Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Dārziņš: "Pats sev liekus jautājumus centos neuzdot"

Jānis Celmiņš

Dārziņš: "Pats sev liekus jautājumus centos neuzdot"
Lauris Dārziņš
Foto: AFP / Scanpix

„Par „Traktor” kluba interesi uzzināju jau pirms ilgāka laika, šķiet kādām desmit dienām, bet dienu pirms parādījās oficiāla ziņa medijos aģents jau zvanīja un teica, ka viss notiek,” pēc pārejas uz Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) klubu Čeļabinskas "Traktor", sarunā ar portālu Sportacentrs.com pastāstīja Lauris Dārziņš.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokeja izlases kapteinis Lauris Dārziņš, kurš aizvadītajā sezonā spēlēja Kontinentālās Hokeja līgas klubā Kazaņas "Ak Bars", vienojies par sadarbību ar Čeļabinskas "Traktor". Vai jau pametot Kazaņu, latvietis nojautis, ka šajā pilsētā nepaliks, Dārziņš atbild noraidoši. „Nē, nebija tā. Pats sev liekus jautājumus centos neuzdot, bet man bija spēkā līgums, ko arī respektēju. Biju gatavs, ka varu tikt aizmainīts, jo tādas bija „Ak Bars” tiesības,” atbild Lauris Dārziņš.

Vienošanās ar Čeļabinskas komandu, kas pagājušajā sezonā spēja aizspēlēties līdz Gagarina kausa finālam, panākta uz vienu sezonu (ar "Ak Bars" hokejistam bija līgums vēl uz vienu sezonu, tādejādi hokejists tika aizmainīts uz "Traktor", saglabājot līguma termiņu). „Es pats tajā visā pārāk neiedziļinos. Ir noticis maiņas darījums, un šobrīd esmu gatavs doties uz Čeļabinsku. Es arī necenšos pats sevi šaustīt ar jautājumu, kāpēc Kazaņa mani nepaturēja. Ja tagad sāktu šo jautājumu komentēt, tā būtu filozofēšana. Es varu būt pagodināts, ka interesi par mani izrādīja KHL vicečempioni. Var runāt daudz un dikti, taču sportā visu izsaka rezultāts. Ja „Traktor” komanda pabeidza čempionātu otrajā vietā, tad tas izsaka daudz,” saka Latvijas izlases kapteinis, piebilstot, ka bijusi interese arī no citiem KHL klubiem, kopumā četriem.

Jāatgādina, ka iepriekš bija parādījusies informācija, ka Dārziņš varētu atgriezties Rīgas "Dinamo" rindās. Pašam hokejistam gan grūti spriest, cik tuvu viņš bijis tam, lai atkal pielaikotu Rīgas komandas kreklu. „Grūti spriest… Man bija jārēķinās, ka man ir līgums ar „Ak Bars”, tāpēc pašam lemt tiesības bija pavisam nelielas. Ja klubu pārstāvji nespēja vienoties par manu atgriešanos Rīgā, tad acīmredzot kaut kas nesanāca,” secina hokejists.

Kā hokejistam patīk Čeļabinska? „Ko tad mēs hokejisti redzam? Halle, ģērbtuve un viesnīca, viss. Kazaņā bija vairāki Čeļabinskas hokeja skolas audzēkņi, no kuriem dzirdēju tikai labas atsauksmes. Skaidrs, ka būs nepieciešams laiks, lai iedzīvotos – man, ģimenei. Vienmēr esmu saņēmis atbalstu no ģimenes, un ģimene noteikti man dosies līdzi. Viņi man ir malači,” nosaka Dārziņš, kurš brīvdienas pavada aktīvi sportojot. Hokejists brīvajā laikā uzspēlē gan tenisu, gan golfu.

Aizvadītajā sezonā 28 gadus vecais latviešu uzbrucējs "Ak Bars" rindās nospēlēja 28 spēles, kurās izcēlās ar četriem vārtu guvumiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm. Gagarina kausa izcīņā Dārziņš deviņās spēlēs guva četrus vārtus.

  +9 [+] [-]

, 2013-06-12 17:56, pirms 11 gadiem
Lai veicas

  -1 [+] [-]

, 2013-06-12 18:11, pirms 11 gadiem
Veiksmi, bet tomēr žēl. Cerēju, ka atgriezīsies Dinamo un šogad sastāvs būs stipri spēcīgas, bet nu nekā!

  +5 [+] [-]

, 2013-06-12 18:13, pirms 11 gadiem
Man domāt, ka spēlētājs ne vienmēr var pats izlemt, KUR spēlēs, bet viņa paša rokās ir tas, KĀ spēlēs. Lai izdodas! Un gaidam izlasē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-06-12 18:17, pirms 11 gadiem
Žēl, ka nepārcēlās uz Rīgu, bet, ja Rīgas variants atkrita, tad liels prieks par šo variantu, jo faktiski viņš ir nokļuvis šobrīd vēl spēcīgākā klubā, nekā iepriekš!

  +2 [+] [-]

, 2013-06-12 18:18, pirms 11 gadiem
vārbūt šamejam izdodas pacelt gagarinu?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-06-12 19:28, pirms 11 gadiem
dale rakstīja: Ja klubu pārstāvji nespēja vienoties par manu atgriešanos Rīgā, tad acīmredzot kaut kas nesanāca

Kaapeec nevar tieshi pateikt, es esmu daargs
Tas taču tāpat zināms...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-06-12 21:03, pirms 11 gadiem
Tractor Vissmaz Dārziņam ir iespeja uzvaret gagārinu

  +6 [+] [-]

, 2013-06-12 21:13, pirms 11 gadiem
Dārziņš-Kontiola-Kuzņecovs
Jaudīgi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-06-12 23:17, pirms 11 gadiem
Ak Bars, pec uzvardiem ir pats specigakais klubs visa KHL. Kaut vai skataqs pec, ka visi Ak Bars speletaji ir kaut reizi spelejusi savas valsts izlase.
Janmat rakstīja: Žēl, ka nepārcēlās uz Rīgu, bet, ja Rīgas variants atkrita, tad liels prieks par šo variantu, jo faktiski viņš ir nokļuvis šobrīd vēl spēcīgākā klubā, nekā iepriekš!

  -1 [+] [-]

, 2013-06-12 23:22, pirms 11 gadiem
Ka tad, ceri vairak!!!
Darzins, Dugins, Antipovs
NormundsSejejs_Highlights rakstīja: Dārziņš-Kontiola-Kuzņecovs
Jaudīgi