Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Ambri-Piotta" atstāj tukšā Turku TPS un uzvar Torriāni grupā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Ambri-Piotta" atstāj tukšā Turku TPS un uzvar Torriāni grupā
Mets D'Agostini svin savu vārtu guvumu. Foto: EPA/Scanpix

93. Špenglera kausa izcīņā hokejā noskaidrota pirmā pusfināliste. Cīņā par uzvaru Torriāni grupā "Ambri-Piotta" no Šveices ar rezultātu 3:0 pieveica Turku TPS hokejistus.

Pirms turnīra noteikti retais domāja, ka par uzvaru Torriāni grupā un garantētu vietu pusfinālā cīnīsies turnīra debitante "Ambri-Piotta" no Šveices un Somijas čempionātā pēdējā vietā esošā Turku TPS. Abām vismaz parādītā snieguma ziņā pārliecinoši pārspēt Ufas "Salavat Yulaev". Jāsaka, ka pirms šīs spēles "Ambri-Piotta" hokejisti bija vērtējami kā favorīti.

Jau ar spēles pirmajām minūtēm komandas demonstrēja ātru un dinamisku hokeju. Septītajā minūtē TPS tika pie vairākuma, bet pirmā labā iespēja gūt vārtus radās pretiniekiem pēc ātra pretuzbrukuma. TPS hokejisti vairākumā vairākkārt apdraudēja pretinieku vārtus, bet rezultāts palika neatklāts. Perioda turpinājumā vairāk ripu kontrolēja TPS hokejisti, bet pārspēt no Frīburgas komandas aizlienēto Ludovicu Vaiberu nespēja. "Ambri-Piotta" hokejisti retu reizi izcēlās pretuzbrukumos, bet arī palika tukšā.

Otrā perioda otrajā minūtē lieliski iespēju atklāt rezultātu neizmantoja "Ambri-Piotta" slovēņu uzbrucējs Roberts Saboličs, kurš izslidoja uz vārtiem un teju no nulles leņķa ar nūjas neērto pusi trāpīja ripu pa vārtu stabu. Astotajā minūtē divas labas iespējas neizmantoja TPS uzbrucējs Lauri Korpikoski, pārtraucot Šveices komandas dominanci. Pus minūti vēlāk TPS tika pie otrā vairākuma, bet atkal pretinieki uzreiz izskrēja pretuzbrukumā. Šoreiz individuālo meistarību lieliski nodemonstrēja Braiens Flins, atklājot mača rezultātu (1:0). Perioda otrajā pusē "Ambri-Piotta" hokejisti tika pie sava pirmā vairākuma, ko nerealizēja, bet 10 sekundes pēc tā Mets D'Agostinī izlauzās no aizvārtes un dubultoja savas komandas pārsvaru - 2:0.

Trešajā periodā TPS hokejisti centās iegūt iniciatīvu un spēju robežās apdraudēt pretinieku vārtus. Ik pa laikam Vaiberam vajadzēja nopietni iesaistīties un glābt savu komandu. Viņš ar saviem pienākumiem lieliski tika galā. Perioda vidū TPS bija kārtējā iespēja, ko izdevās neitralizēt vien ar pārkāpumu. TPS hokejisti varēja četras minūtes spēlēt vairākumā, bet uzlauzt pretinieku aizsardzību tā arī nespēja. Strauji tuvojās spēles izskaņa, bet TPS vēl radās iespēja atspēlēties. Nepilnas četras minūtes līdz pamatlaika beigām TPS tika pie vairākuma un uzreiz nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Arī šoreiz "Ambri-Piotta" hokejisti nosargāja savus vārtus, bet D'Agostini vēl spēja ieraidīt ripu tukšos vārtos, ļaujot savai komandai uzvarēt ar rezultātu 3:0.

Līdz ar to "Ambri-Piotta" hokejisti uzvarēja Torriāni grupā un kvalificējušies pusfinālam. Tikmēr Turku TPS būs jāspēlē ceturtdaļfinālā pret Katīni grupas otro labāko komandu.

93. Špenglera kausa izcīņa, Torriāni grupa

Ambri-Piotta - Turku TPS 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Vārti: 28:59 Flins (Doaī) 1:0, 35:34 D'Agostini (Flins, Saboličs) 2:0, 58:42 D'Agostini 3:0.
Soda minūtes: 10-14
Vārtsargi: Ludovics Vaibers - Julius Pohjanoksa

93. Špenglera kausa kalendārs

StadijaDatumsSpēleRezultāts
Torriāni grupa26.12.Ambri-Piotta – Salavat Yulaev4:1
27.12.Turku TPS – Salavat Yulaev4:3
28.12.Ambri-Piotta - Turku TPS3:0
Katīni grupa26.12.Ocelari – Kanāda1:4
27.12.Davos – Ocelari1:4
28.12.Kanāda – Davos
1/4 fināls29.12.Turku TPS – 3K
29.12.2K – Salavat Yulaev
1/2 fināls30.12.1K - ???
30.12.Ambri-Piotta – ???
Fināls31.12.??? - ???

     [+] [-]

, 2019-12-28 22:27, pirms 5 gadiem
Ambri nedaudz pārsteidza, uzvarot šo grupu.