Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:534, Did:0, useCase: 3

Jēkabpils handbolistes dodas uz Vāciju un Dāniju

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Jēkabpils handbolistes dodas uz Vāciju un Dāniju
Uzbrukumā Simona Ārmane.

Divas pagājušā gada Latvijas čempiones Jēkabpils sporta skolas handbola komandas spēlētājas jauno sezonu sāks ārzemēs - uz Vāciju devusies vārtsardze Amanda Ovsjuka, bet uz Dāniju saspēles vadītāja Simona Ārmane.

Tikai 18 gadus vecā vārtsardze Amanda Ovsjuka spēlēs Vācijas pēc ranga 5. līgas klubā MTV "Auhagen", kas piedalīsies "Landesliga Mitte" čempionātā - proti, 5. līgas reģionālajā Viduszonā (pavisam ir trīs reģionālās grupas - Dienvidi, Ziemeļi un Vidus). Šajā komandā jau iepriekš bija Dobeles komandas spēlētāja, 16 gadus vecā Anna Aleksa Stankeviča (augums - 186 cm), viņas ar Amandu ir draudzenes (Amanda pagājušajā sezonā bija izdota Dobeles komandai), ziemā jēkabpiliete aizbrauca pie draudzenes ciemos, piedalījās treniņos un - jauno sezpnu sāks MTV "Auhagen" vārtos. Līdzi meitai devās arī tētis, kurš sev tur sameklēja darbu.

Savukārt pagājušā gada Latvijas čempione un virslīgas labākā vārtu guvēja Simona Ārmane (bija otrā rezultatīvākā 2016. un 2018. gada čempionātos) karjeru handbolā turpinās Dānijas pēc ranga 2. līgas jeb 1. divīzijas komandā "Lyngby HK". Komanda atrodas Zēlandē, tā vairākkārt ir bijusi sava reģiona čempione, bet šogad iekļuva 1. divīzijā. Simona studē RTU Būvniecības fakultātē, viņa jau iepriekš mācību apmaiņas programmas ietvaros devās uz Dāniju, pati sameklēja sev komandu un jau šīs nedēļas nogalē acīmredzot debitēs "Lyngby HK" sastāvā. Pirmās divas spēles "Lyngby HK" jau aizvadīja un tajās zaudēja, taču jēkabpiliete tajās vēl nepiedalījās, jo tikai nupat Latvijas handbola federācijā pienāca pāreju apstiprinājumu gan par Ovsjuku, gan par Ārmani.