Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Kanādas līgu ārzemnieku draftā izvēlas četrus latviešus, Feņenko ar pirmo numuru

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Kanādas līgu ārzemnieku draftā izvēlas četrus latviešus, Feņenko ar pirmo numuru
Martins Laviņš. Foto: HK Mogo

Četri latvieši - Niks Feņenko, Anrī Ravinskis, Martins Laviņš un Bogdans Hodass izvēlēti Kanādas līgu ārzemnieku draftā. Visaugstāk ar pirmo numuru izvēlēts Feņenko. Ar 34. numuru draftēja Ravinski, 40. numuru Laviņu, bet 71. kārtas izvēli Hodass.

Notikušajā Kanādas Hokeja līgu ārzemnieku draftā ar pirmo numuru tika izvēlēts 16 gadus vecais latviešu aizsargs Niks Feņenko. Latvieti draftā izvēlējās ''Baie-Comeau Drakkar'' komanda. Pagājušajā sezonā Feņenko spēlēja HS ''Rīga'' sastāvā Latvijas čempionātā, 33 spēlēs izceļoties ar diviem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm. Tāpat hokejists tika izvēlēts U-18 sastāvā uz pasaules čempionātu, četros mačos ar rezultativitātes punktiem neizceļoties.

Ar 34. numuru ''Blainville-Boisbriand'' komanda izvēlējās labās malas uzbrucēju Anrī Ravinski. 18 gadus vecais hokejists HS ''Rīga'' sastāvā Latvijas čempionātā pagājušajā sezonā 31 spēlē izcēlās ar 14 vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, kamēr U-18 pasaules čempionātā Latvijas izlases labā guva divus vārtus.

''Shawinigan'' komanda ar 40. kārtas numuru izvēlējās centra uzbrucēju Martinu Laviņu. 18 gadus vecais hokejists pagājušajā sezonā pārstāvēja divas Latvijas hokeja čempionāta komandas. ''Mogo/LSPA'' rindās 14 spēlēs Laviņš izcēlās ar trim vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm, kamēr HS ''Rīga'' sastāvā 20 spēlēs guva astoņus vārtus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles. Latvijas U-18 izlases sastāvā pasaules čempionātā Laviņš četros mačos guva vienus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

Savukārt ar 71. numuru ''Medicine Hat'' izvēlējās aizsargu Bogdanu Hodasu. Hodass iepriekšējo sezonu pavadīja Somijā, spēlējot ''Sport U20'' komandā. Tās rindās aizsargs 39 spēlēs guva septiņus vārtus un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles. Latvijas izlases sastāvā U-18 pasaules čempionātā Hodass četros mačos atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

Oļegs Sorokins, HS Rīga galvenais treneris: "Liels prieks par puišiem, prieks, ka viņi tika pamanīti. Man pašam ir liels gandarījums un lepnums, ka esmu spējis strādāt tā, ka tika pamanīts puišu potenciāls. Tas parāda to, ka Hokeja skolas Rīga un Latvijas hokeja federācijas darbs un lēmumi nes augļus. Man gribās cerēt, ka šogad pasaules labākajās junioru līgās spēles arī pāris nedraftētie 2002. gadā dzimušie puiši. Vēlos savā un arī hokeja federācijas vārdā pateikties visiem treneriem un klubiem, kas pielikuši roku katra puiša attīstībai. Tagad gaidam NHL draftu!"

Izmantotie resursi:
https://chl.ca/draft

     [+] [-]

, 2021-06-30 21:38, pirms 3 gadiem
Cik nopietns ir šis drafts?

     [+] [-]

, 2021-06-30 21:38, pirms 3 gadiem
4 izvēlētie CHL - labs skaits priekš Latvijas. Ir bijuši arī vairāk vai arī tikpat, bet lielākoties tomēr mazāk nekā 4 Latvijas hokejistus katru gadu draftē.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-30 21:40, pirms 3 gadiem
Dzīvespriecīgs rakstīja: Cik nopietns ir šis drafts?
Paskaties uz Martina Laviņa sejas izteiksmi šī raksta bildē! Apmēram tik nopietns

  +1 [+] [-]

, 2021-06-30 21:52, pirms 3 gadiem
Ravinskis - labās malas uzbrucējs,
Laviņš - centrs,
Hodass - aizsargs,
Feņenko - vienkārši hokejists...
Nu kā tā var rakstīt?!!

  +1 [+] [-]

, 2021-06-30 22:52, pirms 3 gadiem
Dzīvespriecīgs rakstīja: Cik nopietns ir šis drafts?
Ārzemnieki CHL līgās var tikt tikai caur šo draftu. Turklāt, katrā komandā drīkst spēlēt tikai 2 importi, bet ņemt ārzemniekus viņi var tikai, ja ir brīvas šo importu vietas.

Cik tas ir nopietns un vai 1. numurs nozīmē to pašu ko, piemēram, NHL drafta 1. numurs, t.i., to, ka hokejists ir PATS LABĀKAIS... ne gluži.

Pirmkārt, daudzi Eiropas jaunie paliek savos klubos un uz draftu iet no Eiropas līgām, otrkārt, šīs izvēles ne vienmēr ir izvēles, t.i., jau pirms drafta aģenti sarunā vietas saviem hokejistiem komandās un, ja nu kādai komandai sanāk 1. overall numurs, tad... tas hokejists tiek paņemts ar pirmo numuru.

No otras puses, gribētāju sarunāt ir daudz un nav jau tā, ka komandas kritiski nevērtē šos censoņus.

Ja runā par Feņenko - viņš ir īstajā vecumā, lai doties uz ZAmeriku un sisties par pamanīšanu. 18gadīgajiem... nu, jā, protams, bet tad uzreiz ir jāspridzina.

     [+] [-]

, 2021-06-30 23:56, pirms 3 gadiem
11 baltkrievi. kas tad nu, ekstralīgā nauda iet uz beigām, ka jābēg junioriem, lai spertu nākamo soli?

     [+] [-]

, 2021-07-01 00:43, pirms 3 gadiem
safitho rakstīja: 11 baltkrievi. kas tad nu, ekstralīgā nauda iet uz beigām, ka jābēg junioriem, lai spertu nākamo soli?
Belariem jau aizliegts izbraukt no valsts! Pat uz studijām nedrīkst! Baltkrievijā akūti trūkst kas novāc kartupeļu ražu rudenī!