Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Raitis Puriņš

Pierādījumu spēle ar Luksemburgu

Pierādījumu spēle ar Luksemburgu
Uzbrukuma smailē Aivis Jurdžs
Foto: Romaulds Vambuts, eSports.lv

Šovakar Latvijas vīriešu handbola izlase aizvadīs piekto 2010. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli, Olimpiskajā sporta centrā Rīgā plkst. 20:00 tiekoties grupas pastarīti Luksemburgas vienību.

Aizvadītajās četrās spēlēs mūsējie izcīnījuši vienīgo uzvaru izbraukumā pār Luksemburgas vienību ar 31:23, taču pēc pirmā puslaika mūsējie bija četru vārtu deficīts (10:14). Rezultatīvākie Latvijas sastāvā, katrs gūstot pa septiņiem vārtiem, bija Aivis Jurdžs un Margots Valkovskis, savukārt luksemburgiešiem astoņus vārtus guva Alains Pojeckis.

Turnīra tabulā mūsējie pagaidām ieņem ceturto vietu, uzreiz virs Luksemburgas vienības. Pirmie grupā ir čehi, otrie portugāļi, bet tikai trešie olimpiskie un pasaules čempioni francūži. Izredzes kvalificēties finālturnīram Austrijā Latvijas izlase jau praktiski zaudējusi, tomēr arī spēlē pret olimpiskajiem un pasaules čempioniem francūžiem 22. martā cīnīsies par uzvaru. "Atliek tikai divreiz uzvarēt Franciju," preses konferencē, stāstot par izredzēm iekļūt finālturnīrā, smejoties atbildēja Valkovskis.

Spēlē savainojumu dēļ nespēlēs Evars Klešniks, Ivars Serafimovičs, Māris Veršakovs, bet slimības dēļ laukumā nedosies mūsu pirmais vārtsargs Aleksandrs Babra, dodot iespēju sevi pierādīt jaunajiem Ērikam Blūmam, Kasparam Lisovskis, Raimondam Trifanovam un Raimondam Šteinam. Par savu lietderību handbolisti sevi pierādīja arī vienīgajā pārbaudes mačā pret Beļģiju. Spēlētāju resursu, spītējot savainojumiem, pietiek.

Cīņā ar beļģiem pirmo maču pēc savainojumu saārstēšanas aizvadīja Mārtiņš Lībergs, kurš šobrīd ir vienīgais Latvijas handbolists Vācijas 1. bundeslīgā. Pārbaudes spēli sākumsastāvā kopā ar Mārtiņu uzsāka arī Armands Uščins, Valdis Gūtmanis, Kaspars Lisovskis, Ēriks Blūms, Margots Valkovskis un Helmuts Tihanovs (vārtos). Līdzīgs starta septītnieks būs arī mačā pret Luksemburgu, sola galvenais Latvijas izlases treneris Andris Gulbis. To veiksmīgi varētu papildināt Jurdžs, kurš lieliski iekļāvās spēlē ar beļģiem, otrajā puslaikā uzspīdēja arī Trifanovs, bet vārtos labi sevi parādīja Šteins. Pie teikšanas laukumā tika visi. Resursu, spītējot savainojumiem, pietiek. Arī uzvara pār Beļģijas handbolistiem ar 30:25 tikai uzlaboja noskaņojumu un deva pārliecību.

Kandidātu sarakstā pirmo reizi iekļauti bija arī "Jūrmalas sports" handbolists Kaspars Ence un "LSPA" spēlētājs Artis Kurmēns. Ence izgāja laukumā arī cīņā pret beļģiem, savukārt Kurmēns muguras savainojuma dēļ šo sagatavošanās posmu izlaida un izlases sastāvā mēģinās sevi pierādīt pēdējās divās kvalifikācijas turnīra cīņās ar Čehiju un Franciju.

Luksemburgas valstsvienībai nepalīdzēs viņu vienīgais profesionālis Dans Lejs, kas spēlē Francijas klubā "CSL Dion". Mārtiņš Lībergs ir pārliecināts par 99,9%, ka mūsu komanda šodien svinēs uzvaru. Arī treneris Gulbis sola daudz saturīgāku cīņu nekā abos zaudējumos ar portugāli. Vai tas izdosies pierādīt, ka esam labāki par luksemburgiešiem? To redzēsim šovakar Olimpiskajā sporta centrā Rīgā un tiešraidē LTV7.

Latvijas vīriešu izlases kandidātu saraksts
Armands Uščins (Dessau Rosslauer HV, Vācija), Mārtiņš Lībergs (Stralsunder HV, Vācija), Ģirts Lilienfelds (ThSV Eisenach, Vācija), Valdis Gūtmanis (EHV Aue, Vācija), Margots Valkovskis (Alpla HC Hard, Austrija), Helmuts Tihanovs, Agris Kušners, Arnolds Straume, Jānis Glušaks, Ingars Dude, Ēriks Blūms, Jānis Pavlovičs, Aivis Jurdžs (ASK/AB.LV), Raimonds Trifanovs, Kaspars Lisovskis (LSPA), Raimonds Šteins (Tenax Dobele).


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-03-18 11:41, pirms 15 gadiem
cik maksaa ieeja?
, 2009-03-18 11:43, pirms 15 gadiem
Zhigalo rakstīja: cik maksaa ieeja?
3lati
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-03-18 12:04, pirms 15 gadiem
hokeja_specs rakstīja: Kas par pierādījumiem? Tie, kurus komisārs Reksis atrod katrā sērijā? Vai citi?
Nezinu vai LV valodā var teikt "pierādījumu spēle"... Kaut kā nesakarīgi izklausās, jo pierādījumi ir lietvārds un, ja runā par kaut kā pierādīšanu, tad šito pārsvarā lieto kriminālseriālos...
Slēpts komentārs: ThomYork
, 2009-03-18 12:55, pirms 15 gadiem
jāsagrauj
, 2009-03-18 14:02, pirms 15 gadiem
galvenais iepriekšējo vakaru nenotusēt ārprātā, lai var paskriet!
, 2009-03-18 14:18, pirms 15 gadiem
jāņem šitie smagi!
, 2009-03-18 14:20, pirms 15 gadiem
Juzvar!
, 2009-03-18 15:05, pirms 15 gadiem
Fidelis Kastrolis rakstīja: galvenais iepriekšējo vakaru nenotusēt ārprātā, lai var paskriet!
Nevelc paralēles ar Šķēli un pārējiem visīša un kokaīna piekritējiem,te tā nenotiek
, 2009-03-18 15:24, pirms 15 gadiem
Fidelis Kastrolis rakstīja: galvenais iepriekšējo vakaru nenotusēt ārprātā, lai var paskriet!
pajoliņš
, 2009-03-18 19:55, pirms 15 gadiem
Šomenēs jāņem abas spēles pret Luksemburgu. Tas jau nekas abas citos sporta veidos,bet lietas būtību tas nemaina!
, 2009-03-18 21:26, pirms 15 gadiem
Lai Tas Kreipans ir izlases trenneris!!!!!Tādus padomus dod pa TV!!!
tas , ka vadoshi izlases spēlētaji nemaz negrib saspringt uz izlasas spēlēm KreiPanam jau bij zināms pusgadu iepriekš...sk Sporta Avīzi....
, 2009-03-18 21:31, pirms 15 gadiem
inc. a kā Starkovs tix galā ar šo pundurlielvalsti?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
"Murjāņu Sporta ģimnāzijas" handbolisti. Foto: Latvijas Handbola federācija

MSĢ handbolisti dominē Latvijas kausa finālā

Latvijas handbola Virslīgas divkārtējā vicečempione "Murjāņu Sporta ģimnāzija" Latvijas kausa finālā ar 42:29 sakāva "Ogre"/"Hydrox" komandu.
Ludzas "Latgols" handbolistes. Foto: Latvijas Handbola federācija

Ludzas handbolistes triumfē Latvijas kausa izcīņā

Latvijas kausa izcīņas finālā ASK sporta zālē Rīgā Ludzas "Latgols" ar 23:19 pārspēja "Jēkabpils Sporta skolu".
Foto: Latvijas Handbola federācija.

Spraigā nobeigumā "Jēkabpils" pārspēj LSPA un iekļūst Latvijas kausa finālā

Vakar Latvijas sieviešu kausa pusfinālā ceļazīmi uz finālu nodrošināja “Jēkabpils SS” handbolistes, kuras izbraukumā pārspēja “LSPA” komandu (19:17). Pēc nedēļas jēkabpilietes finālā Rīgā tiksies ar Latvijas čempionvienību “SK Latgols”.