

  +2 [+] [-]

, 2022-11-02 15:43, pirms 2 gadiem
purva_velns rakstīja: vēzējās to egli ņemt
Vītoliņš: Gribējās redzēt Haraldu Egli no “Langenthal” kluba Šveicē. Viņu pirmo reizi darbībā redzēju Rīgā olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, taču Haraldam ir neliels savainojums, un viņš palūdza, vai nevar novembra brīvajā nedēļā palikt Šveicē, lai sadziedētu to.
no: https://hokejazinas.com/izlase/vito... .

  -4 [+] [-]

, 2022-11-02 15:46, pirms 2 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Ir tāda neliela valsts Eiropā. Varbūt esi dzirdējis par Anži Kopitaru vai Luku Dončiču?
Nav tik traki? Zinu ne tikai visas Eiropas valstis, bet arī mierīgi nosauktu vispār visas pasaules valstis, pie tam precīzi zinu kur tās visas atrodās un atpazīstu pēc kontūrām. Arī Āfrikas valstis atpazītu pēc kontūrām. Un par lielāko daļu no tām arī daudz ko pateiktu. Tomēr nepārzinu, kur spēlē visi mūsējie hokejisti. Nav basketbols, kuru pārzinu daudz labāk. Tāpēc būtu bijis labāk, ja apakšējā sarakstā norādītu, ka Polca pārstāvētais Alpu līgas klubs bāzējās Slovēnijā, jo tas tur ir vienīgais, kuram nav norādīta valsts piederība. Mana vaina, ka biju paviršs un neizlasīju tekstu, tikai pārskatīju apakšā norādīto valstu piederību, kas mani šajā gadījumā interesēja vairāk. Protams, zinu, ka Jesenice ir Slovēnijā. To palaidu garām. Zinot, cik pavirši strādā daži jūsu kolēģi, pieņēmu, ka sportacentra autori mierīgi var sajaukt Slovēniju ar Slovākiju. Ir tur tādi prcedenti bijuši. Šoreiz pats biju paviršs. Par to atvainojos.

  -1 [+] [-]

, 2022-11-02 15:57, pirms 2 gadiem
Lundmarks rakstīja: Razgals laikam galīgi aizmirsts
šosezon 3 spēles un trauma https://hokejazinas.com/musejie-arz... .

  -3 [+] [-]

, 2022-11-02 16:08, pirms 2 gadiem
perikls rakstīja: Nav tik traki? Zinu ne tikai visas Eiropas valstis, bet arī mierīgi nosauktu vispār visas pasaules valstis, pie tam precīzi zinu kur tās visas atrodās un atpazīstu pēc kontūrām. Arī Āfrikas valstis atpazītu pēc kontūrām. Un par lielāko daļu no tām arī daudz ko pateiktu. Tomēr nepārzinu, kur spēlē visi mūsējie hokejisti. Nav basketbols, kuru pārzinu daudz labāk. Tāpēc būtu bijis labāk, ja apakšējā sarakstā norādītu, ka Polca pārstāvētais Alpu līgas klubs bāzējās Slovēnijā, jo tas tur ir vienīgais, kuram nav norādīta valsts piederība. Mana vaina, ka biju paviršs un neizlasīju tekstu, tikai pārskatīju apakšā norādīto valstu piederību, kas mani šajā gadījumā interesēja vairāk. Protams, zinu, ka Jesenice ir Slovēnijā. To palaidu garām. Zinot, cik pavirši strādā daži jūsu kolēģi, pieņēmu, ka sportacentra autori mierīgi var sajaukt Slovēniju ar Slovākiju. Ir tur tādi prcedenti bijuši. Šoreiz pats biju paviršs. Par to atvainojos.
Kas tas par Lettiņu, ibio, rio, kurš pērtiķbolā orientējas vairāk, nekā Hoķī un Āfrikas kontinentā vairāk, nekā Eiropas?
Slēpts komentārs: Davz

  -3 [+] [-]

, 2022-11-02 17:28, pirms 2 gadiem
Krastenbergs-Smirnovs-Dzierkals
Lapinskis-Golovkovs-Zabusovs

Uzbrukums jau tīri ok..

  +5 [+] [-]

, 2022-11-02 17:53, pirms 2 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Ir tāda neliela valsts Eiropā. Varbūt esi dzirdējis par Anži Kopitaru vai Luku Dončiču?
Kas tas par Dončiču, par kuru būtu bijis jādzird?

  +2 [+] [-]

, 2022-11-02 17:56, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: Kas tas par Dončiču, par kuru būtu bijis jādzird?
te viņu nereti sauc par "Doņčiku". Varbūt tāpēc būsi palaidis garām?

  +1 [+] [-]

, 2022-11-02 17:59, pirms 2 gadiem
A Burts no Supermestis rakstīja: Kas tas par Lettiņu, ibio, rio, kurš pērtiķbolā orientējas vairāk, nekā Hoķī un Āfrikas kontinentā vairāk, nekā Eiropas?
Tupais čurbāns

  -1 [+] [-]

, 2022-11-02 17:59, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: te viņu nereti sauc par "Doņčiku". Varbūt tāpēc būsi palaidis garām?
Man gan šķiet, ka nedaudz savādāk viņu te skauģi saukā
Slēpts komentārs: pernambucan0

     [+] [-]

, 2022-11-02 18:50, pirms 2 gadiem
Čurbāna depozītprogramma rakstīja: Man gan šķiet, ka nedaudz savādāk viņu te skauģi saukā
Jā, ir visādi apzīmējumi.

  -2 [+] [-]

, 2022-11-02 19:18, pirms 2 gadiem
Vārtos labāk Vori būtu paņēmuši nevis Galeju. Prieks, ka Ločmeli un Lapinski paņēma

     [+] [-]

, 2022-11-02 19:33, pirms 2 gadiem
Lundmarks rakstīja: Razgals laikam galīgi aizmirsts
Razgals vai tad traumu ir izārstējis?

     [+] [-]

, 2022-11-02 19:34, pirms 2 gadiem
purva_velns rakstīja: vēzējās to egli ņemt
Cik dzirdēts trauma

     [+] [-]

, 2022-11-02 19:35, pirms 2 gadiem
perikls rakstīja: Nav tik traki? Zinu ne tikai visas Eiropas valstis, bet arī mierīgi nosauktu vispār visas pasaules valstis, pie tam precīzi zinu kur tās visas atrodās un atpazīstu pēc kontūrām. Arī Āfrikas valstis atpazītu pēc kontūrām. Un par lielāko daļu no tām arī daudz ko pateiktu. Tomēr nepārzinu, kur spēlē visi mūsējie hokejisti. Nav basketbols, kuru pārzinu daudz labāk. Tāpēc būtu bijis labāk, ja apakšējā sarakstā norādītu, ka Polca pārstāvētais Alpu līgas klubs bāzējās Slovēnijā, jo tas tur ir vienīgais, kuram nav norādīta valsts piederība. Mana vaina, ka biju paviršs un neizlasīju tekstu, tikai pārskatīju apakšā norādīto valstu piederību, kas mani šajā gadījumā interesēja vairāk. Protams, zinu, ka Jesenice ir Slovēnijā. To palaidu garām. Zinot, cik pavirši strādā daži jūsu kolēģi, pieņēmu, ka sportacentra autori mierīgi var sajaukt Slovēniju ar Slovākiju. Ir tur tādi prcedenti bijuši. Šoreiz pats biju paviršs. Par to atvainojos.
Tad varētu papildināt Suveizdu. Jeseņice spēlē ne tikai Alpos, bet arī Slovēnijā.

     [+] [-]

, 2022-11-02 22:19, pirms 2 gadiem
Dans jūs visus noliks vietā un appisis.