Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2986, Did:0, useCase: 3

Piļpuks: "Pret Franciju pietrūka spēles disciplīnas, ļoti daudz lieku izmestu metienu"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Piļpuks: "Pret Franciju pietrūka spēles disciplīnas, ļoti daudz lieku izmestu metienu"
Foto: Latvijas Handbola federācija.

Vakar Valmierā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas handbola izlase ar 19:38 atzina titulētās Francijas izlases pārākumu. Lai arī šāds iznākums pret olimpiskajiem čempioniem ir likumsakarīgs, tomēr Latvijas izlases spēlētāji, tajā skaitā arī rezultatīvākais Latvijas komandā Guntis Piļpuks, norāda uz to, ka paši pieļāvuši pārāk daudz kļūdu.

Latvijas izlases arī otrajā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē olimpiskajiem čempioniem zaudēja ar ļoti līdzīgu rezultātu kā abu komandu pirmajā tikšanās reizē. Guntis Piļpuks ar gūtajiem četriem vārtiem vakardienas spēlē bija rezultatīvākais Latvijas izlases rindās. Viņš neslēpj gandarījumu spēlēt pret tādu titulētu pretienieku, bet atzīst, ka paši pārāk daudz ir kļūdījušies, tomēr arī uzslavē arī komandas centību. “Spēle bija smaga, bet ir prieks spēlēt pret tik labu komandu kā Francija. Esmu ļoti pateicīgs par tādu iespēju, spēlēt pret tik augsta līmeņa komandu,” stāsta Piļpuks.

“Mums šoreiz pietrūka spēles discpilīna, ļoti daudz lieki izmesti metieni," atzīst rezultatīvākais spēlētājs Latvijas komandā. "Esmu pateicīgs komandai. Mēs centāmies un cīnījāmies. Uzskatu, ka ja mēs paliksim šādā sastāvā pēc diviem vai trīs gadiem, mēs varētu arī cīnīties par uzvarām,” optimistisku nākotni ieskicē Piļpuks.

“Spēli diemžēl zaudējām, bet bija gaidāms, ka zaudēsim. Varēja redzēt, ka pirmajā puslaikā bijām uztraukušies, daudz kļūdas, mēģinājām viņiem skriet pakaļ," uz komandas mīnusiem norāda Edgars Kukša. "Otrajā puslaikā pamodāmies, uztaisījām labāku spēli, vairāk kustības un arī čaļi labāk nospēlēja, par ko pašiem bija prieks. Noslēdzām, par daudz rezultāts, protams, bet gatavosimies nākamajai spēlei pret Poliju,” papildina pieredzējušais Latvijas izlases vārtsargs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija