Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

H.Vītoliņš: "Jābūt hokeja piramīdai"

Jānis Pārums

H.Vītoliņš: "Jābūt hokeja piramīdai"
Harijs Vītoliņš

Otrdienas vakarā "Sporta studijā" LTV 7 ciemojās Latvijas hokeja izlases treneris Harijs Vītoliņš. Runājot par Rīgas "Dinamo" atjaunošanu un spēlēšanu Kontinentālajā hokeja līgā, Vītoliņš atzina, ka to visu ar lielu eiforiju nevajagot uztvert.

"Es neesmu daudz informēts un nosaukumam jau nav tik lielas nozīmes. Galvenais – kas tā par komandu, jo tā būs ļoti dārga . Līdz šim mēs neesam varējuši tā īsti savilkt galus kopā un te pēkšņi tāda nauda apgrozās, budžetā jābūt vismaz desmit miljoniem dolāru. Ja es skatos pārējās komandas, tām visām ir izveidotas hokeja piramīdas, visām ir jaunatnes klubi, mums vēl jāuzbūvē pamats. Es redzu to iespēju tikai tad, ja komanda tiek veidota uz Latvijas izlases bāzes un tad arī izlases galvenais treneris jāliek par galveno. Vēl jāizveido jaunatnes bāze un jāredz iespēja tajā budžetā iekļaut arī U- 20 , U – 18 un es pat teiktu – arī U- 17 izlases," - sacīja Harijs Vītoliņš.

Eksperts atzina, ka Rīgas "Dinamo" nedrīkst būt tikai plika komanda, bez nekādām rezervēm, jo tādu piemēru jau Latvijas hokejā esot daudz. "Ārzemēs, tajā pašā Šveicē, klubi nevar spēlēt augstākajā līmenī (tas ir aizliegts), ja tiem nav savas junioru un jauniešu komandas. Ja ir nauda, var jau uzreiz startēt pie mums kādā līgā, bet ko darīsim pēc tam? Vai nebūs haoss?"

Visiem spēcīgiem klubiem Eiropā jau ir izveidota sava piramīda un agrāk tāda bijusi arī toreizējam Rīgas "Dinamo" – "Latvijas bērzs" ar savu jaunatnes hokeja skolu. "Sportiskajā ziņā gan ir ļoti labi spēlēt ar spēcīgām komandām un aizvadīt pilnvērtīgu čempionātu, tā var labi pārliecināties par savām spējām. Spēļu praksei, arī skatītājiem tas būs labs variants, bet vai tas būs pareizais ceļš – pie tā ļoti jāpiedomā. Krievijas komandām desmit miljoni – bijis nebijis, mums tā ir pasakaina cena. Vienu sezonu var aizvadīt, bet jāskatās tālāk. "

Starp citu, arī pašreizējie izlases spēlētāji ir ļoti maz informēti par topošo projektu un par niansēm neviens nekā tuvāk nezināja pastāstīt.

Harijs Vītoliņš atcerējās laiku pirms 20 gadiem, kad Rīgas "Dinamo" sastāvā ieguva sudraba medaļas PSRS čempionātā. "Tie bija hokeja ziedu laiki Latvijā, hokejs bija sporta veids numur viens, cilvēki stāvēja rindā pēc biļetēm diennakti, tas bija fantastisks laiks. Spēles augstā līmenī, pilnas tribīnes un skatītāji vairāk skatījās tieši spēli nevis analizēja hokeju. " Grūti gan salīdzināt toreizējo spēli ar pašreizējo – katram laikam esot savs hokejs, turklāt inventārs arī ļoti attīstās. "Agrāk pat paslidot nebija tik viegli, tev bija jābūt ļoti labai slidošanas meistarībai, jo slidas bija ļoti sliktas. Nestabilas, asmeņi plāni kā daiļslidotājiem. "

Ja tagad izdosies noorganizēt šādu čempionātu, interese, protams, būs daudz lielāka, atzina treneris. Hokejā ir itin viss – ātrums, spēka spēle, meistarība, arī kautiņi. "Pret Maskavas komandām jau parasti bija tāds lielāks sportiskais naids. "

Raidījumā daudz tika runāts arī par Latvijas izlases gatavošanos pasaules čempionātam Kanādā. Sestdienas vakarā puiši jau sanākuši kopā, svētdien medicīniskā pārbaude un no pirmdienas jau notiek treniņi. "Gandrīz visi šoreiz ir laicīgi ieradušies un spēlētāju kondīcija ir visumā laba. Treniņu kvalitāte nav slikta un šoreiz arī izvēle ir diezgan liela." Izlases bāzes vieta ir Ķeizarmežā un šogad izplānots tā, ka dienā ir tikai viens ledus treniņš, jo pirmā nodarbība ir ilgāka. Otrajā treniņā vairāk vērības pievērsīs skriešanai, lēkšanai, lai izkoptu asumu un manevrēšanu.

Par komandas komplektāciju pilnībā atbildot vecākais treneris, tādēļ vienu otru izvēli Vītoliņš nevarēja pamatot. Pirmajos treniņos vēl par taktiku neesot sevišķi domāts , galvenais – lai spēlētāji ieiet īstajā ritmā un izslidojas. "Mums varbūt ir tā nelaime, tipiska Eiropas komandām, ka spēlētāji par maz met pa vārtiem. Pie tā vēl jāpiestrādā, tāpat pie divcīņām, pozicionālas spēles, vairākuma un mazākuma, aizsardzības. Darba vēl daudz. "

Vītoliņš pats ar Raiti Ivanānu neesot sazinājies, bet kā sacījis Oļegs Znaroks, tad Ivanāns uz pārbaudes spēli ar Dāniju jau varētu būt Rīgā. "Nezinu, vai tas ir absolūti simtprocentīgi, bet Ivanāns ir mūsu sarakstā un mēs uz viņu ceram. Lai kāds viņš būs, NHL tomēr ir augsts līmenis un no tāda spēlētāja nevar atteikties. Viņš tiek gaidīts izlasē. Tādu spēlētāju var izmantot vairākumā vārtu priekšā."

Izlase tāpat cer uz Kārli Skrastiņu, Kasparu Daugaviņu, Krišjāni Rēdlihu, Oskaru Bārtuli, Mārtiņu Karsumu. Amerikā "play-off" gan bieži ir neparedzami... Ja Ziemeļamerikā spēlējošie varēs tikt pēdējā brīdī, viņi varēs pieslēgties izlasei jau Kanādā. Oļegs Znaroks pat plānojot uz izlasi aicināt arī Sandi Ozoliņu, kaut viņš pēdējā laikā Sanhosē nespēlē un "Sharks" noteikti cīnīsies par Stenlija kausu.

Pret Somiju šonedēļ jau būšot pirmā krietnākā izlases spēlētāju pārbaude, jo savas publikas priekšā visi cenšas nospēlēt ļoti labi. "Publika dzen uz priekšu un tiek atdoti visi spēki , kaut varbūt vēlāk spēlētājs pat ģērbtuvē vairs cimdus nevar novilkt nost. "

Par "Liepājas metalurga" spēlētāju neiekļaušanu sastāvā atbildot izlases galvenais treneris, jo viņš visu sezonu bijis Latvijā un vērojis spēles, Znaroks arī izvēlas sastāvu. Šonedēļ izlasei vēl nopietni treniņi un pagaidām vēl neesot domāts par atpūtu un kādu kopēju pasākumu apmeklēšanu, taču pirms pasaules čempionāta padomāšot arī par to.

"Mērķis ir vinnēt ikvienu spēli. Ja tu iziesi uz kādu spēli ar domu taupīties, tad tu neesi profesionāls sportists, "– tā Vītoliņš rezumēja izlases mērķus un iespējas Kanādā.

1 2 63 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2008-04-02 10:41, pirms 17 gadiem
FOKUSS. Latvijas hokeja nākotne ar Krievijas gāzes piesmaku vdiena.lv: V-Diena | Fokuss

FOKUSS. SUPERKLUBS vdiena.lv: V-Diena | Fokuss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-04-02 10:45, pirms 17 gadiem
Vītoliņš pats ar Raiti Ivanānu neesot sazinājies, bet kā sacījis Oļegs Znaroks, tad Ivanāns uz pārbaudes spēli ar Dāniju jau varētu būt Rīgā. "Nezinu, vai tas ir absolūti simtprocentīgi, bet Ivanāns ir mūsu sarakstā un mēs uz viņu ceram. Šitas ir jocīgi, jo Ivanāns norāda, ka ar viņu neviens nav saznājies.

  +3 [+] [-]

, 2008-04-02 10:46, pirms 17 gadiem
Lai būtu piramīda kubam ir jābūt NAUDAI un ilgstošam attīstības plānam.... kuram no mūsu klubiem kaut kas tāds ir...?! Dotajā momentā moš tikai LM...
Slēpts komentārs: zigiss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-04-02 10:49, pirms 17 gadiem
Treneriem arī nepieciešama prāta piramīda, jo šitik nepārliecinoši atbildēt sporta studijā izlases treneris nevar. Visu tikai noveļ uz galveno treneri un par spēlētāju (Muštukovs, Bārtulis, Kulda, Zirnis, Ziediņš, utt) iekļaušanu neiekļaušanu vispār neko sakarīgu nespēja pateikt. Galvenais ka frizūra rullē!

  +1 [+] [-]

, 2008-04-02 10:53, pirms 17 gadiem
Skatoties šā brīža Latvijas hokeja virtuvi, nemaz neticās, ka šāds projekts vispār būtu iespējams. Ja nu pirmajā gadā rezultāta "superkomandai" nebūs, tad var tikai iedomāties cik ātri arī visa piramīda sagāzīsies...

  +3 [+] [-]

, 2008-04-02 10:57, pirms 17 gadiem
als
lai ari LM ir ta piramida skaidrs ir viens neviens nelaus vineim spelet ja ari bus 10-15 miljonu budzets..
LV ir tikai viena pilseta Riga..tas sava zina ir nozelojami!LM sogad radija labu hokeju piemtot vel kadus 5 miljonus savaktu labu komandu un pat pietiekami labu ar LV speletajiem!smiekligi ir ari tas ka LM speletaji netiek panemti uz izlasi...tas butu gluzi tas pats ASK vai Brons uzvar cempi bet neviens speletajs nav izlase.....

 +13 [+] [-]

, 2008-04-02 10:57, pirms 17 gadiem
bla, bla, bla... Pilnīgi nekas konkrēts netika pateikts!!!!!!!! Es jau neko, es tik no maliņas- visu jau Znaroks. Par KHL- ko ta mēs, mēs tachu nabagi, mums viss ir slikti, citur- vot tur gan ir labi! Par izlases kandidātiem ar neko lāga nezinu, liepājniekus neesmu redzējis, Ivanānam laikam Oļegs zvanīja vai zvanīs, Daugaviņš apsolījis izkrist pirmajā kārtā, Sandis- tad jau redzēs.... Izlases plāni- vienreiz dienā slidot un vienreiz pacelt štangu, a mērķis vinnēt visus!!! Raivis no Talsiem uzdeva jautājumu vai nebūtu lietderīgi nometni aizvadīt Talsos uz mazā laukuma, atbilde mēs jau vēl nezinam cik lieli Kanādā būs tie laukumi... Sviests, ar šitādu gatavošanos un attieksmi mēs no tās A grupas lidosim!

     [+] [-]

, 2008-04-02 11:00, pirms 17 gadiem
rainmaker rakstīja: als
lai ari LM ir ta piramida skaidrs ir viens neviens nelaus vineim spelet ja ari bus 10-15 miljonu budzets..
LV ir tikai viena pilseta Riga..tas sava zina ir nozelojami!LM sogad radija labu hokeju piemtot vel kadus 5 miljonus savaktu labu komandu un pat pietiekami labu ar LV speletajiem!smiekligi ir ari tas ka LM speletaji netiek panemti uz izlasi...tas butu gluzi tas pats ASK vai Brons uzvar cempi bet neviens speletajs nav izlase.....


Budžets plānots uz 5 milj latu.

  -2 [+] [-]

, 2008-04-02 11:06, pirms 17 gadiem
Сами организаторы КХЛ пока держат эту информацию в секрете, однако, по нашим данным, структура и календарь лиги на первый и второй сезоны, а также на пятилетнюю перспективу может выглядеть так, как предложено на нашей схеме
sport-express.ru: Ńļīšņ Żźńļšåńń - ŹÓŠŃ ĶĄ EURO =...
----------------------------
1. Aprīļa joks izdevās!!!

  +3 [+] [-]

, 2008-04-02 11:07, pirms 17 gadiem
rainmaker rakstīja: als
lai ari LM ir ta piramida skaidrs ir viens neviens nelaus vineim spelet ja ari bus 10-15 miljonu budzets..
LV ir tikai viena pilseta Riga..tas sava zina ir nozelojami!LM sogad radija labu hokeju piemtot vel kadus 5 miljonus savaktu labu komandu un pat pietiekami labu ar LV speletajiem!smiekligi ir ari tas ka LM speletaji netiek panemti uz izlasi...tas butu gluzi tas pats ASK vai Brons uzvar cempi bet neviens speletajs nav izlase.....


Nu ja Baronā nespēlētu Šķēle un Vaikulis( varbūt Bērziņš), tad neviens no Barona arī nespēlētu izlasē. Protams, Batista, Gusts, uc. var naturalizēties.

  +2 [+] [-]

, 2008-04-02 11:09, pirms 17 gadiem
rainmaker rakstīja: als
lai ari LM ir ta piramida skaidrs ir viens neviens nelaus vineim spelet ja ari bus 10-15 miljonu budzets..
LV ir tikai viena pilseta Riga..tas sava zina ir nozelojami!LM sogad radija labu hokeju piemtot vel kadus 5 miljonus savaktu labu komandu un pat pietiekami labu ar LV speletajiem!smiekligi ir ari tas ka LM speletaji netiek panemti uz izlasi...tas butu gluzi tas pats ASK vai Brons uzvar cempi bet neviens speletajs nav izlase.....


Fakts, ka neļaus un nebūs jau šiem kur spēlēt! Tā 2T- vietīgā Liepājas halle ir stipri pa mazu priekš tāda KHL! + nezinu arī kur un kā šie tos 10-12 M $ varētu savākt! Savukārt, ja pēc neoficiālas informācijas tāda Itera (lasi Gazprom) ir gatavi 3 sezonas no vietas dot 5 M$ tb pusi budžeta (info no SA), tad cik saprotu (un atceros) ta arī Kosiols bija gatavs "savākt" 5-6 M eiro.... tapēc jau vismaz teorētiski piķi kaut kā savākt varētu... bet kas un kā tālāk... tas vēl ir "biezā miglā tīts"....

  -2 [+] [-]

, 2008-04-02 11:13, pirms 17 gadiem
rainmaker rakstīja: als
lai ari LM ir ta piramida skaidrs ir viens neviens nelaus vineim spelet ja ari bus 10-15 miljonu budzets..
LV ir tikai viena pilseta Riga..tas sava zina ir nozelojami!LM sogad radija labu hokeju piemtot vel kadus 5 miljonus savaktu labu komandu un pat pietiekami labu ar LV speletajiem!smiekligi ir ari tas ka LM speletaji netiek panemti uz izlasi...tas butu gluzi tas pats ASK vai Brons uzvar cempi bet neviens speletajs nav izlase.....


Par izlasi runājot.... ko ta Tu no LM ieteiktu kā izlases kandidātus...?! "Rūķi" Feldmani?! Žaba jau ir izlases kandidātos... vairāk tur es nevienu neredzu! Ozols? Nu piedodiet atvainojiet... Šitas kads jau ir bijis izlasē nevienu reizi vien (un mazsvarīgākos turnīros nekā PČ) un ir bijis apaļa "baranka".... ta ko no šā Kanādā varētu gaidīt...?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-02 11:15, pirms 17 gadiem
Taa tik tieshaam ir attieksme... "To mees nevaram... shito arii ne..."... kaut kaa bezmeerkjiigi izskataas cilveeki pie muusu izlases stuures... Cerams, ka vismaz Znaroks, kas allazh izceelies ar savus "caursishanaas" speeku, nedomaa muljkjiibas... bet dara darbu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-04-02 11:18, pirms 17 gadiem
varbūt izlasiet kartīgi Ivanāna interviju un tad te muldat. tur skaidri un gaiši ir uzrakstīts, kad tā intervija ir sniegta un pa 2 dienām varēja netikai viņam piezvanīt, bet arī aizbraukt pie viņa ciemos.

  -2 [+] [-]

, 2008-04-02 11:18, pirms 17 gadiem
Сами организаторы КХЛ пока держат эту информацию в секрете, однако, по нашим данным, структура и календарь лиги на первый и второй сезоны, а также на пятилетнюю перспективу может выглядеть так, как предложено на нашей схеме

sport-express.ru: Ńļīšņ Żźńļšåńń - ŃÅĒĪĶ-08/09 = ...
-------------------
Skaisti jau tas izskatās cerams ka pēc dažiem(1-3) gadiem tas piepildīsies

  +2 [+] [-]

, 2008-04-02 11:19, pirms 17 gadiem
Turpmāk, varbūt, vajadzētu galveno treneri uz SS aicināt vai Harim pienācīgi sagatavoties pirms doties uz interviju!!!
Pārāk daudz "ūdens", maz konkrētu atbilžu , kaut gan diezgan droši pakritizēja esošo (neesošo) LV hokeja sistēmu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-02 11:42, pirms 17 gadiem
als rakstīja: Par izlasi runājot.... ko ta Tu no LM ieteiktu kā izlases kandidātus...?! "Rūķi" Feldmani?! Žaba jau ir izlases kandidātos... vairāk tur es nevienu neredzu! Ozols? Nu piedodiet atvainojiet... Šitas kads jau ir bijis izlasē nevienu reizi vien (un mazsvarīgākos turnīros nekā PČ) un ir bijis apaļa "baranka".... ta ko no šā Kanādā varētu gaidīt...?!

nu labi, no LM nav ko ņemt, bet vai tas R2000 piecinieks ir pelnijis vietu izlasē? Varbūt Štālam tur ir vieta, iespējams bērziņam, bet vai tiešām Brancis, Meija un Želbovskis ir pelnijuši būt izlasē? viņiem tur vienīgais amats būtu ūdens pienešana un ripu savākšana pēc treniņa.
un kapēc no LM nav neviens izlases spēletājs u18 čempionātā? Tas jau nekas, ka LM u18 komanda ir pirmajā vietā un ir ielaidusi vismazāk vārtus un paši spējuši iemest visvairāk?
kautkā tiešām sāk likties, ka Latvijas hokejā ir tikai viena pilsēta Rīga
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-02 11:58, pirms 17 gadiem
playthegame rakstīja: nu labi, no LM nav ko ņemt, bet vai tas R2000 piecinieks ir pelnijis vietu izlasē? Varbūt Štālam tur ir vieta, iespējams bērziņam, bet vai tiešām Brancis, Meija un Želbovskis ir pelnijuši būt izlasē? viņiem tur vienīgais amats būtu ūdens pienešana un ripu savākšana pēc treniņa.
un kapēc no LM nav neviens izlases spēletājs u18 čempionātā? Tas jau nekas, ka LM u18 komanda ir pirmajā vietā un ir ielaidusi vismazāk vārtus un paši spējuši iemest visvairāk?
kautkā tiešām sāk likties, ka Latvijas hokejā ir tikai viena pilsēta Rīga


Jaunie - Meija Želubovskis, Brancis? Domāju, ka šie ir paņemti pagaidām tik "skata pēc"... un uz PČ pa 95% neviens no viņiem nebrauks... cita runa par Bērziņu.... es piem. uzskatu, ka šogad viņam izlasē īpaši nav ko darīt (bet es neesmu koučs ), bet par cik šis ir centrs un zinot kā mums ir ar centriem izlasē (rupji runājot- sū...īgi!), tad man tas nav īpašs pārstiegums, ka šis ir izlasē... par Ozolu jau rakstiju... viena lieta tāda SPL, cita PČ A divīzijā...

  +1 [+] [-]

, 2008-04-02 12:04, pirms 17 gadiem
bet ozols vismaz iemetienos ir labs, es pat teiktu, ka labākais LČ šajā elementā.

  -1 [+] [-]

, 2008-04-02 12:07, pirms 17 gadiem
p.s. bērziņš vispār atpūšās pat tādā līmenī!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-02 12:08, pirms 17 gadiem
playthegame rakstīja: nu labi, no LM nav ko ņemt, bet vai tas R2000 piecinieks ir pelnijis vietu izlasē? Varbūt Štālam tur ir vieta, iespējams bērziņam, bet vai tiešām Brancis, Meija un Želbovskis ir pelnijuši būt izlasē? viņiem tur vienīgais amats būtu ūdens pienešana un ripu savākšana pēc treniņa.
un kapēc no LM nav neviens izlases spēletājs u18 čempionātā? Tas jau nekas, ka LM u18 komanda ir pirmajā vietā un ir ielaidusi vismazāk vārtus un paši spējuši iemest visvairāk?
kautkā tiešām sāk likties, ka Latvijas hokejā ir tikai viena pilsēta Rīga


Esmu pārliecināts, ka tik daudz no riga2000 izlasē netiks.

  +1 [+] [-]

, 2008-04-02 12:27, pirms 17 gadiem
Nepiekrītu izlases treneriem, ka mērķis ir uzvara katrā spēlē. Uzskatu, ka mērķis apakšgrupā ir uzvarēt Slovēniju, bet pret CAN un USA var neiespringt. Cik vēl čempionātiem hokejā un basītī ir neveiksmīgi jānoslēdzas, lai mainītu mērķi "uzvara katrā spēlē"????

  +1 [+] [-]

, 2008-04-02 12:31, pirms 17 gadiem
Manuprāt ir muļķīgi iekļaut A.Bērziņu izlasē, ja spēlējot Rīga2000 viņš vispār neko nespēja parādīt. Cik viņš pa visu sezonu iemeta...2 golus..?! Uzbrucējs!!!

     [+] [-]

, 2008-04-02 13:03, pirms 17 gadiem
Par cik daudzi (lielākā daļa) no eSporta lietotājiem nemaz nav redzējuši kas tas tāds "Dinamo" bija, tāpēc ielikšu dažus spēļu ierakstus:

Rīgas "Dinamo" - Sentluisas "Blues":
torrents.ru
Rīgas "Dinamo" - Kalgarī "Flames":
torrents.ru
Rīgas "Dinamo" - NCAA "All-Stars":
1. spēle:
5minsforfighting.com: 5minsforfighting.com :: Login
2. spēle:
5minsforfighting.com: 5minsforfighting.com :: Login
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-04-02 13:15, pirms 17 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Par cik daudzi (lielākā daļa) no eSporta lietotājiem nemaz nav redzējuši kas tas tāds "Dinamo" bija, tāpēc ielikšu dažus spēļu ierakstus


Jāpiezīmē, ka Ziemeļamerikas tūrē Rīgas "Dinamo" bija "piestiprināti" arī daži kadri no Maskavas "Dinamo". Lomakins un, šķiet, vēl kāds.

  -1 [+] [-]

, 2008-04-02 13:26, pirms 17 gadiem
Вопрос из области физики. Кто изобрел колесо?

- Крикунов. И потом мы это колесо таскали на тренировках - Васильич привязывал нас к шине от "КамАЗа", и мы с ней бегали полтора часа.
allhockey.ru: Хоккей на AllHockey.Ru - Андрей...
1 2 63 komentāri