Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Balcera komanda nodrošina vietu Čempionu hokeja līgā

Rolands Eliņš

Balcera komanda nodrošina vietu Čempionu hokeja līgā
Rūdolfs Balcers
Foto: Pablo Baso

Čempionu hokeja līgas vadība paziņojusi, ka nākamajā sezonā izspēles formātu nemainīs, līdz ar to kļuvušas skaidras pirmās 33 no 48 dalībniecēm.

Čempionu hokeja līgā arī nākamajā sezonā būs 48 komandas, kas sadalītas 12 apakšgrupās un cīnās par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Kā nemainīgas turnīra dalībnieces palikušas 26 komandas ar A licencēm no Eiropas sešām lielākajām hokeja līgām – EBEL, Čehijas, Somijas, Vācijas, Šveices un Zviedrijas. Šo komandu sarakstā šobrīd tikai vienu pārstāv Latvijas hokejists, proti, Herberts Vasiļjevs Krēfeldes „Pinguine” sastāvā.

Taču C licences iegūšanu nodrošinājusi Stavangeras „Oilers”, kas uzvarējusi Norvēģijas regulārajā sezonā. Šo komandu jau trešo sezonu pārstāv Latvijas 18 gadus vecais uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kuru pagājušā gada NHL draftā izraudzījās Sanhosē „Sharks” ar 142. numuru. Balcers „Oilers” sastāvā jau piedalījies Čempionu līgā un astoņās spēlēs guvis vienus vārtus, kamēr viņa komanda pagājušajā sezonā iekļuva 1/16 finālā, kur zaudēja Vācijas "Eisbaren".

Dalību ČHL jau šobrīd nodrošinājušas vēl sešas citas komandas – Vācijas regulārā čempionāta uzvarētāja Minhenes „Red Bull”, Zviedrijas regulārās sezonas čempione „Skelleftea”, „Davos”, kas ieguva otro vietu Šveicē, Slovākijas komanda „Kosice” un čehu komanda „Orli Znojmo”, kura Čempionu līgā gan nonākusi kā EBEL līgas pārstāve. Uz šo komandu līdz ar to arī neattieksies izlozes ierobežojumi un tā varēs nonākt vienā grupā ar Čehijas Ekstralīgas komandu. ČHL nākamsezon piedalīsies arī Kontinentālā kausa uzvarētāja „Rouen Dragons”. Šī Francijas komanda, tāpat kā „Orli Znojmo”, būs ČHL debitantes.

15 pagaidām brīvas vietas turnīrā aizpildīs vēl astoņas B licences ieguvējas no iepriekš piesauktajām Eiropas „Top 6” līgām, kā arī C licences jeb „Wild card” saņēmējas. Tās piešķir citu Dānijas, Francijas, Norvēģijas, Slovākijas un Baltkrievijas čempionēm, turklāt slovāki un norvēģi var deleģēt arī regulārās sezonas uzvarētāju.

Nākamā ČHL sezona sāksies 16. augustā un noslēgsies septītajā februārī ar lielo finālu. Izslēgšanas spēlēs pēc divu apļu grupu turnīra iekļūs 32 komandas. Grupu izloze tiks veikta trešajā maijā, kad nacionālie čempionāti jau būs beigušies un būs skaidras visas 48 komandas. Lai arī iepriekš ČHL pārstāvji bija izteikuši cerību nākamajā sezonā iesaistīt arī Kontinentālās hokeja līgas klubus, pašreizējā formāta un licenču piešķiršanas kārtības nemainīšana šādu iespēju izslēdz.

Izmantotie resursi:
IIHF

  +4 [+] [-]

, 2016-03-07 18:31, pirms 9 gadiem
Paldies. Vismaz nav kārtējā žļurga par to,ka kāds krievs nopirdies.

     [+] [-]

, 2016-03-07 19:11, pirms 9 gadiem
interesanti, ka britiem vairs nedod C licences, bet viņu vietā būs baltkrievi.

     [+] [-]

, 2016-03-07 19:35, pirms 9 gadiem
Lai arī iepriekš ČHL pārstāvji bija izteikuši cerību nākamajā sezonā iesaistīt arī Kontinentālās hokeja līgas klubus, pašreizējā formāta un licenču piešķiršanas kārtības nemainīšana šādu iespēju izslēdz.

Krievi jau ar IIHF mēģināja dīlu sabīdīt - ja IIHF noorganizētu kāda zviedru kluba dalību KHL, tad KHL bija ar mieru uz Čempionu līgu deleģēt pāris savus klubus.

     [+] [-]

, 2016-03-07 22:49, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: Lai arī iepriekš ČHL pārstāvji bija izteikuši cerību nākamajā sezonā iesaistīt arī Kontinentālās hokeja līgas klubus, pašreizējā formāta un licenču piešķiršanas kārtības nemainīšana šādu iespēju izslēdz.

Krievi jau ar IIHF mēģināja dīlu sabīdīt - ja IIHF noorganizētu kāda zviedru kluba dalību KHL, tad KHL bija ar mieru uz Čempionu līgu deleģēt pāris savus klubus.
Šis būtu bijis interesants variants abos virzienos!

     [+] [-]

, 2016-03-07 22:50, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: interesanti, ka britiem vairs nedod C licences, bet viņu vietā būs baltkrievi.
Attapušies, ka baltkrieviem tomēr līmenis augstāks nekā britiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-03-08 08:19, pirms 9 gadiem
arhivs X rakstīja: Varbūt arī interesants, bet praktiski neiespējams variants.
šobrīd neiespējams, bet par tādu tika runāts:
Jokerits Eishockeyteam in der Scheinwelt:... (pēdējā rindkopa)
Så görs CHL om efter kritik mot turneringen |... .

Starp citu, tā kā Tu zviedriski saproti, vari palasīt šos:
Malmö kan få Sveriges första KHL-lag | Sport KVP
https://www.skanesport.se/article/f... .