Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Karpat" kļūst par Somijas čempioniem

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Karpat" kļūst par Somijas čempioniem
"Karpat" komanda priecājas par uzvaru
Foto: www.iihf.com

Ir noslēdzies Somijas čempionāts hokejā, kurā jau otro gadu pēc kārtas triumfēja Oulu "Karpat" hokejisti. Finālsērijā "Karpat" bija nepieciešamas piecas spēles, lai apspēlētu Espo "Blues" hokejistus.

Sākoties sezonai, "Karpat" hokejisti bija izteikti favorīti, un tieši to arī viņi apstiprināja, uzvarot regulārajā čempionātā, kaut arī sezonas gaitā sniegums nemaz nebija tik stabils. "Karpat" konkurenti finālā, "Blues" hokejisti, regulārajā čempionātā ieņēma 2.vietu.

Visgrūtāk "Karpat" klājās ceturdaļfināla sērijā, kurā Tamperes "Ilves" komanda izrādīja nopietnu pretestību. Galarezultāts sērijā 4:2 "Karpat" labā, bet tikpat labi viss varēja izšķirties arī pēdējā septītajā spēlē, jo sestajā spēlē Oulu hokejisti uzvarēja tikai pagarinājumā.

"Blues" hokejistiem ceļš uz finālu bija krietni vien grūtāks. Salīdzinoši viegli pārvarot ceturdaļfināla kārtu, pusfinālā pretī stājās "Jokerit" komanda. Par to, ka šī sērija bija smaga liecina tas, ka četras no septiņām spēlēm beidzās pagarinājumā. "Blues" sērijas gaitā bija nokļuvuši zaudētājos ar 1:3, taču uzvarēja pēdējās trīs spēles un iekļuva finālā.

Finālsērijas pirmās trīs spēles bija ļoti līdzīgas, divas no tām beidzās pagarinājumā, bet turpinājums neizvērsās skatītājiem interesants. Zaudējuši sērijas trešo spēli, "Karpat" pārliecinoši uzvarēja ceturto (4:0) un piekto (5:1). Visā sērijā uzvarot ar 4:1, "Karpat" ieguva otro čempionu titulu pēc kārtas, kā arī ceturto pēdējos piecos gados.

Par play-off vērtīgāko spēlētāju atzina "Karpat" vārtsargu Tuomasu Tarkki, kurš uzvarēja 10 no 12 spēlēs, kurās stājās vārtos. Vidēji spēlē ielaida tikai 1,7 ripas un atvairīja 94,3% metienu. Jāpiemin, ka "Karpat" kapteinis Ilko Matila kļuva par čempionu astoto reizi.

"Karpat" komandas piemērs varētu būtu pamācošs jebkuram hokeja kluba vadītājam, jo nedaudz vairāk kā desmit gadus atpakaļ "Karpat" bija izputējuši, par to viņus nosūtīja uz Somijas 2.divīziju (pēc spēka trešo). Tomēr komanda pamazām nostabilizējās, sakārtoja kluba infrastrukūru un 2000. gadā atgriezās Elites līgā, kurā jau vairākus gadus nosaka čempionāta toni.

Nākamsezon "Karpat" būs jauns galvenais treneris, jo līdzšinējais treneris Jalonens ir nolēmis atkāpties no trenera amata. "Karpat" tika piedāvāta vieta arī Kontinentālajā kausa izcīņā, bet Oulu kluba vadība to noraidīja, tādējādi uzsvaru liekot uz vietējo čempionātu.

Finālsērijas rezultāti:
Oulu "Karpat" - Espo "Blues" 4:1 (3:1, 2:1, 2:3, 4:0, 5:1)

Izmantotie resursi:
iihf.com

  -1 [+] [-]

, 2008-04-13 13:20, pirms 16 gadiem
Uz KHL!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja