Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Arī Norvēģijas "Oilers" vēlas pievienoties KHL

Agris Suveizda

Arī Norvēģijas "Oilers" vēlas pievienoties KHL
KHL prezidents Aleksandrs Medvedevs
Foto: RIA Novosti/Scanpix Sweden

Norvēģijas klubs Stavangeras "Oilers" esot nosūtījis Kontinentālajai hokeja līgai (KHL) vēstuli ar vēlmi kļūt par līgas biedru, portālam Izvestia.ru apstiprināja KHL Hokeja operāciju viceprezidents Vladimirs Šalajevs. Viņš gan piebilda, ka vēstule pagaidām neko nenozīmē - līga vēl nav iepazinusies ar "Oilers" projektu, līdz ar to iespējamais process vēl ir pašā sākumposmā.

"Vēstule ar līgas prezidenta vārdu no norvēģiem ir pienākusi, bet runāt par to, ka jau notiek pieteikuma izskatīšana un ir sākta oficiāla pārbaudes procedūra, kā tagad Gdaņskā, pagaidām vēl nevaram," sacīja Vladimirs Šalajevs. "Runa nav tikai par norvēģu klubu interesi KHL - arī līgai tāpat ir jābūt ieinteresētai pieņemt skandināvu klubu. Ir nepieciešams pārliecināties par arēnas, infrastruktūras atbilstību un citiām prasībām, kas aprakstītas 102 līgas reglamenta lappusēs. Galvenais šķērslis Eiropas klubu dalībai KHL neapšaubāmi ir budžeta trūkums, taču bez tā ir arī citas problēmas, kas saistītas ar infrastruktūru, loģistiku, organizāciju un tā tālāk."

"Pēdējā laikā Norvēģijā, kur šobrīd atrodos, patiešām aktīvi tiek apspriests jautājums par viena kluba iestāšanos KHL. Federācijas pārstāvji ar mani konsultējās šajā jautājumā," portālam teica Aleksandrs Smirnovs, kurš ilgus gadus gan kā spēlētājs, gan kā treneris bijis Norvēģijas hokeja sistēmā. "Kā saprotu, uz šīs komandas bāzes tiks iespēlēti hokejisti valsts izlasei - šeit saprot, ka KHL šobrīd ir vislabākais līmenis Eiropas hokejā. Norvēģija pēdējo piecu gadu laikā uz pasaules skatuves rāda stabilus rezultātus un bez atlases cikla kvalificējās 2014.gada olimpiādei. Bet tālākai valsts hokeja attīstībai sporta ierēdņi izskata variantu par vienas komandas iestāšanos KHL, kas būtu izveidota uz spēcīgākā kluba bāzes."

"Norvēģijā daudzās komandās mūziku pasūta somu un zviedru hokejisti. Ir arī kanādieši, bet krievu šeit praktiski nav. Hokeja līmenis pēdējo divu gadu laikā ir ievērojami audzis, bet iestāšanās KHL kļūtu par papildus grūdienu hokeja līmeņa un tās popularitātes augšanai valsts teritorijā un pasaulē," sacīja bijušais "Viking" uzbrucējs Aleksandrs Jermačenkovs. "Šeit ir pavisam cits hokejs. Nedomāju, ka zviedri vai norvēģi steigsies ar lēmuma pieņemšanu par iestāšanos KHL, pie tam Zviedrija pastāvīgi sadarbojas ar NHL. Tiklīdz parādās labs spēlētājs, viņu uzreiz savāc aiz okeāna. Tur šī sistēma ir sakārtota un labi darbojas. Vietējiem nav raksturīgas radikālas pārmaiņas, piemēram, tādas kā iestāšanās KHL."

Stavangeras "Oilers" Norvēģijas čempionāta play-off turnīrā ar desmit punktiem pagaidām ieņem ceturto vietu astoņu komandu konkurencē. "Oilers", salīdzinājumā ar līderēm, kuras ir trīs punktu attālumā, gan ir viena spēle rezervē. Kā vēsta Izvestia.ru, "Oilers" budžetu lielākoties nodrošina somu uzņēmējs Harti Kristola. Stavangeras kluba budžets, raksta portāls, pēc neoficiālas informācijas esot 5.4-7.0 miljonu latu lielumā.

Izmantotie resursi:
Известия
Norges Ishockeyforbund

1 2 3 4 5 153 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +17 [+] [-]

, 2013-03-16 12:49, pirms 12 gadiem
Labāk norvēģi, nekā kaut kāda Ņižņekamska un Habarovska
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: 9999999999

  -1 [+] [-]

, 2013-03-16 12:55, pirms 12 gadiem
cirks turpinas geografiski jau nav tas trakakais Norvegija, ir absurdakas idejas ari bijusas, bet nu krievs pleesiisies pushu kamer neizveidos vispasaules (iznemot hokeja launuma sakni Z-Ameriku) liigu...tas jau paliek arpratigi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-03-16 12:58, pirms 12 gadiem
9999999999 rakstīja: visi redz varenas khl ligas perspektivu. apsveiksim norvegus ar labo izveli. ceresim ka vini ienem rd vietu
ja es sapratu pareizi to, kā Tu to biji domājis, tad Tu esi reāls dalbs

  +2 [+] [-]

, 2013-03-16 13:00, pirms 12 gadiem
Nu vienīgais variants kā es ar savu viedokli redzu centrāliropas un rietumeiropas komandu pievienošanos Kontinentālajai Hokeja Līgai ir ja Medvedevs nopietni sāks apsvērt KHL komandu neatkarīgu finansējumu (nevis līgas ģenerālsponsoru), nodalītas konferences starp Āzijas komandām un Eiropas un tai pietuvinātajām komandām (lai ierobežotu cilvēciski nežēlīgos un sportiskās formas ietekmējošos pārlidojumus), kā arī komandu algu budžetu griestus visiem vienā līmenī.

Ja kaut 2 no šīm lietām realizētos, tad iespējams šis "pasākums" kļūtu nopietnāks un tehniski pārdomātāks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: žirga88

  -2 [+] [-]

, 2013-03-16 13:24, pirms 12 gadiem
ogreskijs rakstīja: cirks turpinas geografiski jau nav tas trakakais Norvegija, ir absurdakas idejas ari bijusas, bet nu krievs pleesiisies pushu kamer neizveidos vispasaules (iznemot hokeja launuma sakni Z-Ameriku) liigu...tas jau paliek arpratigi
nevis cirks, bet varenas khl cels preti uzvarai un pasaules hokeja dominantes statusam. saprotu ka nacionala kolhoza faniem to ir gruti pienemt bet samierinieties ar faktu ka khl ir nakotne, bet nhl ta ir vesture

  +2 [+] [-]

, 2013-03-16 13:30, pirms 12 gadiem
Kubiklv rakstīja: Pašlaik pošamies lielajam ceļam, lielāks info būs Dinamo spēles rakstā! HEY, HEY, HEY
Hey, hey - vēl nav atlaidis no vakardienas, paspēji jau iecirst 2l vanadziņu! .

  -1 [+] [-]

, 2013-03-16 13:32, pirms 12 gadiem
Es joprojām esmu dziļā neizpratnē kāpēc visas Skandināvijas valstis + Somija neizveido savu līgu, tā viņi normālā ātrumā aizies garām KHL, kur ir problēma?

  -2 [+] [-]

, 2013-03-16 13:35, pirms 12 gadiem
Brazilijas Sanpaulū ari gribot spēlēt KHL

     [+] [-]

, 2013-03-16 13:36, pirms 12 gadiem
Šanhajas 'Shenhua" ar ir izteicis velmi pievienoties

  -1 [+] [-]

, 2013-03-16 13:40, pirms 12 gadiem

Kas tik nav stājies KHL?
Beigās ir tikai iestājušies tie klubi, kur kontrolpaketes iegūt ir izdevies krieviem. Vai ''Oilers'' kontrolpakete pieder krieviem?

     [+] [-]

, 2013-03-16 13:42, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja:
Kas tik nav stājies KHL?
Beigās ir tikai iestājušies tie klubi, kur kontrolpaketes iegūt ir izdevies krieviem. Vai ''Oilers'' kontrolpakete pieder krieviem?
Klausies, ir kkadi plāni skandināviem savā starpā kaut ko saveidot, pirms gada kaut ko dāņi ar norvēģiem runājuši, bet laikam nav bijis nopietni.

  -1 [+] [-]

, 2013-03-16 13:42, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Es joprojām esmu dziļā neizpratnē kāpēc visas Skandināvijas valstis + Somija neizveido savu līgu, tā viņi normālā ātrumā aizies garām KHL, kur ir problēma?
Somi un zviedri nevēlās čakarēt savas itin labi nostādītās hokeja sistēmas, un viņiem nav ambīciju kādu panākt vai apsteigt. Viņi arī bez visādām apvienotām līgām dominē hokeja pasaulē. Kāpēc viņiem tagad būtu jāuzņemas kādi neparedzami riski, kas viņu patreizējo dominanci var sagraut?

     [+] [-]

, 2013-03-16 13:44, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Klausies, ir kkadi plāni skandināviem savā starpā kaut ko saveidot, pirms gada kaut ko dāņi ar norvēģiem runājuši, bet laikam nav bijis nopietni.
Plāni skandināviem (īpaši dāņiem un norvēģiem) parādās ik pa laikam, bet tie samērā ātri noplok manis iepriekšējā komentārā rakstītā iemesla dēļ.

     [+] [-]

, 2013-03-16 13:46, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Somi un zviedri nevēlās čakarēt savas itin labi nostādītās hokeja sistēmas, un viņiem nav ambīciju kādu panākt vai apsteigt. Viņi arī bez visādām apvienotām līgām dominē hokeja pasaulē. Kāpēc viņiem tagad būtu jāuzņemas kādi neparedzami riski, kas viņu patreizējo dominanci var sagraut?
Bet ja viņiem būtu iespēja tā spert soli vēl uz priekšu, kāpēc to neizmantot?
Lai gan, dāņiem un norvēģiem tā hokeja sistēma pēdējos gados sāk nest kaut kādus augļus, iespējams viņiem vispirms būtu jāsasniedz Zviedrijas/Somijas līmenis hokejā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-03-16 13:49, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Bet ja viņiem būtu iespēja tā spert soli vēl uz priekšu, kāpēc to neizmantot?
Ko nozīmē spert soli uz priekšu gadījumā, kad sistēma jau ir soli priekšā vairums citu hokeja sistēmu? Reformas reformu pēc?
Patreiz somu un zviedru hokeja pozīcijas pasaulē nekas neapdraud, atšķirībā un dāņu un norvēģu pozīcijām.

     [+] [-]

, 2013-03-16 13:50, pirms 12 gadiem
Volx rakstīja: Lasi oriģinālu. NOR līga ir viena no nabadzīgākajam Eiropa un tiesi tāpec viņi nepiedalās European Trophy. Viņi tika aicinati, bet ar savu autobusu viņi nevar aizbraukt talāk par Zviedriju
Kur kur tas ir? Neticu.

     [+] [-]

, 2013-03-16 13:51, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ko nozīmē spert soli uz priekšu gadījumā, kad sistēma jau ir soli priekšā vairums citu hokeja sistēmu? Reformas reformu pēc?
Patreiz somu un zviedru hokeja pozīcijas pasaulē nekas neapdraud, atšķirībā un dāņu un norvēģu pozīcijām.
Norvēģus kāds no aizmigures šobrīd apdraud? Reāla 9. vieta ar drošu pārsvaru. Daņiem varbūt tā situācija ir savādāka, bet pēc u-18 rezultātiem spriežot elitē vēl kādu laiku turēsies. Hokeja dīķis jau tā ir mazs, labāk kooperēties.

     [+] [-]

, 2013-03-16 13:52, pirms 12 gadiem
Volx rakstīja: Lasi oriģinālu. NOR līga ir viena no nabadzīgākajam Eiropa un tiesi tāpec viņi nepiedalās European Trophy. Viņi tika aicinati, bet ar savu autobusu viņi nevar aizbraukt talāk par Zviedriju
Tieši tā.
Cik zinu, tad NOR hokeja federācija ir tādā kā pabērna lomā, attiecībā pret lielāko daļu citu viņu ziemas veida federācijām.
Varbūt ''Oilers'' ar šādu soli vēlas panākt, ka lai NOR sporta funkcionāri vairāk uzmanības pievērš hokejam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-03-16 13:56, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Norvēģus kāds no aizmigures šobrīd apdraud? Reāla 9. vieta ar drošu pārsvaru. Daņiem varbūt tā situācija ir savādāka, bet pēc u-18 rezultātiem spriežot elitē vēl kādu laiku turēsies. Hokeja dīķis jau tā ir mazs, labāk kooperēties.
Norvēģu hokeja sistēma balstās uz zviedru labvēlību (tāpat kā Latvijas uz krievu un baltkrievu), bet šādas pozīcijas nekad nav garantētas. Drošas pozīcijas var būt tikai,ja pašiem ir stiprs nacionālais čempionāts. Dāņiem esot neslikts pašmāju čempionāts, bet viņiem esot milzu problēmas ar klubu finansējumu.

  -2 [+] [-]

, 2013-03-16 13:57, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Norvēģu hokeja sistēma balstās uz zviedru labvēlību (tāpat kā Latvijas uz krievu un baltkrievu), bet šādas pozīcijas nekad nav garantētas. Drošas pozīcijas var būt tikai,ja pašiem ir stiprs nacionālais čempionāts. Dāņiem esot neslikts pašmāju čempionāts, bet viņiem esot milzu problēmas ar klubu finansējumu.
Tāpēc ka tur futbols norij lauvas tiesu sponsoru, kas vispār ir ar tām ziemeļu valstīm ar to futbola kultu, tā ir māžošanās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-16 14:00, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Tāpēc ka tur futbols norij lauvas tiesu sponsoru, kas vispār ir ar tām ziemeļu valstīm ar to futbola kultu, tā ir māžošanās.
NOR futbolā pavisam noteikti ir daudz stiprākas tradīcijas un panākumi, atšķirībā no hokeja. Par zviedriem un dāņiem pat nerunājot, kuri dominē futbola pasaulē.
1 2 3 4 5 153 komentāri