Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

“Zemgale/LLU” sagrauj HS “Rīga99”/HK “Tukums”

HK Zemgale
HK Zemgale

“Zemgale/LLU” sagrauj HS “Rīga99”/HK “Tukums”
Foto: Ruslans Antropovs

2016. gada 09. janvārī, Tukuma ledus hallē Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta regulārā turnīrā otro savstarpēju spēli aizvadīja HK “Zemgale/LLU” un HS “Rīga99”/HK “Tukums”. Pirmā savstarpējā spēlē jelgavnieki izcīnīja uzvaru ar rezultātu 8:0, bet otrajā spēlē sagrāva tukumniekus ar rezultātu 13:1.

No pirmām trešdaļas minūtēm HK “Zemgale/LLU” pārņēma spēles kontroli savās rokās un pretiniekam atlika tikai pareizi cīnīties aizsardzībā, lai pie pirmā iespējas dotos ātrā pretuzbrukumā. Tieši tādā veidā arī norisinājās visa pirmā trešdaļa un jelgavniekiem nebija īpašu daudz iespēju izspēlēt kombināciju līdz tukšiem vārtiem un tāpēc vietā nāca individuālā meistarība. Vienpadsmitā minūtē pēc Didža Jansona un Kristapa Namiķa piespēlēm, vārtu apslido Toms Tauriņš un ar griežoties ieraida pirmo ripu – 1:0. Nākamos vārtus nācās gaidīt gandrīz piecas minūtes, kad pēc Danielius Nomanovas un Raimonda Vilkoita piespēlēm vārtus gūst Kristaps Millers – 2:0. Ar to arī vārtu gūšana pirmajā trešdaļā noslēdzas un ar nožēlu jāatzīmē, ka netika divi vairākumi, kurus vajadzēja izmantot, lai panāktu lielāku rezultātu pirmajā trešdaļā.

 

Otrā trešdaļa priekš HK “Zemgale/LLU” sākusies pasmagi. Mēģinājumi gūt vārtus nekādi nepadevās un trenerim Aigaram Ciprusam nācās mudināt spēlētājus mainīt savu spēles stilu un tas deva savus rezultātus. Trešdaļas desmitā minūtē, spēlējot vairākumā, pēc Raivja Kurnigina piespēles ripa nonāca pie Riharda Grigora, kurš spēcīgi raida uz vārtiem, kuru priekšā jau sastājušies komandas biedri, aizsedzot vārtsarga metiena brīdi. Ripa atsitas pret kājsargiem un ielido zem augšējā vārtu pārliktņa. Tukumnieki skaļi protestējot, gandrīz piespieda tiesnesi neieskaitīt vārtus, bet tiesneša palīgs precīzi redzēja vārtu guvum momentu un tas atklāja vārtu birumu – 3:0. Pēc 25 sekundēm, ātrā uzbrukumā devās Kristaps Namiķis un atdeva precīzi piespēli Tomam Turiņam, kurš gūst elegantus, no hokeja viedokļa, vārtus – 4:0. Pusotru minūti vēlāk HK “Zemgale/LLU” ar uzbrukumu sasēja visus pretinieka spēlētājus un pēc Raimonda Vilkoita un Anda Āboliņa piespēlēm, ripu vārtos ieskalda Jorens Grauds – 5:0. Atlikušajās astoņās minūtēs jelgavnieki vairs nevilcinās un gūst vēl trīs bez atbildes vārtus – 8:0. Ar precīziem vārtu guvumiem atzīmējās Juris Ziemiņš, Artūrs Āboliņš un Olafs Aploks. Precīzas piespēles Didzim Jansonam, Olafam Aplokam, Artūram Batrakam, Raivim Kurniginam un Sandim Zolmanim.

 

Trešā trešdaļā HK “Zemgale/LLU” nomaina vārtsargu Nikolaju Žurkovu pret Tomu Konradu, lai dotu tam arī uzturēt sportisko formu. Tieši tāpat, kā iepriekšējās trešdaļās vārtu gūšana jelgavniekiem nepadodas, neskatoties uz to, ka komanda kontrolē spēles gaitu un neļauj HS “Rīga99”/HK “Tukums” spēlētājiem nonākt savā aizsardzības zonā. Trešdaļas lūzums notika vidusdaļā, kad jelgavnieki paliek četratā pēc skaitliska sastāva pārtraukuma. Ļoti aktīvi četrinieka darbojās Juris Ziemiņš un Kristaps Milleris, kuri aktīvi darbojās pretinieka aizsardzības zonā un neļauj uzsākt viņiem uzbrukumu. Divas reizes viņi atņēma ripu un ar otrā reize pēc Kristapa Millera piespēles vārtus gūst Juris Ziemiņš – 9:0. Nākošā jelgavnieku maiņa norit nepietiekami raiti un HS “Riga99”/HK “Tukums” spēlētājiem radās iespēja nostiprināties uzbrukuma zonā un pēc Domenika Daniela Ķirša spēcīga raidījuma gūt goda vārtus – 9:1. Ar to arī tukumnieku veiksme beidzās. Divpadsmitā minūtē pēc Edgara Kamoliņa un Artūra Āboliņa piespēlēm vārtus gūst Artūrs Batraks – 10:1. Sešpadsmitajā minūtē tukumnieki nonāca mazākumā un pēc Matīsa Gelažis un Artūra Batraka piespēlēm ripu vārtos precīzi ieraida Jānis Bullītis – 11:1. Pēdējā spēles minūtē HK “Zemgale/LLU” spēlētāji nedomāja apstāties un mērķtiecīgi cīnījās par vārtu guvumiem. Divdesmit astoņas sekundes līdz beigām Sandis Zolmanis un Juris Ziemiņš izspēlēja ripu uz vārtu priekšu, kur aizsargu nogāzts Olafs Aploks, kritienā precīzi novirza ripu vārtos – 12:1. Ar to ir par maz un trīspadsmit sekundes līdz spēles beigām pēc Raivja Kurnigina piespēles ripu vārtos ieraidīja Artūrs Batraks – 13:1. Atlikušajās sekundēs jelgavnieki gandrīz guva vēl vienus vārtus, bet tam viņiem pietrūka kādas trīs sekundēs un nācās samierināties ar trīspadsmit gūtiem vārtiem. Par labāko spēlētāju HK “Zemgale/LLU” sastāvā tika atzīts Toms Tauriņš.

 

Ruslans Antropovs