Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Kanādas izlase triumfē Špenglera kausā

Kanādas izlase triumfē Špenglera kausā
Kanādas hokejisti līksmo pēc gūtajiem vārtiem
Foto: AP

Vakar par Špenglera kausa izcīņas uzvarētājiem hokejā tika kronēti Kanādas hokejisti, kas pēdējā spēlē ar 2:1 uzvarēja Ufas "Salavat Yulaev" komandu.

Abas komandas jau savā starpā bija tikušās dienu iepriekš, un arī toreiz ar rezultātu 3:2 uzvaru svinēja kanādieši. Finālspēle starp šīm abām komandām iesākās ar ļoti daudz noraidījumiem, taču neviena komanda šīs daudzās izdevības nespēja pārvērst vārtu guvumā. Vistuvāk bija Ufas hokejisti, kur viens no viņu raidītajiem sitieniem trāpīja pa vārtu stabu.

Arī otrajā trešdaļā komandas turpināja uzbrukt, un pirmie pie vārtu guvuma tika kanādieši, kad precīzs raidījums padevās Lovam. Vispirms pa vārtiem meta "Salavat Yulaev" komandas aizsargs, taču ripu tvēra vārtsargs Vitālijs Jeromenko. Lai arī vārtsargs uzskatīja, ka viņš ripu ir piespiedis, tā nedomāja Lovs, kurš to iebakstīja vārtos un panāca 1:0. Lai arī "Salavat Yulaev" komandas hokejisti ilgi un dikti protestēja par šo vārtu guvumu, tiesnesis savu lēmumu nemainīja.

Turpinājumā ufieši panāca izlīdzinājumu, kad pretuzbrukumā ļoti precīzs metiens padevās Perežoginam. Taču nepagāja ne divas minūtes, kā kanādieši guva savus otros vārtus, kad precīzs metiens padevās Kelleram.

Trešajā trešdaļā "Salavat Yulaev" hokejisti uzbruku ļoti daudz, taču vārtos lieliski darbojās veterāns Kērtis Džozefs, kurš tvēra praktiski visus metienus, kas lidoja uz viņa vārtu pusi.

Līdz ar to Kanādas izlase uzvarēja visās četrās savās spēlēs un pelnīti kļuva par labāko komandu šajā turnīrā. Otrajā vietā ierindojās Ufas "Salavat Yulaev", bet trešie palika Manheimas " HC Adler" hokejisti.

Noslēguma turnīra tabula
1. Kanāda 4 4 0 17:9 8*
2. Ufas ''Salavat Yulaev'' 4 2 2 18:10 4
3. Manheimas ''Adler'' 4 2 2 10:15 4
4. HC Pardubice 4 1 3 9:14 3
5. HC Davos 4 1 3 11:17 2
* - vieta, komanda, spēles, uzvaras (2 punkti), zaudējumi (zaudējums pagarinājumā - 1 punkts), gūtie/zaudētie vārti, punkti.

Izmantotie resursi:
www.spenglercup.ch

  +2 [+] [-]

, 2008-01-01 21:09, pirms 17 gadiem
krievi vairāk uzbruka, bet uzvar tas, kas vairāk iesit

     [+] [-]

, 2008-01-01 21:10, pirms 17 gadiem
Te arī Krievijas Superlīga!

  +1 [+] [-]

, 2008-01-01 21:12, pirms 17 gadiem
Kanada nav Koreja

     [+] [-]

, 2008-01-01 21:18, pirms 17 gadiem
Ja godiigi, tad liels prieks, ka Kanaada izshkjiroshajaa machaa pieveica ufieshus.

  -2 [+] [-]

, 2008-01-01 21:21, pirms 17 gadiem
Nu es tach teicu, ka tā būs

  +5 [+] [-]

, 2008-01-01 21:31, pirms 17 gadiem
interesants turnīrs bija, dažas spēles redzēju Krievijas kanālā Planeta Sport

  +3 [+] [-]

, 2008-01-01 22:03, pirms 17 gadiem
Krievijas stiprāko klubu divas reizes apspēlē Kanādas atbirumi.Ha superliga saucās.

  +1 [+] [-]

, 2008-01-01 22:32, pirms 17 gadiem
Vairak sadus turnirus ,ceru ka Hokeja Chempiojliga bus ari dziezgan interesanta !

  +3 [+] [-]

, 2008-01-02 01:44, pirms 17 gadiem
Jā, Krievijas pagaidām stiprākā kluba zaudējums (divreiz) Eiropas kanādiešiem ir mazliet pārsteigums. Bet varbūt tas nozīmē, ka Krievijas superlīgas spēcīgums ir uzpūsts un pārspīlēts? Paskaties, kā mūsējie Maskavas dinamiešus izcirta! Vienkārši tas, ka liela nauda ieplūst nenozīmē, ka ir uzreiz super kvalitāte - lai gan nevar noliegt, ka pēdējo gadu laikā līmenis ir audzis, pateicoties piķim, ar ko izdevies piesaistīt vecos bijušos un 3,4.mainu NHLerus, kā arī labākus Eiropas leģionārus. Galu galā paši krievi jau vien tai līgā spēlē, un kā rādās nav jau nemaz tik krutas tās Krievijas rezerves, jo hoķi mācās spēlēt arvien labāk arī citās zemēs. Tās tādas pārdomas - var jau būt, ka no diviem klubiem nav jāizdara secinājumi par visu līgu. Katrā gadījumā skatos samērā bieži - pa vakariem RSL un naktī NHL - ātrumus ir grūti salīdzināt, bet intersantas spēles, skaists hokejs un spriedze jau abos čempjos netrūkst.

     [+] [-]

, 2008-01-02 08:53, pirms 17 gadiem
Es savukārt domāju, ka krieviem tie Eiropas turnīri ir bijuši nebijuši, viņiem ,līdzīgi kā Ziemeļamerikā galvenais ir Stenlija kauss, svarīgākais tomēr ir vieta Krievijas čempionātā, un kaut kāds Špenglera kauss viņus tā īsti nemaz neinteresē.

  +1 [+] [-]

, 2008-01-02 09:30, pirms 17 gadiem
kasagrande

Ja krieviem Eiropas turnīri ir bijuši nebijuši, tad kanādiešiem vēl jo vairāk.

     [+] [-]

, 2008-01-02 09:31, pirms 17 gadiem
kasagrande,

bet ja tas turniirs krieviem buutu galiigi pie kaajas, tad diezvai uz turniiru buutu atbraukusi Krievijas liidervieniiba. Otkaart, a kaada motivaacija ir kanaadieshiem turniiraa peecpusi pleest - galu galaa savu maizi vinji nopelna klubos un uz PCh taapat NEVIENAM no shiem pat nespiid braukt...

a Maskavas Dinamo - tas tieshaam bij cits staasts: vinji uz laukuma speeleeja bez jebkaadas motivaacijas...

starp citu shajaa kontekstaa interesanti, ar kaadu motivaaciju (un sastaavu) Riigaa ieradiisies AK Bars - Kontinentaalais kauss kopumaa njemot ir tomeer zemaaka prestizha turniirs ka Spenglera kauss...

     [+] [-]

, 2008-01-02 14:21, pirms 17 gadiem
eske

Tu vismaz noskaties kaadu Krievijas superliigas speeli, tad kko raksti, sarunaats?
es tieshi gribeeju, lai Ufa vinnee to kausu... ljoti patika vinju speeles pret Pardubice un Manheimu! nospeeleeja ljoti disciplineeti, noraidiijumu praktiski nebija...

  +1 [+] [-]

, 2008-01-02 18:14, pirms 17 gadiem
tripalka,

Es bieži skatos Krievijas Superlīgas spēles. Un Jūs?

Godīgi sakot, Krievijas Superlīgas spēles savā ziņā man patīk pat labāk kā NHL spēles. Kāpēc Salavat divaz reizies zaudēja Kanādas eiropiešu izlasei? Nedomāju, ka viņiem šis turnīrs ir galīgi pie kājas kā šeit kāds rakstīja. Atceros, ko raksta Krievijas masu saziņas līdzekļi, kad kāds no Krievijas klubiem uzvar kādā Eiropas klubu turnīrā. Parasti esmu lasījis tikai ujjināšanu no Krievijas žurnalistu puses un virsrakstus, ka esam uzvarējuši kārtējā klubu turnīrā.

Kāds te atcerējās Latvijas izlases un Dinamo spēli. Izteica viedokli, ka Dinamo šīs spēles bija pie kājas. Pats Dinamo ģērbtuvē pirms un pēc spēles nebiju, redzēju spēli (pirmo) tādu, kāda tā bija laukumā, tomēr, spriežot pēc Dinamo trenera intervijas, kura tika publicēta vairākos sporta saziņas līdzekļos, var secināt, ka šīs spēles nebija vienkārša pastaiga Dinamo. Viņi spēlēja praktiski ar spēcīgāko sastāvu un gribēja uzvarēt. Pie tam komanda, kura sevi daudz maz ciena, vienkārši tāpat neatļausies zaudēt ar lielu pārsvaru. Domāju, šīs spēles parādīja, ka mūsu izlase tajā brīdī bija spēcīgāka par Maskavas Dinamo... kas arī parādījās uz rezultātu tablo.
Vispār, dažreiz nesaprotu mūsu "fanus". Vienmēr kāds kkur pieraksta, ka uzvara bija nejauša... tāpat zaudēsim u.tml. Kas tā par fanošanu un vēl tā fani vai "fani" attiecas pret komandu, par kuru fano? Uzvara ir uzvara, bet zaudējumi parāda, cik daudz vēl jāizdara līdz uzvrai! Latvijas izlase divreiz kārtīgi apspēlēja Maskavas Dinamo... lai viņi domā, kāpēc viņiem tā gadījās!

     [+] [-]

, 2008-01-02 19:18, pirms 17 gadiem
eske

Nu nekomentējot Latvijas hokeja "fanus" varu teikt tikai vienu: apskaties kas notiek ar NHL faniem, mūsu hokejisti var būt tikai priecīgi, ka šeit fani ir "mierīgāki"

  +1 [+] [-]

, 2008-01-02 19:48, pirms 17 gadiem
Jā, katram var būt savas galējības! Piemēram, palasot Krievijas fanu komentārus... sevišķi pēc komandas zaudējuma... pēc dažiem labiem izteikumiem, rodas priekštats, ka viens otrs apspriestās komandas spēlētāju(s) zina kopš dzimšanas... no kurienes nācis, ar ko pārgulējis, kur kārtojis dabiskās vajadzības... utt. Par to gan nav jāsmejās.
Attiecībā uz mūsu "faniem", jāsaka, ka bieži vien nākas redzēt daudz pesimisma un negatīvo iezīmju, pat, ja reāli tā nemaz nav. Toties, piemēram, baltkrieviem var redzēt pat pilnīgi pretējo... visi no viņiem baidās, viņi cīnās par medaļām... tikai realitāte parasti ir citāda!

  +1 [+] [-]

, 2008-01-02 22:14, pirms 17 gadiem
eske,

es redzeeju pirmo speeli pret Maskavas Dinamo un varu teikt, ka shii speele nekaadaa zinjaa neataino reaalos komandu speeku sameerus. Ja Tu ruupiigaak buutu veerojis sho speeli, tad redzeetu, ka maskavieshi nespeeleeja pat ne ar pusspeeku. OK - pirmaas 10-15 minuutes veel daudzmaz ciiniijas, tachu peec tam sho speeli lielaa meeraa tikai atslidoja. Tu redzeeji, ka maskavieshi, piemeeram, guulaas ripas celjaa vai kaa citaadi ciiniijaas liidz galam? es ne....

Protams, tas nemazina Latvijas izlases paveikto - komanda ciiniijas godam un ar lielu pashatdevi, prieks bija skatiities uz sho komandu. Tachu atkaartoshos veelreiz - shii speele nesniedza NEKADU PRIEKSHSTATU PAR Krievijas Superliigas liimeni.

  +1 [+] [-]

, 2008-01-02 22:25, pirms 17 gadiem
Abrags,

Man šķiet, ka nevienas komandas spēlētāji pārbaudes spēlē sevišķi negrib gūlties ripas ceļā. Par to atslidošanos var jau arī teikt, ka Latvijas izlase šajās spēlēs arī nespēlēja miljonu dolāru !