Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Rīgas "Dinamo" pirmais pretinieks cer, ka drīzumā atcels karantīnu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rīgas "Dinamo" pirmais pretinieks cer, ka drīzumā atcels karantīnu
Nursultanas "Barys" spēlētāji. Foto: hcbarys.kz

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Nursultanas "Barys" prezidents Boriss Ivaniščevs saglabā optimismu un cer, ka pēc 16. augusta Kazahstānā atļaus rīkot sporta pasākumus, līdz ar to mājas spēles varēs aizvadīt dzimtenē.

Koronavīrusa pandēmijas dēļ Kazahstānā no 5. jūlija līdz 16. augustam ir aizliegts aizvadīt sporta pasākumus, bet komanda jau trenējas un gatavojas jaunajā sezonai. KHL kalendārs sastādīts tā, lai kazahu komanda sezonu sāktu izbraukumā. 3. septembrī sezonas atklāšanas mačā Rīgas "Dinamo" uzņems Nursultanas "Barys".

Koronavīrusa pandēmijas izraisīto ceļošanas ierobežojumu dēļ domā par to, kur aizvadīt mājas spēles - tika ziņots, ka "Barys" vienojies ar Krievijas klubu "Ak Bars" par mājas spēļu aizvadīšanu Kazaņā, taču šī informācija vēl nav oficiāli apstiprināta. Kazahi joprojām cer, ka Kazahstānā ierobežojumi tiks atviegloti un varēs spēlēt Nursultanā. Pirmā mājas spēle nozīmēta 10. septembrī pret Pekinas "Kunlun Red Star".

"Mums [epidemioloģiskā] situācija uzlabojas. Karantīna tiek atvieglota, domāju, ka to atcels. Protams, vēlamies spēlēt mājās, laiks vēl ir," saka Kazahstānas kluba prezidents Boriss Ivaniščevs.

Kā jau ziņots, otrdien visas Kazhastānas komandas atteicās no dalības Krievijas līgās MHL un VHL, tostarp Karagandas "Saryarka", ko pagājušajā sezonā trenēja Latvijas speciālists Leonīds Tambijevs.

"Tas lēmums attiecas tikai uz VHL un MHL, jo tur komandas brauc ar autobusiem un vilcieniem, bet robežas tagad ir slēgtas. Mēs piedalīsies KHL, jo lidojam ar čarteru," informē Nursultanas "Barys" prezidents.

Worldometers.info apkopotie dati liecina, ka Kazahstānā situācija tiešām uzlabojas. Nacionālais rekords (1962 jauni slimnieki) tika sasniegts 9. jūlijā, kopš 5. augusta (1062) gadījums skaits ar katru dienu samazinās, bet šodien tika paziņots par 691.

Izmantotie resursi:
tass.ru