Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Mogiļnijs: ""Admiral" uzdevums pirmajai sezonai - izslēgšanas spēles"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Mogiļnijs: ""Admiral" uzdevums pirmajai sezonai - izslēgšanas spēles"
Aleksandrs Mogiļnijs
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Jaunajā sezonā Kontinentālajā hokeja līgā debitēs divas komandas - Zagrebas "Medvescak" no Horvātijas un Vladivostokas "Admiral". Netālu no Japānas bāzētās komandas uzdevums pirmajai sezonai ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs, atklājis vienības prezidents Aleksandrs Mogiļnijs.

"Pateicoties koordinētam darbam, kluba pārstāvjiem īsā laika posmā izdevās atrisināt svarīgus jautājumus, un tagad varam mierīgā garā gatavoties savai pirmajai sezonai," sacīja Aleksandrs Mogiļnijs, Vladivostokas "Admiral" prezidents. "Darbam mums ir lieliski apstākļi; neaizmirsīsim, ka pirms dažiem gadiem tieši šeit pasaules čempionātam gatavojās Krievijas valstsvienība. Uzdevums pirmajai sezonai - iekļūšana izslēgšanas spēlēs. Pacentīsimies iepriecināt gan sevi, gan līdzjutējus."

"Ir nedaudz smieklīgi, ka nokļūšana līdz, piemēram, Vladivostokai prasa vairāk laika nekā lidojums uz Ameriku," atzina Rīgas "Dinamo" jaunpienācējs Kails Vilsons, kanādiešu centra uzbrucējs. Izbraukumā rīdzinieki pret "Admiral" spēkosies 29. septembrī, savukārt Rīgā komandas spēkosies 13. janvārī - 2014. gada pirmajā KHL mačā Latvijas galvaspilsētā.

Tāpat Mogiļnijs dalījās pārdomās par Iļjas Kovaļčuka sperto soli - pamest Ameriku un pievienoties Sanktpēterburgas SKA, ar kuru noslēgts līgums uz četrām sezonām. "Iļja izšķīrās par nopietnu soli. Ja šāda līmeņa spēlētājs aizbrauc no NHL un atgriežas dzimtenē, tad mūsu līgai tas ir liels pluss. Kovaļčuks nevienu neapmānīja - viņš pieņēma lēmumu lauzt kontraktu un aizbraukt. Kas tur pārsteidzošs? Kad viņi paņēma spēlētājus no mūsu līgas, neviens mūs nežēloja. Kāpēc tagad mums viņi būtu jāžēlo?" retoriski vaicāja bijušais uzbrucējs.

Mogiļnijs ir viens no slavenākajiem hokeja bēgļiem - pēc tam, kad uzbrucējs PSRS izlases sastāvā Zviedrijā kļuva par 1989. gada pasaules čempionu, viņš ar Bufalo "Sabres" pārstāvju palīdzību aizbēga uz Ziemeļameriku. Mogiļnijs visu turpmāko karjeru spēlēja ar 89. numuru. NHL viņš aizvadīja 990 spēles, gūstot 473 vārtus un sakrājot 1032 punktus. Labākajā sezonā krievu hokejists "Sabres" rindās 77 mačos izcēlās ar 76 vārtu guvumiem un 127 punktiem.

"Puišiem pašiem ir jāpieņem lēmums, bet mēs varēsim komentēt pēc tam. Kāpēc gan ne? KHL strauji aug, spēlētājiem ir labi apstākļi, visi grib dzīvot kopā ar ģimenēm. Jauniešiem Kovaļčuka spēle būs tāds pats piemērs kā manai paaudzei bija Borisa Mihailova, Sergeja Makarova un Igora Larionova spēle," uz jautājumu par to, vai tuvākajā laikā dzimtajās komandās varētu atgriezties Aleksandrs Ovečkins vai Jevgeņijs Malkins, atbildēja Mogiļnijs.

Izmantotie resursi:
Эксклюзивные новости российского и мирового...

  -1 [+] [-]

, 2013-07-18 16:11, pirms 11 gadiem
Nebūs. Un diemžēl Rīgai arī nē.

  +7 [+] [-]

, 2013-07-18 16:14, pirms 11 gadiem
Speletajiem ir labi apstakli? Klubos vrb bet sadzivee sorry Krievija un sadzive, ahaa, cik dzirdets laba ir ST.Peterburga un Moscow, parejais ir uzas!!
Ka tas ciekurs kurs speleja Avtomobilist, pateica ka kaju nespers krievijaa!

  +2 [+] [-]

, 2013-07-18 16:29, pirms 11 gadiem
Wsp velu veiksmi visiem ligas hokejistiem kuriem naksies lidot uz bez maz vai Japanu! Ceru ka shie lidojumi bus patikami! ;D

     [+] [-]

, 2013-07-18 17:06, pirms 11 gadiem
var novēlēt veiksmi šim klubam. tāpat viņi nav mūsu konferencē un līdz ar to nav tiešie konkurenti. vienīgais punktus var viens otram nedot.
rīgai pietrūkst vēl kāds dārgs uzbrucējs kā minimums dārziņa līmenī. ja tādu dabūs, tad maiņas var sakarīgi nokomplektēt. uz tiem abiem čehiem varēja netērēties.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-18 17:10, pirms 11 gadiem
Kurš nu būtu runājis,šis teikums no Mogiļnija mutes skan kā anekdote...kad viņi paņēma spēlētājus no mūsu līgas,neviens mūs nežēloja.Būtu labāk paklusējis pats bija pirmais ,kurš aizbēga uz ASV,ja nesabruktu PSRS impērija ,tad viņš atgriezties Krievijā nevarētu nekad.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-18 18:18, pirms 11 gadiem
Protams vienmēr esmu par Dinamo,un arī būšu droši vien. Bet kad paskatos uz mūsu kluba vadību.... bijušie politikāņi,baņķieri,bijušais čekists u.t.t. neviena sportista! Vladivostokā jauns klubs,it kā arī pie šprices jābūt kaut kādiem politikāņiem un tam llīdzīgi, jo nekādas tradīcijas klubam nav,bet nē - kluba prezidents bijušais hokeists,olimpiskais čempions u.t.t. Šādam klubam var redzēt nākotni.... bet mūsu Dinamo es neredzu nekādu nākotni.... P.S. Ļoti gribas kļūdīties.

     [+] [-]

, 2013-07-18 18:57, pirms 11 gadiem
muusejie rakstīja: Protams vienmēr esmu par Dinamo,un arī būšu droši vien. Bet kad paskatos uz mūsu kluba vadību.... bijušie politikāņi,baņķieri,bijušais čekists u.t.t. neviena sportista! Vladivostokā jauns klubs,it kā arī pie šprices jābūt kaut kādiem politikāņiem un tam llīdzīgi, jo nekādas tradīcijas klubam nav,bet nē - kluba prezidents bijušais hokeists,olimpiskais čempions u.t.t. Šādam klubam var redzēt nākotni.... bet mūsu Dinamo es neredzu nekādu nākotni.... P.S. Ļoti gribas kļūdīties.
Necel paniku , kur viņas nav.
Kluba prezidents, nav nekāds īpašnieks.
Ne visur Eiropā tiek ievazāts tāds amats, pēc būtības tas ir tāds galvenais ģenerālmenedžeris.
Klubi nepieder prezidentiem vai menedžeriem, kuri parasti ir hokeja cilvēki.
Īpašnieki tur gan maz bijušo hokejistu.
Admiral pieder šitam vīram - Магомедов, Зиявудин Гаджиевич.

  +2 [+] [-]

, 2013-07-18 19:11, pirms 11 gadiem
Ar tādu sastāvu kā Admiral var tikai pirmspēdējo vietu dabūt,vienīgās divas komandas,ar kurām Vladivostokai var būt konkurence-Avtomobilist un Vityaz.

     [+] [-]

, 2013-07-18 19:42, pirms 11 gadiem
Noyd rakstīja: Tad neklausies stulbibas, tu esi laikam viens no tiem dundukiem, kuri tic visam
ja jaa ja, kaa tad ...

     [+] [-]

, 2013-07-18 20:52, pirms 11 gadiem
mavaans rakstīja: Ar tādu sastāvu kā Admiral var tikai pirmspēdējo vietu dabūt,vienīgās divas komandas,ar kurām Vladivostokai var būt konkurence-Avtomobilist un Vityaz.
un Dinamo

     [+] [-]

, 2013-07-19 10:39, pirms 11 gadiem
coffijs rakstīja: Kurš nu būtu runājis,šis teikums no Mogiļnija mutes skan kā anekdote...kad viņi paņēma spēlētājus no mūsu līgas,neviens mūs nežēloja.Būtu labāk paklusējis pats bija pirmais ,kurš aizbēga uz ASV,ja nesabruktu PSRS impērija ,tad viņš atgriezties Krievijā nevarētu nekad.
Viņš aizbēga no PSRS, tad bija cita iekārta, citi laiki, Tu te netēmā spazmo onkul.