Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Torpedo" pietiek ar vieniem vārtiem, "Dynamo" zaudē spēli četrās minūtēs

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

"Torpedo" pietiek ar vieniem vārtiem, "Dynamo" zaudē spēli četrās minūtēs
Kaspars Daugaviņš
Foto: Hctorpedo.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā kārtējās spēles ar dažādām sekmēm aizvadīja latviešu hokejistu pārstāvētie klubi. Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" izbraukumā pietika ar vieniem gūtajiem vārtiem, lai pieveiktu Podoļskas „Vityaz”. Savukārt Maskavas „Dynamo” ar Mārtiņu Karsumu ierindā savā laukumā ielaida trīs vārtus četrās minūtēs, kas lika atzīt Habarovskas „Amur” pārākumu. Latviešu uzbrucēji pie rezultativitātes punktiem netika.

Mača starp Podoļskas „Vityaz” un Ņižņijnovgorodas „Torpedo” spēles pirmajā trešdaļā abas komandas spēlēja ātru un atklātu hokeju, apmainoties bīstamiem uzbrukumiem. Tuvāk panākumam bija „Torpedo” hokejisti, neizmantojot vairākas ļoti labas vārtu gūšanas iespējas. Labākā iespēja bija Vladimiram Galuzinam, kurš palika viens tukšo vārtu priekšā, bet ripa noslīdēja no nūjas lāpstiņas.

Otrās trešdaļas sākumā aktīvāk darbojās viesi un četras minūtes pēc cīņas atsākšanas atklāja rezultātu, kad atlēkušo ripu vārtos trieca Galuzins, panākot 0:1. Trešdaļas turpinājumā aktīvāki bija „Vityaz” hokejisti, ik pa brīdim uz ilgu laiku ieslēdzot „Torpedo” hokejistus viņu aizsardzības zonā. Ripa viesu vārtos gan negāja.

Arī trešajā trešdaļā iniciatīva piederēja laukuma saimniekiem, bet viesus vairākkārt glāba vārtsargs Ivans Ļisutins. „Torpedo” atbildēja ar pretuzbrukumiem. Līdz beigu signālam rezultāts nemainījās un „Torpedo” svinēja uzvaru ar 1:0.

Kaspars Daugaviņš spēlēja „Torpedo” pirmajā uzbrucēju maiņā, laukumā pavadīja 18 minūtes un 29 sekundes, vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, kā arī uzvarēja sešus iemetienus no sešiem.

Mačā starp Maskavas „Dynamo” un Habarovskas „Amur” pirmā trešdaļa aizritēja līdzīgā cīņā, bet aizsardzība un vārtsargi bija krietni pārāki pār uzbrucējiem un pēc pirmajām 20 minūtēm likumsakarīgs 0:0. Otrajā trešdaļā vairāk uzbruka maskavieši un trešdaļas vidū beidzot atklāja rezultātu – skaitlisko vairākumu realizēja Dastins Boids (1:0).

Trešajā trešdaļā noraidījumu uz 2+10 minūtēm par uzbrukumu galvas un kakla rajonā saņēma dinamietis Aleksejs Tereščenko un „Amur” skatlisko vairākumu izmantoja – izlīdzinājumu panāca Aleksejs Bivaļcevs (1:1). Minūti vēlāk „Dynamo” jau tika sodīta par skaitliskā sastāva pārkāpšanu – sodu devās izciest Karsums. Arī šoreiz Habarovskas vienība pārsvaru izmantoja – Bogdans Potehins izvirzīja vadībā „Amur”. Sekoja vēl viens noraidījums mājiniekiem un viesi to atkal izmantoja – Kirils Raskazovs guva „Amur” trešos vārtus četru minūšu laikā (1:3).
Pamatlaika galotnē sekoja divi noraidījumi „Amur” rindās un „Dynamo” lielo vairākumu izmantoja, Iļjam Ņikuļinam panākot 2:3. Maskavieši galotnē centās atspēlēties, taču viesi uzvaru nosargāja.

Mārtiņš Karsums maču aizvadīja „Dynamo” pirmajā maiņā, laukumā pavadīja 14 minūtes un 59 sekundes, vienu reizi bloķēja pretinieku metienu, kā arī izdarīja vienu spēka paņēmienu.

Vēl vienā piektdienas mačā astoto uzvaru pēc kārtas svinēja Helsinku „Jokerit”, kas savu skatītāju priekšā ar 5:1 uzvarēja Maskavas „Spartak” hokejistus. Uzvarētāju rindās „hat-trick” Pekas Jormakas kontā.

KHL spēles, 29. septembris

SpēleRezultāts
Jokerit– Spartak5:1
Vityaz – Torpedo0:1
Dynamo (Maskava) - Amur2:3

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...