Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2986, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase martā Eiropas čempionāta kvalifikācijā bez Krištopāna

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas izlase martā Eiropas čempionāta kvalifikācijā bez Krištopāna
Dainis Krištopāns. Foto: Aniko Kovacs/EPA/Scanpix

Latvijas vīriešu handbola izlases galvenais treneris Davors Čutura nosaucis izlases sastāvu, kas 9. martā Peskārā aizvadīs 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli pret Itālijas valstsvienību.

Spēli Itālijā valstsvienības komanda aizvadīs ar sešiem leģionāriem, tai skaitā Māri Veršakovu, Gunti Piļpuku, Artūru Meikšānu, Edgaru Kukšu, Rolandu Ļebedevu un Ralfu Geisleru, un desmit spēlētājiem, kas pārstāv vietējos Latvijas klubus “ZRHK Tenax Dobele”, “ASK Zemessardze/LSPA” un “MSĢ”.

Nedēļas nogalē izlase uzsāka treniņnometni, lai jau 8. martā dotos uz Itāliju, kur 9. martā plkst. 17.00 (pēc Latvijas laika) aizvadīs pirmo Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli pret itāļiem. Savukārt 10. martā abas izlases dosies uz Valmieru, lai gatavotos svētdienas spēlei. Informācija par izlases sastāvu, kas spēlēs Valmierā, vēl sekos.

Biļetes uz 12. marta spēli Valmieras Olimpiskajā centrā plkst. 15.10 pieejamas iepriekš pārdošanā bezrindas.lv. Spēles tiks translētas tiešraidēs Latvijas televīzijas kanālā LTV7 (mājas spēle) un EHF TV kanālā (izbraukuma spēle).

Kā jau ziņots iepriekš, Latvijas izlase EHF EURO 2024 kvalifikācijas spēlēs ielozēta vienā grupā ar tādām handbola lielvalstīm kā Francija, Polija un Itālija. Iepriekšējā gada oktobrī Latvijas valstsvienība ar 18:35 (7:16) izbraukumā piekāpās Francijas izlasei, savukārt mājas spēlē ar rezultātu 19:37 (9:13) piedzīvoja zaudējumu Polijas valstsvienībai.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas divas labākās komandas, kā arī četras labākās 3. vietas ieguvējas. Šobrīd Latvija 8. grupas kopvērtējumā atrodas 4. vietā.

Latvijas izlases sastāvs

PozīcijaSpēlētājsKlubs
VārtsargsArtūrs KuģisTenax Dobele
Edgars KukšaAurich (Vācija)
Rolands ĻebedevsHordur (Islande)
Kreisā malaRičards JuzupsTenax Dobele
Kristiāns JonuškaASK/LSPA
Kreisais ārējaisRalfs GeislersLemgo Lippe (Vācija)
Roberts RancānsASK/LSPA
Saspēles vadītājsMāris VeršakovsBrixen (Itālija)
Rauls SerafimovičsMSĢ
Kristers OzolsASK/LSPA
Labais ārējaisGuntis PiļpuksHordur (Islande)
Valdis KalniņšMSĢ
Labā malaLinards UsānsTenax Dobele
Andis BorsMSĢ
LīnijaJevgeņijs RogonovsMSĢ
Artūrs MeikšānsPolva Serviti (Igaunija)

Izmantotie resursi:
https://handball.lv/news/treneris-d...

  -2 [+] [-]

, 2023-03-06 20:39, pirms gada
jaunais Muravejs, respect. Atbrauks uz PČ pusfinālu, ja gribēs.

     [+] [-]

, 2023-03-06 22:28, pirms gada
Kas par žurnālistiem. Virsraksts, ka nespēlēs Krištopāns. Un rakstā par to neviena teikuma kāpēc nespēlē utt....vai tad tiešām nemāca vairs neko un viss tik zemā līmenī... virsrakstā jābūt īsi un kodolīgi tas, kas būs tekstā.... bet te uz 180 grādiem viss otrādi.... un vispār kas līdzi seko tam ko raksta? Katrs otrais raksts ar tik daudz kļūdām vienkāršām. Brīnos, ka tik nemākulīgi. Daudzi raksti vispār copy paste... šausmas