Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kazahstānas izlases aizsargam otrā lielākā alga Kontinentālajā hokeja līgā

Agris Suveizda

Kazahstānas izlases aizsargam otrā lielākā alga Kontinentālajā hokeja līgā
Darens Dīcs (nr.44). Foto: hcbarys.kz

Krievu laikraksts Sport-Express publicējis Kontinentālās hokeja līgas lielāko garantēto algu īpašniekus nākamajā jeb 2021./22. g. sezonā. Virkne hokejistu gan vēl ir bez līguma nākamajai sezonai, un šis saraksts var mainīties.

Par jauno algu saraksta līderi kļuvis Čehijā dzimušais krievu izcelsmes uzbrucējs Dmitrijs Jaškins, kurš Maskavas "Dynamo" labā regulārajā sezonā 59 spēlēs sakrāja 60 (38+22) punktus un kļuva par līgas labāko snaiperi. Jaškina līguma vērtība no 95 miljoniem esot pieaugusi līdz 115 miljoniem rubļu jeb 1,3 miljoniem eiro. Toties līdera lomu zaudējis viņa kluba biedrs un līgas rezultatīvākais spēlētājs Vadims Šipačovs, kura alga no 120 miljoniem rubļu nokritusi līdz 95 miljoniem. Šipačovs noslīdējis uz trešo vietu.

Jaškins nākamo sezonu gan visdrīzāk aizvadīs Nacionālajā hokeja līgā – par viņu lielu interesi izrāda Arizonas "Coyotes", un Jaškina līgumā ir iekļauts punkts par sadarbības izbeigšanu NHL piedāvājuma gadījumā. Ja tā notiks, par jauno algu līderi kļūs Kazahstānas izlases naturalizētais kanādiešu aizsargs Darens Dīcs – Nursultanas "Barys" kapteiņa alga ir pieaugusi līdz 100 miljoniem rubļu jeb 1,1 miljonam eiro. Dīcs "Barys" aizvadījis četras sezonas, bet pirms tam viņš spēlēja Amerikas Hokeja līgā. Nacionālajā hokeja līgā Dīca rēķinā ir 13 spēles un pieci (1+4) punkti. Nākamā lielākā alga "Barys" ir citam naturalizētajam kanādietim - uzbrucējs Kērtiss Volks saņems 40 miljonus rubļu.

Starp 24 dārgākajiem spēlētājiem, kuri saņem vismaz 75 miljonus rubļu jeb 0,8 miljonus eiro, lielākā pārstāvniecība ir Ufas "Salavat Yulaev" – pieci spēlētāji. Tās rindās ir arī vislielāko algu saņemošais vārtsargs Juha Metsola, kura atalgojums šosezon būs 80 miljoni. Boba Hārtlija trenētajā Gagarina kausa ieguvējā Omskas "Avangard" lielāko algu saņem Aleksejs Jemeļins, kura līgums novērtēts ar 60 miljoniem rubļu. Jābilst gan, ka runa ir par garantētajām algām, nevis prēmijām un cita veida piemaksām – tā, piemēram, līgas grandā Sanktpēterburgas SKA ir 16 spēlētāji (pārliecinoši visvairāk līgā), kuru pamatalga ir vismaz 40 miljoni rubļu, bet lielākā alga ir "tikai" 60 miljoni.

Kontinentālajā hokeja līgā vairs nespēlēs Kazaņas "Ak Bars" uzbrucējs Džastins Azevedu, kurš iepriekšējā sezonā saņēma 80 miljonus rubļu, bet nākamo sezonu pavadīs Šveices klubā Cīrihes "Lions".

Desmit dārgākie spēlētāji

VSpēlētājsValstsPozīcijaKlubsRubļi
1.Dmitrijs JaškinsČehijaUzbrucējsDynamo M115 miljoni
2.Darens DīcsKazahstānaAizsargsBarys100 miljoni
3.Vadims ŠipačovsKrievijaUzbrucējsDynamo M95 miljoni
4.Tēmu HartikainensSomijaUzbrucējsSalavat Yulaev90 miljoni
5.Filips LārsensDānijaAizsargsSalavat Yulaev80 miljoni
Juha MetsolaSomijaVārtsargsSalavat Yulaev80 miljoni
7.Aleksejs MarčenkoKrievijaAizsargsLokomotiv75 miljoni
Andrē PētešonsZviedrijaUzbrucējsLokomotiv75 miljoni
Sergejs PlotņikovsKrievijaUzbrucējsMetallurg Mg75 miljoni
Vadims TkačovsKrievijaUzbrucējsTraktor75 miljoni

Izmantotie resursi:
https://www.sport-express.ru/hockey...

     [+] [-]

, 2021-05-19 22:13, pirms 3 gadiem
2 labākā līga pasaulē!

     [+] [-]

, 2021-05-20 12:14, pirms 3 gadiem
Varēja tabulā piemest klāt kolonu ar €, man pat negribās google traucēt un vaicāt pēc rubļa maiņas kursa.