Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Ābols: "Spēles dienā hokejistiem nedrīkst dot naudu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ābols: "Spēles dienā hokejistiem nedrīkst dot naudu"
Artis Ābols
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Rīgas "Dinamo" iepriekšējo divu sezonu galvenais treneris Artis Ābols (42) patlaban ir bez darba. Mūsu speciālists uzskata, ka nav vērts veikt pārrunas pirms skaidrības par kluba finanšu situāciju. Latviešu treneris jūtas līdzatbildīgs par neveiksmīgo iepriekšējo sezonu, bet nekomentē baumu par savu iespējamo pārcelšanos uz Toljati.

Ir runas, ka Ābols jau apstiprināts Toljati "Lada" galvenā trenera palīga amatā... "Labi, ka par mani ir kādas runas. Patīkami. Šo baumu es nekomentēšu," saka treneris. "Man nav kontrakta arī ar "Dinamo", šobrīd grūti veikt kādas pārrunas, ņemot vērā pašreizējo situāciju. Klubam pagarināja termiņu nepieciešamo dokumentu savākšanai. Kamēr nav atrisināts globālais jautājums par finansējumu, nav vērts apspriest citas lietas."

Finanšu situācija aizvadītajā sezonā ietekmēja Rīgas "Dinamo" sportiskos rezultātus. "Tā situācija mums noteikti nepalīdzēja, kaut gan man netīk neveiksmes skaidrot ar algas izmaksas problēmām. Ilgi nemaksāja, tas ietekmēja puišus. Reiz aizvadījām briesmīgu maču Helsinkos - tieši tajā dienā mums samaksāja, naudu iedeva, bet mēs nospēlējām drausmīgi. Spēles dienā nedrīkst dot naudu," atzīst Artis Ābols un norāda arī uz citiem iemesliem, kas veidoja rezultātu. "Sezonas sākumā bija liela nenoteiktība, ģenerālmenedžerim Normundam Sējējam neizdevās dabūt tos spēlētājus, kurus viņš gribēja. Pustukšas tribīnes arī ietekmēja, puiši to uztvēra ļoti, pazuda enerģija, un tas tūlīt bija jūtams. Varu saprast līdzjutējus, kuri vēlas pozitīvas emocijas, taču mēs tādas diemžēl nevarējām sniegt."

Kā zināms, aizvadītajā KHL sezonā "Dinamo" izcīnīja 12. vietu starp 14 komandām Rietumu konferencē. Latvijas galvaspilsētas klubs otro reizi septiņu gadu laikā neiekļuva izslēgšanas spēlēs, līdz ar to par Gagarina kausu cīnījās citas vienības.

"Arī es esmu atbildīgs par to, ka sezonas sākumā mēs neieguvām ļoti daudz punktu," atzīst treneris Ābols. "Galvenā trenera galvenā problēma ir tā, ka viņš nevar pamest darbu arī uz mājas sliekšņa. Asistenta darbā spiediens ir daudz mazāks. Problemātiska sezona trenerim dod vairāk nekā veiksmīga. Tu analizē savu darbu, izdari secinājumus un audz kā speciālists. Veiksmīgā sezonā tu redzi, ka izdodas, tad neko nevajag mainīt. Pagājušajā sezonā man visu laiku bija jāmēģina mainīt situāciju. Tā ir lieliska pieredze."

Izmantotie resursi:
fanzone.khl.ru

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-06-01 12:25, pirms 9 gadiem
Prussian2 rakstīja: Tai kai jī spielieja tod puse dinamīšu vispōr bie pelnejuši tikai banānus un roltonus !
Un Tu esi pelnījis ar koku pa galvu, lieto valsts oficiālo valodu

P.s. Kāpēc savu L@tgals profilu nedarbini?
Slēpts komentārs: punna

  +4 [+] [-]

, 2015-06-01 12:37, pirms 9 gadiem
paškritika laba lieta, bet ne jau viens vainīgais
kā Normunds intervijā izteicās - no daudziem spēlētājiem ikgadu ir gaidīts, bet rezultātā šaušana pa tukšo

la lv sejejs sonedel cer sanemt apstiprinosas zinas par rigas dinamo nakotni

  +5 [+] [-]

, 2015-06-01 12:41, pirms 9 gadiem
Laikam ja ar to Ladu ir nopienti, spriežot pēc Ābola komentāra. Cerams arī ka no DR savlaicīgi notīsies, ka nepaliek bez darba.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2015-06-01 13:29, pirms 9 gadiem
punna rakstīja: Neviens jau nav vainīgs, ka nesaproti latviešu valodas dialektu no austrumu latvijas.
Es saprotu, jo esmu no tās puses, bet tiem, kuri nav latgales dialekts nekādā mērā nav jāzin, jo tam ir reģionāla nozīme, jebšu savā novadā un nekur citur

  +3 [+] [-]

, 2015-06-01 17:57, pirms 9 gadiem
Man Ábols ká treneris patík.Man liekas ka vajag paprovét izlasi patrenét.Kurs vél labák ká Ábols párzina,zin músu spélétájus.?

Es personigi latgaliski maz ko saprotu,tápéc ignoréju tos komentus. Principá es domáju neesmu vienígais kas tá dara. Tápéc,vai ir vérts runát gandríz vai pasam ar sevi?Vai tomér visiem saprotamá valodá padiskutésim par sportu?
Man personígi nekas nav pret latgalu dialektu,bet ja gribi iesaistíties saruná,járuná lai visi saprot.

  +3 [+] [-]

, 2015-06-01 21:00, pirms 9 gadiem
Es arī personīgi nemaz nesāku burtot tos latgaļu tekstus, vienkārši slinkums.
Artis ir labs treneris, tikai nepaveicās ar vietu un laiku. Ļoti ceru, ka karjera izdosies!