Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Šuplers: "Reķim sezona beigusies"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Šuplers: "Reķim sezona beigusies"
Juliuss Šuplers
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien pirmspēdējo spēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) 2010./11. gada sezonā regulārajā sezonā aizvadīja Rīgas "Dinamo", kas savā laukumā ar 3:1 apspēlēja Magņitogorskas "Metallurg". Pēc mača "Dinamo" galvenais treneris Juliuss Šuplers pavēstīja, ka Arvīdam Reķim ir lauzts pirksts, un ka viņam šī sezona ir beigusies.

Juliuss Šuplers, "Dinamo" treneris: "Piekrītu kolēģim, ka spēle bija interesanta, abas komandas izveidoja momentus. Esmu ļoti priecīgs, ka šodien spēlējām ne tikai labi, bet cīnījāmies līdz galam un uzvarējām tik labu komandu. Apsveicu komandu ar uzvaru un ''play-off''. Tas mums ir svarīgi. Domāju, esam iepriecinājuši visus savus līdzjutējus, draugus, visus tos, kas Latvijā jūt līdzi hokejam. Reķis? Viņš guva savainojumu, salauzts rokas pirksts un viņu gaida nopietna operācija - Reķis ir ārā līdz sezonas beigām. Žēl, taču tāds ir sports.

Maskavas "Dinamo"? Nekomentēšu, jo vēl nav skaidrs, ka spēlēsim "play-off" pret viņiem. Vēl var būt citādi. Katrā ziņā pretiniekus neizvēlamies - spēlēsim pret to, kas nāks pretī. Tagad koncentrēsimies svētdienas mačam - jāspēlē mierīgi, jāpieslīpē taktika. Telkvista izvēle "play-off" sakarā? Gribējām dot viņam spēļu praksi - Telkvists parādīja savu gatavību un līmeni. Redzēsim - mēs pat nezinām, kurš nākamajā mačā stāsies vārtos. Vai "Dinamo" būs labā formā uz "play-off"? Neizjūtam spiedienu, labi patrenējāmies pauzē un esam gatavi spēlēt - ceru, ka psiholoģiski puišiem tagad būs vieglāk, viņi atlaidīs bremzes un varēs spēlēt pēc pilnas programmas. Galvenais, lai nebūtu savainojumu, kā tas gadījās šodien. Cīnīsimies par iespējami labāku rezultātu."

Kari Heikila, "Metallurg" treneris: "Apsveicu, Jūliusu un "Dinamo" ar uzvaru. Domāju, bija laba līmeņa spēle. Mums bija daudz momentu, taču diemžēl bez rezultāta. Rīga tādus momentus izmantoja, un tā bija starpība. Taču esmu apmierināts ar komandas emocijām, nospēlējām labāk nekā pret "CSKA". Domāju, arī "play-off" šādi jāspēlē, tikai jāmet iekšā vārti.

Tikai trīs uzvaras pēdējos 10 mačos? Protams, šis laiks ir svarīgs. Pret "CSKA" nebija laba līmeņa spēle, janvārī bija smags spēļu grafiks. Tagad bija laiks trenēties, taču astoņi spēlētāji bija savainoti. Treniņos bija tikai 13 spēlētāji, kas bija problemātiski. Vai esam gatavi spēlēt "play-off" ar "Yugra"? Nezinu, kas mums nāks pretī - nesekoju citiem rezultātiem. Platonova neveiksmīgā spēle? Mums ir daudz uzbrucēju, kas var iemest. Vai "Metallurg" būs labā formā uz "play-off"? Fiziskā ziņā esam gatavi, taktiskā ziņā allaž varam spēlēt labāk, bet svarīgākais ir psiholoģija. Sāksim mājās un jābūt gataviem."