Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Ogrei un "Celtniekam" otrā pusfināla cīņa, tiešraide Sportacentrs.com TV

Jānis Pārums

Ogrei un "Celtniekam" otrā pusfināla cīņa, tiešraide Sportacentrs.com TV
Artūrs Lazdiņš (Celtnieks) Ogres spēlētāju ielenkumā. Foto: GL Sports Photography

Šovakar plkst. 19:30 SynotTip handbola Virslīgā vīriešiem otro pusfināla spēli aizvadīs "Ogre/Miandum" un "Celtnieks Rīga". Spēles tiešraide kanālā Sportacentrs.com TV un internetā.

"Celtnieks Rīga" un "Ogre/Miandum" komandu pusfināla duelis startēja pirms piecām dienām, kad savā laukumā spraigā cīņā ar 26:23 uzvaru izcīnīja pašreizējie valsts čempioni rīdzinieki. Pēc pirmā puslaika "Celtnieks" bija minimālā iedzinēju lomā, taču otrā puslaika sākumā pārņēma vadību, ko neatdeva līdz pat spēles beigām. Rīdzinieku labā 21 no 26 vārtiem guva trio Artūrs Lazdiņš (9), Lauris Eglītis (8) un Rihards Leja (4), bet viesu rindās rezultatīvākais ar sešiem vārtiem bija Uvis Strazdiņš.

Jau pirms pusfināla sērijas treneri atklāja, ka viens no nozīmīgākajiem faktoriem būs vārtsargu sniegums un to apliecināja arī pirmais mačs. Iepriekšējās sezonas vērtīgākais spēlētājs Raitis Puriņš bija viens no galvenajiem "Celtnieks" izrāviena veicinātājiem, kad rīdzinieki otrā puslaika sākumā no 13:14 panāca 18:14, proti, čempionu vārtsargs ne tikai veiksmīgi tika galā ar tiešajiem pienākumiem, bet arī pamanījās pats gūt vārtus (šosezon jau ceturtos). Pretējos vārtos iepriekšējā spēlē laiku dalīja pieredze un jaunība – komandas spēlējošais treneris Andris Molotanovs, kā arī Jānis Noviks.

Šovakar abas komandas tiksies Ogrē. Līdzšinējos šīs sezonas dueļos ogrēniešiem nav izdevies uzvarēt, taču divreiz komandas cīnījušās neizšķirti, ieskaitot Rīgas atklāto čempionātu, kur rīdzinieki pēdējo desmit sekunžu laikā, gūstot divus vārtus, izglābās no zaudējuma (27:27). Vēl viens neizšķirts tika fiksēts Latvijas čempionāta spēlē decembrī (32:32) un arī toreiz nedaudz tuvāk panākumam bija Ogres komanda. Divos mačos "Celtnieks" tikuši pie panākuma ar sešu vārtu pārsvaru (35:29, 30:24), bet pēdējās divās spēlēs bijuši pārāki ar +3 (29:26 un jau pieminētais 26:23 pirmajā pusfināla spēlē).

Iepriekšējā abu komandu spēlē kājas savainojumu guva Sandis Lepers (Ogre/Miandum), kurš jau iepriekš tieši savainojuma dēļ izlaida daļu sezonas. Kā atklāja ogrēniešu galvenais treneris Andris Molotanovs, tad šovakar viņš nespēlēs, būdams vien līdzjutējos: "Sandis diezgan nopietni sastiepa potītes saites, tāpēc pagaidām diemžēl palīdzēt mums nevarēs. Par laimi, visi pārējie spēlētāji būs ierindā."

"Ogre/Miandum" un "Celtnieks Rīga" spēli tiešraidē demonstrēs kanāls Sportacentrs.com TV, tā būs skatāma arī interneta tiešraidē. Spēli komentēs Kristaps Desmitnieks.

Pusfināla sērija ilgst līdz kādas komandas divām uzvarām. Ja būs nepieciešams, sērijas trešā spēle tiks aizvadīta 8. aprīlī Rīgā. Finālā jau iekļuvusi un savu pretinieci gaida regulārā čempionāta uzvarētāja Dobeles "Tenax", kas savā pusfināla sērijā ar 2-0 (35:26, 34:25) pieveica Ludzas "Latgolu".

Izslēgšanas spēles
Turnīra tabulas
Rezultatīvākie spēlētāji

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv