Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2936, Did:0, useCase: 3

Handbola federācijas prezidents: "Sirdī arī mums ir gada labākais sportists"

Handbola federācijas prezidents: "Sirdī arī mums ir gada labākais sportists"
Mārtiņš Bičevskis. Foto: Zigismunds Zālmanis

Latvijas vīriešu handbola izlase 2020. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā vienā grupā spēlēs ar Vāciju, Spāniju un Nīderlandi. Izlases galvenais treneris Armands Uščins preses konferencē atzina, ka Latvijas valstsvienība grupas favorītes centīsies pārsteigt ar cīņassparu un atdevi laukumā.

"Šobrīd ir patīkams satraukums, jo to izdzīvosim pirmo reizi," sacīja Latvijas Handbola federācijas prezidents Mārtiņš Bičevskis. "Mēs gatavojamies, mēģinām piesaistīt atbalstītājus, kā arī rūpējamies par treniņprocesu. Emocionāli esam pacelti, jo handbols Latvijā ir pamanīts. Esam lepni, ka ieguvām Latvijas Gada balvu sportā [kā labākā sporta spēļu komanda - aut. piez.]. Sirdī arī mums ir gada labākais sportists [Dainis Krištopāns]. Šāda atzinība veido pozitīvas emocijas."

"Pirmkārt, saku lielu paldies visiem, kas bija iesaistīti procesā," par sniegto atbalstu pateicās Latvijas izlašu direktors Renārs Līcis. "Ceļazīme uz finālturnīru tika izcīnīta vairāku gadu garumā. Gan federācija, gan treneru korpuss vēlētos redzēt vairāk pārbaudes spēļu. Mums radās iespēja tieši pirms Eiropas čempionāta doties uz Tronheimu, kur aizvadīsim pārbaudes spēles pret Norvēģijas otro izlasi, nevis spēlēsim Rīgas domes kausā."

Rīgas domes kauss pirmo reizi nenotiks tieši tad, kad Latvijas valstsvienība iekļuva Eiropas čempionātā. Tā vietā janvārī pārbaudes spēles aizvadīs jaunatnes izlases. "Ātrāk par Eiropas čempionāta grupu izlozi šo turnīru nevarējām sākt veidot," skaidroja Bičevskis. "Tika apzinātas komandas, kuras vēlētos braukt. Tiesa, tobrīd nebija liela atsaucība no citu valstu izlasēm. Katra centās izplānot sev izdevīgāko sagatovšanās režīmu. Mūsu galvenais mērķis ir Latvijas izlase. Aizvadot intensīvu trīs spēļu ciklu, būtu ļoti augsts risks kādam gūt savainojumu. Secinājām, ka komandai labāk būtu divas, nevis trīs spēles."

Prezidentam piekrita arī izlašu direktors, kurš arī norādīja, ka, aizvadot īsā laika periodā tik daudz spēļu, būtu lielāks risks gūt traumas. "Lielāku uzsvaru liekam uz pieredzējušākiem spēlētājiem. Oktobrī Luksemburgā tikās visi tuvākie izlases kandidāti. Savukārt pagājušonedēļ Valmierā aizvadījām četru dienu treniņu ciklu. Pēc Valmieras laidām spēlētājus uz mājām svinēt Ziemassvētkus. Jau 3. janvārī ar tiešo reisu lidosim uz Tronheimu." 8000 skatītāju ietilpīgajā "Trondheim Spektrum" arēnā Latvijas izlase aizvadīs visas trīs grupas spēles - 9. janvārī pret Spāniju, 11. janvārī pret Nīderlandi un 13. janvārī pret Vāciju.

Ilggadējais izlases līderis Aivis Jurdžs bija lakonisks: "Tas ir kas jauns. Neviens no mums finālturnīrā nav spēlējis, un Eiropas čempionātu gaidām ar nepacietību."

Čempionu līgas 2017. un 2019. gada uzvarētājas Skopjes "Vardar" un izlases pirmais vārtsargs Artūrs Kuģis atzina, ka šovasar pēc pievienošanās spēcīgajam klubam dzīve izmainījās uz labo pusi. "Tagad esmu izlasē un sajūtas ir patīkamas. Mērķis ir viens – labi sevi parādīt un aizstāvēt Latvijas godu." Kuģis pirms mēneša guva potītes savainojumu. "Mēnesi neesmu stāvējis vārtos un darbojies ar bumbu. Domāju, ka līdz turnīra sākumam ar veselību būs labi."

Latvijas izlases galvenais treneris Armands Uščins atzina, ka nejūtas mierīgi: "Priekšā stāv vēl smagāks uzdevums. Šobrīd tiek veikts apjomīgs darbs treniņos, kā arī valda liels satraukums." Rudenī savainojumu guva arī izlases līderis Dainis Krištopāns, kurš izlaida arī vairākas Čempionu līgas spēles. "Dainis bija Valmierā un strādāja individuāli. Līdz turnīram viņam ar veselību viss būs kārtībā," sacīja Uščins. "Rītdien Nīderlande spēlēs turnīrā Rumānijā. Savukārt Vācijai un Spānijai katrs spēlētājs ir augstākās klases. Skatāmies, ar ko viņus varētu pārsteigt," norādīja izlases treneris.

     [+] [-]

, 2019-12-27 21:26, pirms 4 gadiem
Parex afēras sešinieks

     [+] [-]

, 2019-12-27 21:49, pirms 4 gadiem
Renes sļūkšana, florbols, orientēšanās, vēl novusa čempionāts un Zolītes turnīri, ko gan Muļķu zemē vairāk var vēlēties 😂😂😂😂

     [+] [-]

, 2019-12-28 00:04, pirms 4 gadiem
Ravix rakstīja: Renes sļūkšana, florbols, orientēšanās, vēl novusa čempionāts un Zolītes turnīri, ko gan Muļķu zemē vairāk var vēlēties 😂😂😂😂
Kāds Tavam komentāram sakars ar šo rakstu? Cik profesionālu līgu pasaulē ir Tevis minētajos sporta veidos? Cik profesionālu attiecīgo sporta veidu pārstāvju ir Latvijā? Iesaku būt nelaimīgam citās sadaļās.

     [+] [-]

, 2019-12-28 00:39, pirms 4 gadiem
neeeee rakstīja: Kāds Tavam komentāram sakars ar šo rakstu? Cik profesionālu līgu pasaulē ir Tevis minētajos sporta veidos? Cik profesionālu attiecīgo sporta veidu pārstāvju ir Latvijā? Iesaku būt nelaimīgam citās sadaļās.
redzi kā Ravixam nelāgi sanāca - kulakā raušana un matos smērēšana joprojām nav sporta veids, bet Ravix tā cenšas un cer, un pļūta uz tiem sporta veidiem, kuros viņš nekad nekādus panākumus negūs...