Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Rīkot PČ hokejā vēlas arī Kazahstāna, Norvēģija piedāvā futbola stadionu

Rīkot PČ hokejā vēlas arī Kazahstāna, Norvēģija piedāvā futbola stadionu
"Telenor Arena". Foto: aftenposten.no

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) šodien paziņojusi, ka uz 2027. gada pasaules vīriešu čempionāta rīkošanu pieteikušās trīs valstis – Vācija, Kazahstāna un Norvēģija. Rīkošanas tiesības tiks piešķirtas nākamā gada kongresā, kas paredzēts maija beigās Tamperē.

Vācija 2017. gadā čempionātu jau rīkoja kopā ar Franciju, bet iepriekšējoreiz vienatnē to darīja 2010. gadā. Kopumā Vācija rīkojusi astoņus pasaules čempionātus un 1936. gada olimpisko turnīru, kas skaitījās arī pasaules čempionāta ieskaitē. Norvēģija ir rīkojusi 1952. gada olimpisko turnīru, kas arī skaitījās pasaules čempionāta ieskaitē, un 1958. un 1999. gada pasaules čempionātus. Kazahstāna līdz šim rīkojusi tikai zemāka līmeņa sacensības.

Iespējamā rīkošanas debitante Kazahstāna savā pieteikumā iekļāvusi 12500 vietu ietilpīgo arēnu Almati un 11400 vietu ietilpīgo arēnu Astanā. Vācija savas pilsētas un arēnas vēl paziņos, bet Norvēģija piedāvā čempionātu rīkot Oslo piepilsētā Bērumā un Tronheimā. Bērumā Norvēģija spēles uzņemtu futbola kluba "Stabæk" multifunkcionālajā mājvietā, kurā ir jumts un kas tiek izmantota arī koncertu, izstāžu un tamlīdzīgām vajadzībām. Futbola stadionu pārveidojot par hokeja arēnu, tās ietilpība būtu 14000 vietu ierasto 15000 vietā. Tronheimā savukārt spēles uzņemtu 8600 vietu ietilpīga halle.

Nākamais pasaules čempionāts 2023. gadā tiks rīkots Somijā un Latvijā, kuras vienatnē čempionātus nesen jau uzņēma – attiecīgi 2022. un 2021. gadā. 2024. gada turnīru uzņems Čehija, 2025. gada – Zviedrija un Dānija, bet 2026. gadā pasaules forums notiks Šveicē.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/news/39205/...


, 2022-09-23 14:16, pirms 2 gadiem
Kazahi. kurš uz to tundru gribēs braukt?
, 2022-09-23 14:34, pirms 2 gadiem
pizdjux rakstīja: Kazahi. kurš uz to tundru gribēs braukt?
Labāk tur kā Norgē
, 2022-09-23 14:41, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: Labāk tur kā Norgē
kas tur labāks? sausās atejas tev ir ekskluzivitāte?
, 2022-09-23 14:48, pirms 2 gadiem
pizdjux rakstīja: kas tur labāks? sausās atejas tev ir ekskluzivitāte?
viņiem ir civilizētas atejas. pagājušajaās brīvdienas redzēju sausās atejas pie Dubkalnu karjera Zilajos kalnos.
Vienīgā problēma varētu būt nokļūšana
, 2022-09-23 14:50, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: viņiem ir civilizētas atejas. pagājušajaās brīvdienas redzēju sausās atejas pie Dubkalnu karjera Zilajos kalnos.
Norgē esi bijis?
, 2022-09-23 14:51, pirms 2 gadiem
pizdjux rakstīja: Norgē esi bijis?
Jā, divas vasaras tur nostrādāju
Norge ir attīstītāka valsts kopumā, bet nu priekš PČ kazahi ir ok, man liekas interesants variants. Norge ir dārga. Lētākais variants jau būtu friči
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2022-09-23 15:07, pirms 2 gadiem
Nu nu- Astana un Almati ir kā valsts valstī- Tur noteikti spelētāji ēdīs no zelta bļodām- švakākas valstis allaž lec augstāk par pakaļu- ja Vācija iežmiegs naudu vurstam un būs viena veida brokastis viesnīcaa- tad kazahi nežmiegs naudu putna pienam- Un no klasiskās Kazahstānas- vai postpadomju elpas neredzēt neko- Cita lieta kā šī hokeja infrastruktūra, viesnīcas un viss viss dzīvos pēctam, tauta pievilks jostu ko mēs neredzam bet hoķa čempis noteikti nebūtu sliktāks kā citur-
, 2022-09-23 15:16, pirms 2 gadiem
Luka Magic rakstīja: Kazakstāna ir viena no lielākajām miskastēm eiropā, būtu drausmīgi tur rīkot PČ. Es par Norgi vai Vāciju.
Un tie kas aizstāv kazahus, laikam dzīvo ilūzijās.
par kādu eiropu tu runā?
, 2022-09-23 15:31, pirms 2 gadiem
JonijsBravo rakstīja: Nu nu- Astana un Almati ir kā valsts valstī- Tur noteikti spelētāji ēdīs no zelta bļodām- švakākas valstis allaž lec augstāk par pakaļu- ja Vācija iežmiegs naudu vurstam un būs viena veida brokastis viesnīcaa- tad kazahi nežmiegs naudu putna pienam- Un no klasiskās Kazahstānas- vai postpadomju elpas neredzēt neko- Cita lieta kā šī hokeja infrastruktūra, viesnīcas un viss viss dzīvos pēctam, tauta pievilks jostu ko mēs neredzam bet hoķa čempis noteikti nebūtu sliktāks kā citur-
tik apskaties kartē, kur Kazahstāna atrodas. Ja uz Vāciju vai Norvēģiju no jebkuras Eiropas valsts var mierīgi aizlidot kaut uz 1 spēli, tad Kazahstāanas gadījumā tas jau būs krietni sālītāk un arī laikietilpīgāk.
Un otrs: politiskā situācija - šķiet jau esi aizmirsis, ka pirms nepilna gada tur visā valstī bija nemieri un pat tika ievesta krievu armija, lai to apspiestu un vismaz daži simti uz ielām tā vienkārši tika apšauti
, 2022-09-23 16:13, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: Jā, divas vasaras tur nostrādāju
Norge ir attīstītāka valsts kopumā, bet nu priekš PČ kazahi ir ok, man liekas interesants variants. Norge ir dārga. Lētākais variants jau būtu friči
Norvēģija ir dārga, bet man šis variants patiktu. Norvēģi arī paši labi spēlē un būtu pelnījuši sacensties arī mājās. Vācijā viss ir labi, bet čempionāts jau ir bijis.
, 2022-09-23 16:32, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Norvēģija ir dārga, bet man šis variants patiktu. Norvēģi arī paši labi spēlē un būtu pelnījuši sacensties arī mājās. Vācijā viss ir labi, bet čempionāts jau ir bijis.
Norvēģijā bija nīkulīgs un faniem nedraudzīgs čempis 1999. gadā. Kazahstāna būtu interesanta, jo tur nav bijis, tik loģistika var būt sarežģītāka. Bet nekas slikts nebūs, ja būs tai Norgē, te nav jāskatās melnbalti.
, 2022-09-23 16:45, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: Norvēģijā bija nīkulīgs un faniem nedraudzīgs čempis 1999. gadā. Kazahstāna būtu interesanta, jo tur nav bijis, tik loģistika var būt sarežģītāka. Bet nekas slikts nebūs, ja būs tai Norgē, te nav jāskatās melnbalti.
no Kazahiem arī tiešraidi varētu melnbaltu saņemt, beigu beigās. beidz ākstīties. par 1999. gadu vel runā, cik laiks pagājis, jopcik.
, 2022-09-23 16:55, pirms 2 gadiem
pizdjux rakstīja: no Kazahiem arī tiešraidi varētu melnbaltu saņemt, beigu beigās. beidz ākstīties. par 1999. gadu vel runā, cik laiks pagājis, jopcik.
nestreso, es nebūšu starp tiem, kuri lemj, man ir mans viedoklis un viss. Kazahiem viss būtu līmenī, tik čakarīga aizkļūšana. īpaši ar neticu ka viņiem iedos čempi. 1999 bija sen, bet nez vai hokejs tur diži populārāks kļuvis. lai gan 2012. gadā Stokholmā Norges fani vienā setā pārbļāva "labākos fanus pasaulē"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2022-09-23 17:54, pirms 2 gadiem
Norge butu saliti dzivot uz vietas, ja fans gribes iziet patuset kluba, nauda aizies tikai taa. Bet nu ka valsts sakopta un viss limenii.
, 2022-09-23 18:13, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja: tik apskaties kartē, kur Kazahstāna atrodas. Ja uz Vāciju vai Norvēģiju no jebkuras Eiropas valsts var mierīgi aizlidot kaut uz 1 spēli, tad Kazahstāanas gadījumā tas jau būs krietni sālītāk un arī laikietilpīgāk.
Un otrs: politiskā situācija - šķiet jau esi aizmirsis, ka pirms nepilna gada tur visā valstī bija nemieri un pat tika ievesta krievu armija, lai to apspiestu un vismaz daži simti uz ielām tā vienkārši tika apšauti
ASV ar nav nekāda medusmaize, tālu paaugsts terorisma līmenis... arī apspiež tur kko.. Vai tad tāpēc nevar iedot čempi kazahiem, un uz čempja laiku politiskā situācija būs stabila- visi brauca uz Minsku, kaut zina ka Baķka nemainās visu savu pastāvēšanas laiku... Tad jau Ungārija, Serbija varbūt vēl kāda valsts ar nevar rīkot kādu sporta forumu- un Francijai vsp derētu liegt visu jo Makrons to vien darīja kā kuš kuš, lai Putins nesadusmojas, nemaz nerunājot ka Vācija iesākumā paskatījās kā Ukrainai veiksies ar karošanu...
, 2022-09-23 19:34, pirms 2 gadiem
JonijsBravo rakstīja: ASV ar nav nekāda medusmaize, tālu paaugsts terorisma līmenis... arī apspiež tur kko.. Vai tad tāpēc nevar iedot čempi kazahiem, un uz čempja laiku politiskā situācija būs stabila- visi brauca uz Minsku, kaut zina ka Baķka nemainās visu savu pastāvēšanas laiku... Tad jau Ungārija, Serbija varbūt vēl kāda valsts ar nevar rīkot kādu sporta forumu- un Francijai vsp derētu liegt visu jo Makrons to vien darīja kā kuš kuš, lai Putins nesadusmojas, nemaz nerunājot ka Vācija iesākumā paskatījās kā Ukrainai veiksies ar karošanu...
Piedod slimajiem,kas slimi dzied.
, 2022-12-17 20:00, pirms gada
salīdzinot Kazahstānu pret Norvēģiju visi zina + un - .Kazahstānā cenas krietni zemākas atsistu to aviobiļetes cenu ja brauc uz 3 spēlēm.
4

Klausītava | Devītnieks: Kauslis no naktskluba, Skudras bļaušana ausī. Renārs Krastenbergs

Bērnības mīļākais ēdiens – makaroni ar sieru un kečupu. 17 stundas autobusā cauri Amerikai. Treneris, pie kura negribējās iet uz halli – atkal vajadzēs klausīties lamāšanu. Komanda, kas padevās. Kauslis, kurš ieradās ar miskastes maisu rokās. Hokeja podkāsts Devītnieks apaļajā izlaidumā ciemos aicināja Latvijas izlases hokejistu, kurš piedalījies Pekinas olimpiskajās spēlēs un trīs pasaules čempionātos – uzbrucējs Renārs Krastenbergs.Paldies par atbalstu Venden, EHR, Balcia apdrošināšana
Riks Nešs kā hokejists Kanādas izlases kreklā. Foto: Hockey Canada
14

Nešs iecelts par Kanādas izlases ģenerālmenedžeri PČ2024

Kanādas Hokeja federācija paziņojusi, ka par vīriešu hokeja izlases ģenerālmenedžeri 2024. gada pasaules čempionāta laikā strādās Riks Nešs, kurš pēdējos gados strādā ''Blue Jackets'' sistēmā.
Meksikas valstsvienības hokejisti. Foto: IIHF
4

Turkmenistāna nosūta meksikāņus uz pagrabu, Lasis un Luksemburga kapitulē Taizemei

Pasaules hokeja meistarsacīkšu ⅢA divīzijas sacensībās Kirgizstānas galvaspilsētā Biškekā piecas uzvaras piecās spēlēs izcīnīja ar naturalizētiem hokejistiem pielādētā Taizemes valstsvienība, turpretim pērn otrajā divīzijā spēlējušajai Meksikai nākamgad nāksies eksaminēt ⅢB divīzijas komandas.