Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

"Zemgalei" vēl viena balva – par OHL labāko jauno spēlētāju atzīts Ozols

Agris Suveizda

"Zemgalei" vēl viena balva – par OHL labāko jauno spēlētāju atzīts Ozols
Kristaps Jākobsons un Patriks Ozols. Foto: Agris Bricis/OHL

Latvijas hokeja līga ar Alekseja Auziņa balvu, kas tiek piešķirta sezonas labākajam U20 vecuma spēlētājam, apbalvojusi Jelgavas "Zemgale"/LLU aizsargu Patriku Ozolu.

"Par spīti savai jaunībai Patriks šosezon bija viens no vadošajiem aizsargiem Jelgavas komandā, stiprinot tās aizsardzību un dodot ievērojamu pienesumu arī uzbrukumā, 36 spēlēs sakrājot 19 rezultativitātes punktus par septiņiem vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm," teikts līgas paziņojumā. "Pateicoties savām līdera dotībām, regulārās sezonas beigu daļā izpelnījās arī līderu komandas kapteiņa godu."

"Zemgale"/LLU kļuva par regulārās sezonas uzvarētāju, taču izslēgšanas spēlēs samierinājās ar sudrabu, finālsērijā ar 0-4 kapitulējot "Olimp"/"Venta 2002". Ozols, kuram 20 gadi apritēja februārī, desmit izslēgšanas spēlēs sakrāja četrus (1+3) punktus un 12 soda minūtes. Ozols ir iekļauts Latvijas U23 izlases sastāvā, kas rīt Polijas pilsētā Katovicē uzsāks pārbaudes spēļu turnīru.

Ozols Latvijas čempionāta augstākajā līgā debitēja 2018./19. g. sezonā, kad bija "Lido" komandas kapteinis un 20 spēlēs atzīmējās ar četriem (1+3) punktiem un desmit soda minūtēm, bet iepriekšējo sezonu viņš pavadīja Ziemeļamerikā – NAHL līgā. Ozols Latvijas U18 un Latvijas U20 izlases ir pārstāvējis četros pasaules čempionātos, otrajā turnīrā būdams U18 izlases kapteinis.

Šī ir jau trešā individuālā balva, kuru saņēmuši regulārās sezonas uzvarētājas "Zemgales"/LLU spēlētāji. Par labāko uzbrucēju tika atzīts Roberts Jekimovs, bet labākā vārtsarga gods tika Rihardam Cimermanim. Savukārt par labāko aizsargu atzīts Krišjānis Rēdlihs no "Mogo"/LSPA.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/optibethok...