Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Jekimovs: "Daudzi hokejisti nav mentāli gatavi spēlēt KHL"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Jekimovs: "Daudzi hokejisti nav mentāli gatavi spēlēt KHL"
Roberts Jekimovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latviešu uzbrucējs Roberts Jekimovs šobrīd pārstāv Somijas klubu Lapēnratas "SaiPa". Jaunākajā Sporta Avīzes numurā hokejists pauž viedokli, ka ne visi var vai grib spēlēt KHL, jo tur ir cits stils un mentatlitāte.

"KHL ir cits hokejs, cits laukums, cita mentalitāte, un daudzi citu valstu hokejisti tam nav gatavi. Rīga ir laba vieta, kur spēlēt, bet daudzi nav mentāli gatavi Rīgā spēlēt," norāda Jekimovs. "Somijā es jūtos ļoti labi, gūstu pieredzi, augu profesionāli un par "Dinamo" neko nevaru pateikt, kā būtu, ja būtu. Es esmu Somijā."

NHL lokauta laikā KHL nav izdevies piesaistīt pirmā lieluma amerikāņu un kanādiešu zvaigznes, kuras izvēlas vai nu nogaidīt vai spēlēt Rietumeiropā. Ziemeļamerikāņi neizvēlas Krieviju dažādu apsvērumu dēļ. Ja liela daļa dotos tieši uz KHL, tad pasaules spēcīgākās līgas (NHL) pozīcijas tiktu apdraudētas - un to ziemeļamerikāņi negrib pieļaut. Daudzi uzskata, ka nevajag steigties, jo lokauts drīz var beigties. Rietumeiropā ir labāki sadzīves apstākļi un vide, kurā ziemeļamerikāņu zvaigznes mentalitate jūtas komfortablāk. Piemēram, NHL jaunais talants Evanders Keins šajā sezonā mēģināja spēlēt KHL, tomēr viņam tas sanāca gaužām neveiksmīgi, un jau pēc dažām nedēļām afrokanādietis devās uz atpakaļ uz mājām otrpus okeānam, bet viņa aģents teica, ka klients saskārās ar pavisam cita veida hokeju treniņos un spēlēs.

Jaunākajā Sporta Avīzes numurā Jekimovs komentē arī Rīgas "Dinamo" galvenā trenera atbrīvošanu no amata… "Par to ar savu "SaiPa" treneri mazliet runājām: viss ir diezgan vienkārši – komandai spēle negāja, un kaut kāds lēmums bija jāpieņem. Treneru maiņa ir saistīta ar to, lai komandai būtu jaunas asinis, lai parādās emocijas. Ne vienmēr, bet dažreiz tas nostrādā."

Somijas vadošajā līgā ("SM liiga") latviešu uzbrucējs Roberts Jekimovs 25 spēlēs sakrājis 13 rezultativitātes punktus (8+5) un nopelnījis pozitīvu lietderības koeficientu +3. Viņa pārstāvētā "SaiPa" komanda ar 26 spēlēs izcīnītiem 48 punktiiem atrodas trešajā vietā.

Izmantotie resursi:
Sporta Avīzes elektroniskā versija
pressball.by
sm-liiga.fi

 +26 [+] [-]

, 2012-11-27 15:04, pirms 12 gadiem
ja man jāizvēlas starp Šveici un Sibīriju, tad es izvēlos Šveici!

  +7 [+] [-]

, 2012-11-27 15:05, pirms 12 gadiem
Tas ka kanadas un jenku miljonariem nepatiks spelet krievijas apstaklos ir fakts, pie laukumiem un hokeja stila vini ta pierastu ar laiku, bet pie ta ka tur dzivo cilveki, lielaka dala tomer nespes pierast un lidz ar to NHL paliks NR1 ko izveleties janie talanti.

 +18 [+] [-]

, 2012-11-27 15:06, pirms 12 gadiem
dnp rakstīja: ja man jāizvēlas starp Šveici un Sibīriju, tad es izvēlos Šveici!
finansiālie nosacījumi kādā brīdī var šo izvēli pamainīt... ne vienmēr, bet dažreiz tā notiek.

 +11 [+] [-]

, 2012-11-27 15:07, pirms 12 gadiem
Zombijs rakstīja: Tas ka kanadas un jenku miljonariem nepatiks spelet krievijas apstaklos ir fakts, pie laukumiem un hokeja stila vini ta pierastu ar laiku, bet pie ta ka tur dzivo cilveki, lielaka dala tomer nespes pierast un lidz ar to NHL paliks NR1 ko izveleties janie talanti.
visvairāk jau tāpēc, ka daudziem ir sievas, bērni...

  +8 [+] [-]

, 2012-11-27 15:09, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: finansiālie nosacījumi kādā brīdī var šo izvēli pamainīt... ne vienmēr, bet dažreiz tā notiek.
Tieši tā. Pie tam, nav jau tā, ka Sibīrijā būtu tikai taiga un lāči, tādas pilsētas kā, piemēram, Novosibirska vai Omska, ir lielas un labi attīstītas.
Protams, ir jau arī ne visai labie piemēri ar lielo kombinātu satelīt-pilsētām, bet tā nav visur.

 +11 [+] [-]

, 2012-11-27 15:13, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Tieši tā. Pie tam, nav jau tā, ka Sibīrijā būtu tikai taiga un lāči, tādas pilsētas kā, piemēram, Novosibirska vai Omska, ir lielas un labi attīstītas.
Protams, ir jau arī ne visai labie piemēri ar lielo kombinātu satelīt-pilsētām, bet tā nav visur.
taču pārsvarā problēma jau ir tā pati - sadzīves apstākļi ģimenei: valodas barjera, nav skolu un bērnudārzu ar komunikāciju angļu valodā, u.t.t.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2012-11-27 15:19, pirms 12 gadiem
Cereal Guy rakstīja: Bet, ja saka kā ir, tad Keins, protams, izgāzās un aizbēga!
gadījumi ir visādi, nevajag ieciklēties uz vienu pašu Keinu...

  +7 [+] [-]

, 2012-11-27 15:28, pirms 12 gadiem
Cereal Guy rakstīja: Bet, ja saka kā ir, tad Keins, protams, izgāzās un aizbēga!
tas ir dabigais atbirums, pat nomainot klubu biezi vien vairs nav tas hokejists kas bija, piemeri nav pat talu jamekle
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2012-11-27 15:46, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: taču pārsvarā problēma jau ir tā pati - sadzīves apstākļi ģimenei: valodas barjera, nav skolu un bērnudārzu ar komunikāciju angļu valodā, u.t.t.
It kā aizbraucot uz Ziemeļameriku eiropietim nebūtu problēmu. Spilgts piemērs ir Ozoliņš, kurš pielāgojās, bet palicis vecais labais sovjetiskais pilsonis, kamēr bērni dzimuši un auguši tajā vidē kļuvuši par amerikāņiem, kaut abi vecāki ir latvieši! Neviens tur neprasa, gribi mēs tev mācīsim latviešu, norvēģu vai krievu valodu! PIELĀGOJIES!

 +10 [+] [-]

, 2012-11-27 16:07, pirms 12 gadiem
Dacjuks un Malkins vēl tagad ar lielām grūtībām saliek 2 teikumus angliski, pēc daudziem nospēlētiem gadiem Amerikā!

  -3 [+] [-]

, 2012-11-27 16:27, pirms 12 gadiem
Šeit ir sakarīgāks SA intervijas atreferējums:
Jekimovs: Mums šobrīd nav neviena NHL...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-11-27 16:47, pirms 12 gadiem
Prieks ka Jekimovs ir ārpus šīs RD sistēmas un var progresēt, nevis regresēt.

  +2 [+] [-]

, 2012-11-27 17:33, pirms 12 gadiem
simeks2 rakstīja: NHL spēlētāji vnk nevar pavilkt KHL līmeni un viss
Nu protams, kā gan savādāk.. Bet nezkapēc Khl pilns ar NHL nederīgiem, nevajadzīgiem pabirām!! Viens Keins neko nemaina!!

  +6 [+] [-]

, 2012-11-27 17:38, pirms 12 gadiem
Interesanti, tad kāpēc tādi kā Malkins, Oveckins, Dacjuks, Bekstrēms u.c. var būt rezultatīvi, bet tāds Keins vnk abloms? Kjipa klients saskārās ar pavisam cita veida hokeju treniņos un spēlēs. bet ar ko atskiras zvaigzne Keins no citam Nhl zvaigznem? Tur jau runa par savu attieksmi, domaja bus zelta bedre, a hu*ju.......

  +2 [+] [-]

, 2012-11-27 17:47, pirms 12 gadiem
Keep on rakstīja: Nu protams, kā gan savādāk.. Bet nezkapēc Khl pilns ar NHL nederīgiem, nevajadzīgiem pabirām!! Viens Keins neko nemaina!!
Diemžēl tās NHL pabiras arī te neko nevar parādīt. Un tie kas te spēlē normāli tie arī tur spēlētu normāli. Protams ar izņēmumiem.

  -1 [+] [-]

, 2012-11-27 17:57, pirms 12 gadiem
Duucis rakstīja: Diemžēl tās NHL pabiras arī te neko nevar parādīt. Un tie kas te spēlē normāli tie arī tur spēlētu normāli. Protams ar izņēmumiem.
Tie kas nevar tikt NHL, mauc uz khl vai citam zemākām līgam.. Tas ir fakts! Reali ir tikai daži no khl, kas varētu noturēties NHL!

  +2 [+] [-]

, 2012-11-27 17:58, pirms 12 gadiem
PuLVeris rakstīja: It kā aizbraucot uz Ziemeļameriku eiropietim nebūtu problēmu. Spilgts piemērs ir Ozoliņš, kurš pielāgojās, bet palicis vecais labais sovjetiskais pilsonis, kamēr bērni dzimuši un auguši tajā vidē kļuvuši par amerikāņiem, kaut abi vecāki ir latvieši! Neviens tur neprasa, gribi mēs tev mācīsim latviešu, norvēģu vai krievu valodu! PIELĀGOJIES!
kādas muļķības te Tu sarakstīji!
tie amerikāņi, kas brauc peļņā uz KHL, lielakoties nospēlē 1, 2 sezonas (ar atsevisķiem izņēmumiem, kā piemēram, Delmens) un brauc prom - nevienam no viņiem nav vajadzības baisīgi mācīties krievu valodu, sūtīt bērnus krievu skolās u.t.t.
Savukārt, Vācijā, Šveicē - pārsvarā nav problēmu atrast skolas ar angļu valodas apmācību.

Toties eiropieši gana laba zin angļu valodu un viņiem ZAmerikā ne tuvu nav tādas problēmas kā atbraucot uz Krieviju (kur pat alfabēts ir kirilicā...)

  +2 [+] [-]

, 2012-11-27 18:14, pirms 12 gadiem
Keep on rakstīja: Tie kas nevar tikt NHL, mauc uz khl vai citam zemākām līgam.. Tas ir fakts! Reali ir tikai daži no khl, kas varētu noturēties NHL!
NHL līmeni augstāk notur tikai dēļ pirmās maiņas katrā komandā. Dēļ tiem nedaudzjiem pasaules izredzētājiem, kam Dievs ir devis unikālas prasmes. Tagadējais SKA vai Maskavas Dinamo ar ļoti normāliem panākumiem varētu spēlēt NHL.

  +4 [+] [-]

, 2012-11-27 18:19, pirms 12 gadiem
PuLVeris rakstīja: It kā aizbraucot uz Ziemeļameriku eiropietim nebūtu problēmu. Spilgts piemērs ir Ozoliņš, kurš pielāgojās, bet palicis vecais labais sovjetiskais pilsonis, kamēr bērni dzimuši un auguši tajā vidē kļuvuši par amerikāņiem, kaut abi vecāki ir latvieši! Neviens tur neprasa, gribi mēs tev mācīsim latviešu, norvēģu vai krievu valodu! PIELĀGOJIES!
ja ozolinam beerni nemaak latviski tad tas ir tikai audzinaasanas jautaajums ozolina gimenee!!

  -1 [+] [-]

, 2012-11-27 19:21, pirms 12 gadiem
Kolhoza līgai jāaug un jāaug.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-11-27 20:00, pirms 12 gadiem
SensFan_4EVER rakstīja: es ņemtu sibīriju
dari tā! Tik iepriekš nopērc vāļinkus un pižiku - noderēs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-11-28 00:00, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: dari tā! Tik iepriekš nopērc vāļinkus un pižiku - noderēs!
šis perfekti raksturo Tavu izpratni un seklo domāšanu. Vēl tikai pietrūka pieminēt kaut ko saistībā ar dzeršanu. Turi buru

     [+] [-]

, 2012-11-28 00:05, pirms 12 gadiem
aigars076 rakstīja: šis perfekti raksturo Tavu izpratni un seklo domāšanu. Vēl tikai pietrūka pieminēt kaut ko saistībā ar dzeršanu. Turi buru
Tu gan esi aprobežots!

Es armijā biju dienvidUrālos (Čeļabinskas apgabalā) - izbaudīju ziemu. Pižiks un vāļenki tur tiešām ir noderīga lietas. Pieļauju, Sibīrijā - vēl noderīgākas lietas.

  -2 [+] [-]

, 2012-11-28 00:06, pirms 12 gadiem
kur esi gatavs spēlēt mentāli ,igaunijā ,somi par ātru?

     [+] [-]

, 2012-11-28 00:56, pirms 12 gadiem
Kharlamovs33 rakstīja: Muldoņa,to pašu var pateikt par lielāko daļu ZA spēlētāju pretējā virzienā.
Vienreiz beidz domāt četrstūraini,caur pasaku prizmu. Bet skatoties uz tavu runu,var redzēt ka esi tālu no tā.
Kādreiz palasi ko saka spēlētāji,pabira.
Hešeks,Jāgrs utt. Pa šiem gadiem ir gana teikts. Kā arī gana pieredzēts.
Teorija NHL spēlētājs > meistarīgāks par KHL spēlētāju ir fufelis.
Virkne spēlētāju (pabiru) ir devušies uz KHL no NHL un aplauzušies,pēc kā atgriezušies atpakaļ NHL un spēlē tur.
No spilgtākajiem

Eliteprospects.com - Mark Giordano
Eliteprospects.com - Anton Babchuk
Eliteprospects.com - Jiri Hudler
Eliteprospects.com - Ray Emery
Eliteprospects.com - Jaromir Jagr
Eliteprospects.com - Petr Sykora
Eliteprospects.com - Evgeni Nabokov
Eliteprospects.com - Antti Miettinen
Eliteprospects.com - Kyle Wellwood

Virkne no šiem (pabirām) izgāzās KHL,Rus hokejā.
Bet tagad atkal spēlē mekā.

Runas par to,ka tikai daži spētu spēlēt NHL arī ir pasakas.
Ja neskatās Rus juniorus,tad gandrīz visi kas devās no KHL uz NHL ir tur nostiprinājušies + -.
Kā vienīgo kas izgāzās varu minēt Širokovu.
pārējie 100% tikuši NHL,tāpēc tavai teorijai nav nekāda pamata.

Eliteprospects.com - Sergei Bobrovsky
Eliteprospects.com - Nikita Nikitin
Eliteprospects.com - Montréal Canadiens
Eliteprospects.com - Nikolai Kulemin

Tas pats Radulovs apliecināja,ka var būt pat NHL komandā rezultatīvākais.
Šis kadrs migrēja turp,atpakaļ vairākas reizes. Vienu sezonu bija rezultatīvākais Rangers spēlētājs.

Eliteprospects.com - Nikolai Zherdev

Malkins,Ovie,Bekstrēms ir retie,kas
Jaromir Jagr ir viens no visu laiku labākajiem hokejisties un uzskatīt, ka viņs izgāzās khl nu manuprāt ir gaužām nepareizi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-11-28 08:11, pirms 12 gadiem
Duucis rakstīja: Diemžēl tās NHL pabiras arī te neko nevar parādīt. Un tie kas te spēlē normāli tie arī tur spēlētu normāli. Protams ar izņēmumiem.
tiesi ta,ja paskaita visus labakos gan Khl,gan Nhl( plus nedaudz citas ligas), tad sanak tikai kadi 30 purni kurus var nosaukt par "stariem", un kuri ir vienadi labi gan tur,gan tur,gan ari starptautiskajos turniros. tas ka Nhl lielako daliu no "stariem" ir piesevinajis sev,ir jau cits stasts.

     [+] [-]

, 2012-11-28 12:47, pirms 12 gadiem
paturpinot komentāros izlasīto- spilgts piemērs mūsu pašu Daugaviņš, kurš RD nedz ir labākais komandā, nedz ar kko pārāku izceļas. Stabils 2-3 maiņas uzbrucējs RD un domājams būtu 3-4 maiņas spēlētājs khl augšgala komandās, un tāds viņš ir arī ir za..
pareizi kāds uzrakstīja, atšķirība starp nh un kh galvenokārt ir pirmajās maiņās, kur nhl nosmeļ eiropas spēlētāju krējumu + protams savējie kuri arī ir ar kvalitātes zīmi