Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Krievija pirms spēlēm pret Latviju izsauc piecus NHL spēlētājus

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Krievija pirms spēlēm pret Latviju izsauc piecus NHL spēlētājus
"Colorado Avalanche" vārtsargs Semjons Varlamovs jau ieradies Krievijas nometnē
Foto: AP/Scanpix

"Mums ir nelielas problēmas ar NHL spēlētāju uzaicināšanu, jo jaunie IIHF noteikumi paredz, ka izsaukuma gadījumā viņus noteikti jāiekļauj sastāvā startam Pasaules čempionātā. Pagaidām tas attiecas uz diviem spēlētājiem," pirms "EuroChallenge" spēlēm pret Latviju teica Krievijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Zinetula Bilaļetdinovs.

Pirmajās četrās pārbaudes spēlēs Krievijas hokejisti izcīnījuši trīs uzvaras, divas reizes panākumu nodrošinot pēcspēles metienos. Cīņās pret vāciešiem piedzīvots zaudējums ar 3:4 un svinēta uzvara ar 3:2 (pēcspēles metienos), Slovākija pārspēta ar 2:1 (pēcspēles metienos) un 3:2.

Treniņnometne beigusies vārtsargam Vasilijam Košečkinam (“Severstaļ”), aizsargiem Andrejam Zubarevam (“Atlant”) un Jakovam Rilovam (CSKA), uzbrucējiem Romānam Ļudučinam (“Spartak”), Denisam Abduļinam (“Avtomobilist”), Mihailam Varnakovam (“Torpedo”), Jevgeņijam Skačkovam (“Ak Bars”), Igoram Musatovam (“Atlant”) un savainotajam Iļjam Zubovam.

“Kopumā esmu apmierināts ar pirmajām pārbaudes spēlēm, tikai otrajā cīņā pret slovākiem trešajā trešdaļā ielaidām divas ripas. Jau teicu hokejistiem, ka jāspēlē līdz galam. Citādi visi centās, “ teica Bilaļetdinovs. “No aizsargiem stabili spēlēja jaunie Čudinovs un Kiseļevičs. Spējīgi puiši, tikai jāstrādā. Esmu apmierināts, kā nospēlēja Rjasenskis, Birjukovs ar Medvedevu. Neapbēdināja neviens.”

Piektdien, 20. aprīlī, un sestdien, 21. aprīlī, Krievija izbraukumā Rīgā divas reizes spēlēs pret Teda Nolana vadīto Latvijas valstsvienību, kura izcīnījusi divas uzvaras pēc kārtas.

“Uz Rīgu ņemsim hokejistus, kuri šobrīd trenējas Novogorskas bāzē. Viņu vidū ir Terešenko, Žerdevs, Ņikuļins, Korņejevs, Zaripovs. Paskatīsimies, kādā gatavībā ir NHL spēlētāji, varbūt paņemsim viņus līdzi.”

Pavisam uz Krievijas nometni izsaukti pieci NHL spēlētāji – aizsargi Aleksejs Jemeļins un Ņikita Ņikitins, uzbrucējs Nikolajs Kuļomins, vārtsargs Semjons Varlamovs un Aleksandrs Burmistrovs.

Pirmajiem trijiem vēl nav līgumu nākamajai sezonai, tāpēc viņu vieta valstsvienībā nav garantēta. Citādi ir ar Varlamovu un Burmistrovu, jo jaunie Starptautiskās ledus hokeja federācijas noteikumi paredz, ka izsauktos NHL spēlētājus ar derīgiem līgumiem noteikti jāiekļauj izlasē.

“Pirmo reizi sastopos ar tādu noteikumu,” atzīst Krievijas valstsvienības galvenais treneris. “Uzskatu, ka tas ir netaisnīgs. Mēs uzaicinām puišus uz nometni. Var gadīties visādi...Nav labi piemērot tādas prasības.”

Varlamovs jau ir pievienojies izlasei un pirmdien sāks treniņus. Bilaļetdinovs cer, ka Pasaules čempionātā komandai varēs palīdzēt arī Jevgeņijs Malkins.

Izmantotie resursi:
Хоккей на AllHockey.Ru - Билялетдинов:...

Pasaules čempionāta grupu turnīrā Krievija izcīnīs

  • 95

  • 248

  • 73


  +3 [+] [-]

, 2012-04-16 17:26, pirms 12 gadiem
Kā tad ir: izsauc vai uzaicina?

 +16 [+] [-]

, 2012-04-16 17:28, pirms 12 gadiem
Krieviem tūlīt pievienosies arī Malkins,iespejams arī Kovaļčuks un Ovečkins,krievi noteikti uzstādīs sev vienu mērķi čempionātam,uzvarēt to!

  +5 [+] [-]

, 2012-04-16 17:28, pirms 12 gadiem
Droši vien pārbijušies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2012-04-16 17:35, pirms 12 gadiem
Irbe izstāstīs Cipulim Varlamova vājās vietas un Semjons tiks degradēts atpakaļ uz NHL.

  +5 [+] [-]

, 2012-04-16 17:36, pirms 12 gadiem
Kharlamovs 32 rakstīja: NHL neprāts un nahalība jaunā līmenī. Fāzels pērkamā ku.e. Kam vēl IIHF piekāpsies NHL līgas priekšā ?
Fāzelam jau nav īpašu variantu kā vien piekāpties NHL prasībām. Viņam vajag NHL spēlētājus savos pasākumos, jo bez tiem interese par šiem pasākumiem (un attiecīgi visi TV reitingi) būs stipri mazāka. Sponsoru un naudas jautājums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-04-16 17:39, pirms 12 gadiem
Var jau arī gadīties kāds kašķis un neapmirinātība ar spēlētā fizisko un attieksmi. Var jau būt arī ,ka tas NHL spēlētājs trenerim liekas sliktāks ,kā citas līgas pārstāvis ,karo4 pilnīgs stulbums.

  +4 [+] [-]

, 2012-04-16 17:46, pirms 12 gadiem
Pavisam uz Krievijas nometni izsaukti pieci Krievijas spēlētāji <- var ari būt citu valstu pārstāvji ?

     [+] [-]

, 2012-04-16 18:29, pirms 12 gadiem
nullo4ka rakstīja: Var jau arī gadīties kāds kašķis un neapmirinātība ar spēlētā fizisko un attieksmi. Var jau būt arī ,ka tas NHL spēlētājs trenerim liekas sliktāks ,kā citas līgas pārstāvis ,karo4 pilnīgs stulbums.
pilnigi piekritu visi neder pasaules cempionatam biezi kads eiropas hokejists ir labaks par nhlieti
Slēpts komentārs: Sportiskais Kobolds
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-04-16 18:50, pirms 12 gadiem
pakrati dinduli rakstīja: Uzzināja par iespējamo Ivanāna spēlēšanu, tā uzreiz papildspēkus sasauca krievi
Labs! Bez Artjuhina vēl būs Svitovs jāņem,lai šie par diviem meģina Raiču vinnēt!

  +8 [+] [-]

, 2012-04-16 18:51, pirms 12 gadiem
Kharlamovs 32 rakstīja: NHL neprāts un nahalība jaunā līmenī. Fāzels pērkamā ku.e. Kam vēl IIHF piekāpsies NHL līgas priekšā ?
Kharlamov, nomierinies. Gan jau KHL arī tuvākajos gados varēs pakačāt pravas IIHF. Pēc tam, kad līgai būs pievienojušies Milānas "Vipers", Zagrebas "Medveščak", Tokyo "Sushi & sashimi", Šanhajas "Dog eaters", Johannesburgas "Sunburners", Deli "Cricketists", Melburnas "Kangaroos", Velingtonas "Haka Dancers" un citi projekti, KHL kļūs par ievērojamu spēku, ar kuru Fāzelam nāksies rēķināties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-16 18:57, pirms 12 gadiem
modriitis rakstīja: Kharlamov, nomierinies. Gan jau KHL arī tuvākajos gados varēs pakačāt pravas IIHF. Pēc tam, kad līgai būs pievienojušies Milānas "Vipers", Zagrebas "Medveščak", Tokyo "Sushi & sashimi", Šanhajas "Dog eaters", Johannesburgas "Sunburners", Deli "Cricketists", Melburnas "Kangaroos", Velingtonas "Haka Dancers" un citi projekti, KHL kļūs par ievērojamu spēku, ar kuru Fāzelam nāksies rēķināties.
manuprat nhl tada veida censas palielinat savu speletaju skaitu pc jo pedejos gados khl speletaji daudzas izlases vinus jau parsita
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-04-16 19:24, pirms 12 gadiem
Kharlamovs 32 rakstīja: Zini,te ir nedaudz cita situācija. Un NHL spēlētāju piesaiste tiek apgrūtināta ar šo lēmumu.
Trenerim tiek liegta iespēja pārbaudīt spēlētājus treniņnometnē. Variēt sastāvu un izvēlēties labākos.
Reitingi reitingiem,bet piekāpties kam tādam ir neprāts.

Ko darīs Kanāda,ASV ? Izsauks to noteikto kandidātu skaitu un pārējos nevarēs pārbaudīt ? Vai viņi varēs pieteikt dalībai visus izsauktos ?
Kanādai un ASV nekad arī nevāc liekus spēlētājus,tiek nosaukts sastāvs no tiem ,kas piekrīt un bez gatavošanās mauc pāri okeānam.Arī uz OS turnīru ir stingri noteikumi ,jo sastāvs jāpaziņo laicīgi un izmaiņas drīkst veikt tikai traumu gadījumā ,pietam stingri pārbauda ,vai tiešām ir trauma.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-04-16 21:04, pirms 12 gadiem
Vienkārši nobijās no Mārtiņa Cipuļa.

     [+] [-]

, 2012-04-17 00:52, pirms 12 gadiem
narko4s rakstīja: Krieviem tūlīt pievienosies arī Malkins,iespejams arī Kovaļčuks un Ovečkins,krievi noteikti uzstādīs sev vienu mērķi čempionātam,uzvarēt to!
a Krievijai kādā turnīrā ir bijis ar kāds cits mērķis nevis tikai uzvara!!!!???

     [+] [-]

, 2012-04-17 15:09, pirms 12 gadiem
hmm... Zviedriem ar labs papildinājums būs no Canucks brāļi Sedīni! Jo Vankūvera sērijā jau 3:0 zaudē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja