Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Oilers" klubam jauns īpašnieks

"Oilers" klubam jauns īpašnieks
Foto: www.oilers.nhl.com

Ir kļuvis zināms, ka Darils Kacs par aptuveni 200 miljoniem ASV dolāru ir iegādājies visas Nacionālās hokeja līgas kluba Edmontonas "Oilers" Kontrolpaketes akcijas, tādejādi kļūstot par komandas jauno un vienīgo īpašnieku.

Līdz šim "Oilers" piederēja 34 cilvēku lielai grupai, taču vakar pēc ilgām sarunām tika panākta vienošanās, ka akcijas tika pārdotas miljardierim Kacam, kuram pieder aptieku tīkls visā Kanādā. Kopā bija 7,492 akcijas, no kurām par vienu akciju tika prasīta 22 tūkstošus dolāru liela samaksa. 46 gadus vecais Kacs jau 10 mēnešus bija mēģinājis iegūt šo klubu, taču visas reizes bija neveiksmīgas. ''Tagad ir jāgaida Nacionālās hokeja līgas lēmums par to, vai viņi apstiprinās šo darījumu, vai nē,'' saka Kacs. ''Es gribu palīdzēt uzcelt pasaules klases būves un turpināt palīdzēt komandai ceļu uz Stenlija kausu. Zinu, ka to arī grib vietējie iedzīvotāji.''

Nacionālās hokeja līga sola, ka lēmums tikšot paziņots laika posmā no sešām nedēļām līdz diviem mēnešiem, taču maz ticams, ka šis darījums varētu tikt noraidīts, jo jaunajam īpašniekam padomā vēl ir citi plāni.
Kopā tiek plānots klubā ieguldīt ap 100 miljoniem ASV dolāru. Tāpat arī tikšot celta jauna arēna, kā arī jauns mācību un treniņu centrs "Oilers" komandai.

Jāatzīmē, ka pašlaik "Oilers" ar izcīnītiem 53 punktiem ir viena no vājākajām vienībām visā līgā.

Izmantotie resursi:
www.newsobserver.com
www.canada.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-06 13:21, pirms 17 gadiem
Mjaa... iistenībā domāju ka NHL klubs vairāk verts! Cik tad NBA klubi maksā? Savus 350-400 citronus taču maksā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-06 13:27, pirms 17 gadiem
Cik tad tavuprāt vajadzētu maksāt tik vajai komandai.

     [+] [-]

, 2008-02-06 13:40, pirms 17 gadiem
Edmontonai steidzīgi vajag jaunu sporta pili. Patreizējais Rexall Place jau ir kļuvis par šauru ar savām nepilnām 17 tūkst vietām. Ņemot vērā, ka Edmontonai piederabsolūtus līgas rekords consecutive sellout ziņā, ir skaidrs, ka edmontoniešiem hokejs ir vajadzīgs. Te derētu kkaslīdzīgs Monreālas Bell Centram ar 22 tūkst vietām.
Iesaku daudziem klubu īpašniekiem pārvietot komandas no ASV dienvidu štatiem uz Kanādu. Skatītāji būs. Garantēju un apsolu.

     [+] [-]

, 2008-02-06 13:47, pirms 17 gadiem
to leflēr, bet... cik man zināms (ja atmiņa neviļ) praktiski visiem kanādiešu nhl klubiem ar peļņu tā pašvaki... ja pareizi atminos tas bija saistīts ar valūtu, senators taču pirms pāris gadiem draudēja ar aiziešanu finansiālu problēmu dēļ... vai pēc lokauta kas mainījies?

par dienvidu štatiem - jāsaka ir atsevišķas pilsētas kur hokejs ir iemantojis savu popularitāti un kvalitāti, tātad jau arī tradīcijas... sharks, ducks, stars...

  +1 [+] [-]

, 2008-02-06 13:56, pirms 17 gadiem
Iemesli, kādēļ NHL klubi ir sun belt zonā ir vairāki - krietni lielāks tirgus (Kanādas 30mio vs ASV 300mio ir visai būtiska starpība). Pat ja ASV par hokeju interesējas krietni mazāk cilvēku (procentuālā izteiksmē), milzīgais tirgus viņiem vienalga nodrošina pietiekami daudz interesentus. Otra lieta ir ne tik daudz valūtas kurss, cik Kanādas nodokļu politika, kas ir tuvāka Skandināvijas sociāldemokrātu modelim nekā "rokas nost" ASV nodokļu politikai. Tīri no uzņēmējdarbības viedokļa mazāk ar valsti ir jādalās tieši ASV.

     [+] [-]

, 2008-02-06 13:58, pirms 17 gadiem
putnz

Jā, esmu kkur dzirdējis, ka Kanādas dolāra dēļ tur ir drusku savādāk. Kas attiecas uz Otavu, tad tur situācija ir normalizējusies, neesmu gan specs par finansēm, bet cik zinu, tad Monreālai, Vankūverai un vēl dažiem ar to ir kārtībā. Grūti spriest par Toronto, kas vēsturiski vienmēr bijis anglokanādiskās daļas flagmanis, bet nu jau dažus gadus totāli "straglē"
Runājot par peļņu, domāju, ka lielākas problēmas drīzāk ir vienai otrai citai ASV komandai, - Nešvilai, Kolumbusai, tāpat Ņūdžersija nav no visvairāk apmeklētākajām, pilnīgi droši zinu, ka Detroitā cilvēki vairs tā neiet uz hokeju, tā ka situācija nebūt nav viennozīmīgi Kanādai par sliktu.

     [+] [-]

, 2008-02-06 14:02, pirms 17 gadiem
Halogens

Par tiem iemesliem Tev taisnība, pats esmu savā laikā šo situāciju arī esportā aprakstījis. Drusku nepiekrītu Tev par to ļoti lielo tirgu, - no tā nav nekādas jēgas, ja tribīnes ir pustukšas, kā manis nosauktajās pilsētās.Arī daudz izslavētā ASG , kas šogad risinājās Atlantā, uzstādīja , ja nemaldos kārtējo antirekordu apmeklētības un TV reitingu ziņā.

     [+] [-]

, 2008-02-06 15:07, pirms 17 gadiem
vispaar esmu dzirdeejis viedokli (za apskatnieku viedokli) ka lokauta lielaakie ieguveeji esot tieshi kanaadas klubi.

     [+] [-]

, 2008-02-06 15:08, pirms 17 gadiem
Baronsfans, 2008-02-06 13:06
Labais vēl tikai piesaistīs grecki kā trenneri un tad tik uz stenlija kausu!!!

nedomāju ka greckis būtu labs treneris, spēlētājs viņš ir/bija izcils, bet diez vai kā treneris būtu tik labs

     [+] [-]

, 2008-02-06 15:22, pirms 17 gadiem
Nu Preds jau te nesen gribēja taka uz Kanādu pārvākties, bet cik saprotu tad tagad tās runas jau ir noklusušas.... vispār dīvaini...Kanādā hoķis ir sporta veids NR.1 pie tam absolūtais, bet NHL komandas tik 6.... nu nav jau arī viņi nekādi nabagi... ja nemaldos tad (pēc norvēģiem) šie ir 2. vietā pasaulē dzīves līmeņa ziņā!!! Bet vienalga! Ir vislaik kaut kādas problēmas ar pāris prof. klubu uzturēšanu....pie tam ka tauta uz spēlēm nāk labi! Vot šito es nesaprotu....

     [+] [-]

, 2008-02-06 15:36, pirms 17 gadiem
Un ja runājam par USA un CAN valūtām, tad tagad viņas ir praktiski vienā līmenī(vērtībā)! Liekas pat CAN dolārs ir jau biš vērtīgāks!

  +1 [+] [-]

, 2008-02-06 15:42, pirms 17 gadiem
TIK LEETI ???

buutu zinaajis , buutu arii iegaadaajies
NU jau par veelu

     [+] [-]

, 2008-02-06 16:27, pirms 17 gadiem
latvijasbanka.lv: Latvijas Bankas noteiktie valūtu kursi | Latvijas...
šķiet, ka als ir taisnība attiecībā uz USA un CAN dolāru vērtībām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-06 23:38, pirms 17 gadiem
vapp:"nedomāju ka greckis būtu labs treneris, spēlētājs viņš ir/bija izcils, bet diez vai kā treneris būtu tik labs"

kāpēc ne? Fīniksā taču pietiekami labi savu darbu veic..